Maklura - лечебни свойства и приложение в медицината

Maklura - общо описание

Маклюра ("Ябълката на Адам", "Божието дърво", "Божият дар") - широколистно дърво, чиято височина често достига 15-20 метра. Лечебните свойства са плодовете на растението, което има кръгла форма, изглежда като оранжево или ябълково на вид, има жълт цвят, а когато се разбива, мирише на свежа краставица.

Мактурата често се използва в народната медицина, плодовете се настояват за водка, чиято сила е 50 градуса. От "ябълката на Адам" направете маз за външна употреба. Плодовете на растението узряват през октомври, през този период те трябва да бъдат събрани, но поради факта, че са отровни, го направете по-добре с помощта на ръкавици от кърпа.

Maklura - видове и места на растеж

Родината на детелината - Южна Америка, оттам плодовете за пръв път бяха донесени в Русия и разпространени в цялата й територия.

Понастоящем "ябълката на Адам" опложда в Краснодарската територия, в Адигея, Кавказ, можете да срещнете сикъла на територията на Кримския полуостров. В същото време, най-благоприятен климат за растенията на американския континент и в Централна Азия.

Учените разграничават 12 вида животни, нито един от тях не е годен за консумация, но като лекарство растението се използва доста често.

Макура - лечебни свойства

Както се вижда от практиката на традиционните лечители, маклерата е доста ефективна при лечението на различни заболявания, по-специално има аналгетичен, противовъзпалителен и успокояващ ефект. "Ябълката на Адам" се използва при лечение на радикулит, остеохондроза, отстраняване, умора, интоксикация, укрепване на имунитета и възстановяване на нервната система.

Хипертония, хеморагични патологии, кожни заболявания, тумори, подагра, шпори на краката, проблеми с простатната жлеза, нарушения на черния дроб и далака - всички тези заболявания също могат да бъдат излекувани с помощта на детелина.

Макура - лекарствени форми

Като лекарствен продукт, плодовете на животното се използват, освен това, заявлението се извършва изключително в народната медицина, в официалната "Apple ябълка" не се използва. От плодовете на растението се приготвят тинктури (на "царски алкохол") и мехлеми. Плодът на растението се прекарва през месомелачка, след което се съхранява във фризер. Makluru за медицински цели се препоръчва да се използва с морков, зеле или сок от цвекло, така че ефектът ще бъде най-ясно изразен.

Макура - рецепти

Тинктура на макрола при проблем със стави, сърдечно-съдови заболявания и тумориПлодове на растенията нарязани на малки парченца, сгънат в стъклен буркан, бързо се налива 50% алкохол и покритие. Лекарството трябва да се влива в рамките на два месеца, но най-големият ефект, който имат след този период, достига шест месеца.

Тинктура трябва да се приема всеки ден три пъти дневно: започвайте с три капки едновременно, увеличете следващата седмица, като постепенно достигнете доза от 30 капки (ако пациентът е на възраст над 30 години). Не е необходимо лекарството да се понижава рязко, при приблизително 30-та седмица дозата трябва постепенно да се намали, като довърши напълно дозата на лекарството 60 седмици след началото му.

Използването на клона при лечението на шпоритеТинктура на "Адамовата ябълка" се разтрива през петите през нощта, след това увийте краката си с вълнен шал или поставете чорапи от същия материал.

Използването на макрир при лечението на междуведомствената хернияВземете парче тъкан и нанесете слой мехлем, поставете го на гърба, поставете го на върха с компресна хартия и го увийте с кърпичка. Интервалът от такива компреси - всеки ден, процедурата трябва да се извърши в продължение на три месеца.

Маклюра - противопоказания

Не забравяйте, че отровните растения са задължителни и трябва да бъдат третирани съответно. Нежеланите реакции могат да се проявят като гадене, повръщане, замайване и диспнея. Лекарствата, базирани на "ябълката на Адам", не се препоръчват за бременни жени и кърмещи жени.

Share:
Comments