Лимонова трева - лечебни свойства и приложение в медицината

Шисандра - общо описание

лимонова трева (Schizandra chinensis) е дълга широколистна лиана (10-15 м), стъблото е покрито с набръчкана кора от тъмно кафяв цвят, листата са обратими, елипсовидни, неясни, с остър връх, леко издънки по вените. Те имат розово-червени дръжки.

Цветът е двуцветен, едноличен, понякога само мъжки, с диаметър 1,5 см, с приятен аромат, бял цвят. Едно цвете образува множество ракомозни зрънца с дължина до 10 см. Семената имат твърда кора и плътно ядро, които лесно се отделят. Приятният лимонов аромат идва от листа и стъблата.

лимонова трева - виды и места произрастания

Китайската магнолия е единственото растение по рода си. Расте в района на Далечния Изток (включително Primorye, Amur, Sakhalin), предпочита богати пясъчни пластове, добре дренирани почви, по-ниски части от склонове в близост до водни източници и не повече от 200-500 метра над морското равнище.

Това като цяло растение, устойчиво на сянка, добива плодове само в добра светлина, в дивата природа се среща в гори от кедър и широколистни гори, покрай ресни и речни долини, на места за изсичане. Физическият Шизандра дава изобилни реколти не всяка година поради варварското отношение към клоните на лианите по време на прибиране на реколтата, а също и поради невъзможността за подрязване. Градината Шизандра е популярна култура и изисква внимателна грижа.

лимонова трева - лечебные свойства

Това растение е наистина уникално, основният ефект е вълнуващ и дава сила. Редица заболявания, които се съпътстват от спад в силата, когато приемате Schizandra, намаляват интензитета. Тази анемия, белодробна болест, бъбречни аномалии, стомашно-чревен тракт (гастрит), съдова недостатъчност, ниско кръвно налягане.

Освен това растението е естествен антидепресант, се използва при лечение на астенични и депресивни състояния, с бърза умора и раздразнителност, склонност към главоболие и др. Тези лекарства възстановяват зрението и увеличават адаптирането към тъмнината. Според някои съобщения лекарствата от растението предотвратяват повишаването на холестерола и развитието на атеросклероза. По принцип устойчивостта на тялото се подобрява и мускулната сила се увеличава.

лимонова трева - лекарственные формы

Официалната медицина започна широко да прилага лечебните свойства на това растение и създава лекарства, които са предписани курсове и помагат при продължителна употреба.

В домашната медицина се използва кората, семената, листата, сока и плодовете от магнолия, които също имат висока хранителна стойност. Те съдържат голям брой катехини, антоцианини, флавоноиди, витамин С, етерично масло, органични киселини (лимонена киселина - 11%, ябълчна киселина - 9%). Растителните семена се използват за приготвяне на отвари и тинктури, съдържат шисандрин - тоник и многобройни микроелементи.

лимонова трева - рецепты

- Плодовете от магнолия са с хранителна и медицинска стойност и се използват под формата на конфитюри, конфитюри, компоти, плодови напитки и сушени. Инфузията на плода Schizandra се използва за почти всички изброени болести - 15 грама плодове се удрят в хаван, те се изсипват с 300 грама вряла вода и се държат при много лек огън за 15 минути. Пийте само следобед, а сутрин - 2-3 лъжици.

- Листата на растението се използват за лечение на курса в продължение на 20-30 дни. За да направите това, направете чай от ароматни листа и го използвайте през деня постоянно, поне за три седмици. Лечебният ефект настъпва на 15-16-ия ден. Това е най-добрият заместител на естествения чай, който облекчава умората и възстановява силата си.

лимонова трева - противопоказания

Тон и стимулант не трябва да се приемат през нощта, тъй като нарушенията на съня в резултат на свръхекспи-ритиране могат да навредят на организма. Противопоказания за употребата на лекарства от магнолия са болести, свързани с възбуда, за хора в състояние на стрес и тревожност. Ако сърдечната дейност е нарушена и повишеното налягане, не трябва да използвате това растение и трябва да се обърне специално внимание на възможните алергични прояви.

Коментари

Михаил Юриевич 09.09.2016 Зрелището Шизандра е всъщност червено. Но тук е поставен в началото на статията снимка Калина, а не Шизандра. И хората, които не са видели жива магнолия, са подведени Наталия 18.09.2016 почему вы не добавляете мой комментарий, где я указываю вам на ошибку. На фото не лимонова трева, а Калина. Не хотите помещать комментарий, смените хотя бы фото, не вводите людей в заблуждение. Помещаю вашу статью на социальном сайте по кнопке с соответствующими комментариями там... Елена 04/27/2016 Да, лимонова трева е просто чудесно лекарство за хора, страдащи от ниско кръвно налягане, загуба на сила, анемия и множество други заболявания. Плодовете на Schizandra, са много вкусни и питателна, шепа плодове, лесно можете да задоволите глада. Aldine Press 04/27/2016 Честно казано, аз също съм изненадан от цвета на Schizandra на снимката ... Аз също купувам тези плодове в магазина, а те са жълти. Може би това е нещо друго? Или градина schizandra? Като цяло, аз съм напълно доволен от свойствата на лозата от жълт магнолия, отлично ободряващо лекарство! Полина 04/27/2016 И аз съм лоза на магнолия, никога не съм го виждал. И аз не го познавам точно сега - защо е с такъв цвят, защото лимонова трева, която продаваме в департаментите на сухи плодове, има жълт цвят. И като цяло, по смисъла на името, жълто лимонена трева, някак си по-подходящо.
Share:
Comments