Люцерн - лекарствени свойства и приложение в медицината

Люцерна - общее описание

Люцерна (Medicago sativa) - многогодишна трева, семе или диво растение, принадлежащи към семейство бобови растения. Подложката е гъста, тя е много дълбока. Стеблото е изправено, в многобройни форми, голо или пулсиращо, горната част расте до 90 см. Елипсоидалните листа гъсто покриват стъблото. Малките цветя на пеперудата са синьо-виолетови, събрани в четката, периодът на цъфтене почти през цялото лято. Плодове - спирално-вихрови боб, период на узряване - края на август - началото на септември.

Люцерн - видове и места на растеж

Люцернът произхожда от Централна Азия, расте диво на Балканите и в Русия почти навсякъде на различни места - на бреговете на реки, на горски ръбове, в степни райони, на ливадни и степни пасища. В Европа растението е представено още през 5-ти век и е било използвано първоначално за консумация на коне.

Като културно растение се отглежда главно за фураж за животни, различни страни по света (Индия, Аржентина, САЩ, Западна Европа) използват своите култури и за обогатяване на почвата в атмосферата с азот.

Люцерн - лечебни свойства

Люцернът е много полезна инсталация и се използва интензивно в дома и медицинското лечение. Почти е невъзможно да се изброят всички болести, в които това лекарство може да бъде полезно. Той нормализира действието на червата, състоянието на кръвоносната система, увеличава лактацията, понижава холестерола и кръвната захар. Също така това растение се използва за предотвратяване на редица заболявания: анемия, рак, изчерпване, заздравяване на костите, бъбречно заболяване, далак, физическа слабост.

Особено полезни са препаратите от люцерна за бременни жени и кърмачки, тъй като варовиковите вещества, които го правят, помагат да се оформят костите на детето и да се възстанови балансът на калций с майката. Алфа-алфа има алкалоиден ефект, който помага да се неутрализира стомашната киселина. Можете да изброите много заболявания, в които това непретенциозно растение може да помогне.

Люцерна - лекарствени форми

Официалната медицина използва трева под формата на едно и също име на Люцерн (Lucalne), както и Зелена грижа, където влиза заедно с магнезий. Традиционната медицина използва трева и листа, както и плодове (шушулки). Биологът Франк Бовоар, в описанието на своето изследване, нарекъл тази билка "велик лечител", тъй като открил осем аминокиселини в него. Голям брой витамини А, К, В6, Е, D, калций и фосфор.

Прахът от листата му се използва външно като хемостатичен агент при рани. Много лекари използват люцерна за стомашно-чревни заболявания и лош апетит, тъй като има високо съдържание на витамин U (ulcus), който се смята за вирус против язва.

Люцерна - рецепты

-Козметична маска за всяка кожа от люцерна: смесете бульона с мед и нанесете върху кожата. Можете да използвате четка и да приложите няколко слоя. Измийте след 15 минути.

- инфузия за лечение на захарен диабет или панкреатична дисфункция: нарязана трева от люцерна, 2 чаши вряща вода, настоява 4 часа в опакован вид. Филтрира се. Прилагане на хранене три пъти на ден за една четвърт чаша. Можете да направите сок от люцерна разреден 1: 1 с вода. Тинктурата на алкохола се приготвя за 14 дни, като се вземат 10 капки.

Люцерна - противопоказания

Противопоказанието за използването на люцерна е заболяване на лупус еритематозус. Освен това, когато се приемат лекарства Syncumart за предотвратяване на кръвосъсирването, както и за автоимунни заболявания, е необходима консултация с лекар, тъй като препаратите от люцерна не са препоръчителни.

Коментари

Евгения 04/04/2016 Добре, ето го. Сега ще мисля как да напиша тази билка. Да, само че това беше това, а не нещо подобно. Трябва да го разгледаме по-отблизо, за да не допуснем грешка. Козметичните процедури трябва да бъдат много ефективни при люцерната, тъй като те са така написани за тях. Aldine Press 04/04/2016 Независимо какво, какви лечебни билки! Разбира се, видях го хиляда пъти, расте навсякъде. Но не можех да си представя, че тази такава обща билка може да помогне на много хора, включително и на себе си, от всякакви рани. Уверете се, че сте приложили. боровинка 04.04.2016 Голям лечител е само най-подходящото име за тази билка! Тя третира толкова много заболявания, практически помага с всичко. Взех тази билка за собствените си нужди и имам само положителни впечатления. Даша 28.04.2016 Колко съм чел за растенията и техните лечебни свойства, за първи път срещам тази лечебна билка, се препоръчва за бременни и кърмещи майки. По принцип обратното е вярно. И тъй като не знаех за такова прекрасно растение. Вероника 28.04.2016 Каква е името на това растение - красиво-загадъчно))) Никога не съм виждал такова цвете, очевидно не расте в нашите региони. Да, наистина. Списъкът с лечебни свойства е наистина впечатляващ. Практически от всички болести помага.
Share:
Comments