Lobelia - лекарствени свойства и приложение в медицината

Lobelia - общо описание

лобелия (Lobelia inflata, lobelia inflated) - тревисто растение, бяло, ронливо, разклонено, разклонено, 50 см високо, изправено, ъглово, червеникаво. Листът е редовен, продълговато-яйцевиден, лъскав зелен, с космати вени.

Малки двуцветни синьо или синьо, имат къси крака и се събират по голям начин в четката, периодът на цъфтеж е юни и юли. Плодове - dvuhnezdie подути кутии с малки яйцевидни кафяви семена, узряват в края на лятото.

Това е отровно растение!

лобелия - виды и места произрастания

Родината на лобелия се счита за Северна Америка. В момента тя се намира в Централна и Източна Европа. В Русия и Украйна е градина култура и напълно адаптирани към природните условия. В дивата природа може да се открие в зоната на крайбрежните язовири и с прясна вода, тя може да расте дори на дълбочина 60-80 см. Разновидности: лобелост, растящи на Иберийския полуостров, а във Далечния Изток се открива и се отглежда лобелия.

лобелия - лечебные свойства

Това растение се използва като средство за застрашаване на колапса, с наркотично отравяне, увреждане на организма с въглероден окис, астма, кашлица с коклюш. Той също така се приема със слънчев и термичен шок и за стимулиране на надбъбречната функция при тежки инфекциозни заболявания.

При остра сърдечна недостатъчност опасността от колапс, спада на съдовия тонус и намаляването на налягането, както и след големи загуби на кръв, препаратите от лобелия засягат периферните съдове и повишават техния тонус.

Lobelanin и lobelladine алкалоидите, включени в него, се използват като агенти в случай на отравяне, включително газове и лекарства. Те се използват и за премахване на асфиксията на новородените и за възстановяване на дишането при удавени хора и в различни случаи, изискващи стимулиране на дишането.

лобелия - лекарственные формы

Алкалоидите, които са богати на това растение, се съдържат във всичките му части, така че народните лекарства използват листа, семена, цветя, стъбла. Официалната медицина използва лекарството лобесил, (лобеловия хидрохлорид), който улеснява оттеглянето от пушенето. Изолираните от тях вещества - лобелиум, лобинин, норбололанин, норбелобеланидин, лобеланин, лобеланидин и др. се получават главно, когато зеленият плод се образува в централния ствол. Суровият материал се суши при температура 50-60 ° в сушилни и се съхранява в продължение на 2 години.

лобелия - рецепты

- Тинктура от спазми в бронхиалната астма: 100 грама трева лобелия, загрята заедно с 300 мл 70% алкохол, 30 минути на много ниска топлина, влива се в продължение на 2 седмици, изтича. Вземете 5-10 капки като антиспазматични.

- При лечението на респираторни заболявания се препоръчва да се вземат сухи листа от лобелия в доза 0,2-0,6 g 3 пъти дневно дневно. Не вземайте без да се консултирате с лекар!

лобелия - противопоказания

Това отровно растение, което в големи дози може да парализира дишането и да причини повръщане и диария, или болка в стомаха, стесняване на зениците. В допълнение, големите дози увеличават артериалното налягане твърде много, затова е забранено да се използва за хора, предразположени към внезапна промяна в налягането.

лобелия - интересные факты

- лобелия на своей родине в Северной Америке использовалась индейцами в качестве табака. Курящие траву могли ощущать легких эффект, подобный ощущениям при курении марихуаны. В наше время траву добавляют в некоторые виды табака.

- Тревните листа се използват в антиастматичните цигари.

Коментари

Рита 04.27.2016 Е, сега, дори и сега, съвсем законно, това растение се добавя към тютюневите цигари, тогава мисля, че можете и аз да опитам този ефект върху себе си))) И още повече, често страдам от недостиг на въздух, виждате и Ще получа удоволствието и ще се оправя добре) Лика 04/27/2016 Невероятно растение! Използва се и за отравяне, топли удари и за задушаване. Очевидно е, че лобелата има някакъв специфичен аромат, тъй като влияе толкова много на дишането на пациента. Интересно и много необходимо растение. Gulya 04/27/2016 Видях един мой приятел в градината, по мое мнение това е такова растение. Изглежда, наистина, чудесно! Ако засадите няколко такива цветни лехи, тогава територията ще се превърне в приказка! Уверете се, че сте засадили и аз, такова растение. Василиса 04/27/2016 Излез от ума си! Какви растения не съществуват! Също така някак си пропуснах това цвете. Да, той също така от такива проблеми със здравето, сериозни помага! От отравяне с газ и дори лекарства. И дори за възстановяването на дишането в удавен, като цяло изненадващо! Оксана 04/27/2016 Уау, ти! Току-що се влюбих в тази малка канавка! Колко готино изглежда! Защо все още не си поставям такива флористи ??? Веднага отидете за покупка, надявам се, че не е твърде късно да се засаждат. Да, и това очарование е лечебно!
Share:
Comments