Лишай - причини, симптоми, диагноза, лечение

лишей означава дерматологично заболяване, което може да възникне по различни причини, които на свой ред се различават от появата на кожата на сърбящите петна на обрива. Lishai се различават по естеството на обрива, разпространението и местоположението.

Тази болест продължава относително дълго време. В някои случаи има периоди на обостряне, както и риск от повторна инфекция. Преди всичко лишеите винаги са дискомфорт с естетически дискомфорт.

лишей - причины

Основната причина за загуба на коса е микрофлората на гъбична или вирусна природа. Според експерти, комбинация от определени предразполагащи състояния, като депресия и стрес, нисък имунитет, различни инфекциозни заболявания, наследственост - всичко това може да доведе до кожна дерматология.

Има различни видове лишеи, които се различават помежду си в зависимост от причините: трихофития, плоския, лишей, розовият лишей, питириазата и херпес зостер. Трихофития се появява главно поради контакт с заразени домашни любимци или с лице. Можете също да се заразите с неща, които болен човек носеше.

Що се отнася до розовия лишей, причините за неговото възникване са все още под съмнение. Има мнение, че този вид заболяване може да се влоши в зависимост от времето на годината, така че засяга тези хора, които имат слаба имунна система.

Причините за плоски лишеи се състоят в генетична наследственост, в заболяването на храносмилателната система, в много слаба имунна система.

Основната причина за лишаването на otrebrevate е контакта с заразените хора или с елементите, които той докосва. Херпес зостер, от своя страна, се дължи на вирусна инфекция на херпеса, която засяга нервните окончания.

лишей - симптомы

Симптомите на трихофития са, че кожата започва да се появява петна и на космати части са образувани плешиви области. В някои случаи може да се появи сърбеж и известно влошаване на състоянието. Характеристиките на розовите лишеи са, че петна се появяват на раменете и гърба, в слабините и на гърдите. След известно време пилингът се появява в центъра на мястото.

При сплескване обривът започва да се появява в части от тялото, като гръдния кош, корема, ръцете и краката. Отличителна черта е място под формата на малък нодул с потънал в средата. Otryvidny лишаване предполага образуването на малки петна с пилинг. По време на развитието на болестта цветът може да варира от розово до кафяво.

При херпес зостер има някои болезнени усещания, както и влошаване на състоянието. Първо има петна, от които се развиват мехурчета с течение на времето, след което изсъхват и се отлепват.

лишей - диагностика

Някои форми на лишеите имат симптоми, които са подобни на други заболявания. За да не третирате въображаема болест, силно се препоръчва да се консултирате с дерматолог. Диагнозата на лишаването се прави от преглед на кожата от лекар. Ако не беше възможно да се идентифицира типа лишеи, то тогава биопсия на кожата, с други думи, изследване на заболяването върху получените ожулвания на кожата и ноктите.

лишей - лечение

Розовите лишеи обикновено се лекуват. Въпреки това, не се препоръчва да се къпят, да стоят на слънце за дълго време и да носят синтетични дрехи.

Когато херпес зостер, лекарят приписва медикамента, както и физиотерапевтично лечение. Необходимо е да се предпази лезията от изтласкване.

Лечението на питириаза преди това се извършва с помощта на салицилов алкохол. Към днешна дата се използват специализирани форми на антимикотици.

Трихофития е наистина излекуван с помощта на съвременни медикаменти, които ще бъдат предписани от лекуващия лекар. Обикновено се предписва курс от таблетки и мехлем за възможно най-добро унищожаване на гъбичките.

Share:
Comments