Ликьори (корен от женско биле) - лечебни свойства и

Ликьор - общо описание

сладък (солодка голая, лакрица, лакричник, желтый корень) - многолетнее травяное растение с большим корневищем, прямостоячими стеблями, достигающими в высоту 1,5 метров, продолговатыми клейкими листьями и фиолетовыми, собранными в кисти, цветами. Плоды солодки представляют собой кожистые бобы бурого цвета. сладък зацветает в мае и продолжает цвести до июля. Плоды и семена полностью созревают к сентябрю.

сладък - виды и места произрастания

сладък широко распространена на разных континентах, ее можно встретить на территории Европы, Средней Азии, Африки, Австралии и Америки. Искусством врачевания с помощью солодки владели знаменитые медики Египта, Тибета, Греции и Индии, следовательно, растение произрастало на этих землях несколько тысячелетий назад.

На територията на постсъветското космическо дърво може да се намерят в районите Запорожие, Крим, Приазови, Одеса, Херсон и Миколавив, на юг от руската равнина. Растението образува огромни гъсталаци, предпочитайки да се засели в заливните и долините на реките, на пясъчни и глинести морски територии, а също и на слънчеви места.

сладък (корень солодки) - лечебные свойства

Женско биле корен е произнесъл лечебни свойства, традиционни лечители и представители на официалната медицина се използва като отхрачващо и очистително. Приемни отвари и инфузии на базата на женско биле помага с бронхит, пневмония, заболявания на стомашно-чревния тракт, облекчава хронична умора, предотвратява бързото умора, възстановява нервната система. Често при използване на женско биле еритематозус, екзема, възпаление на белите дробове, ниско налягане, ревматоиден артрит, тонзилит, черния дроб и уртикария.

сладък - лекарственные формы

Основните лечебни свойства са коренът на женско биле, се използва в официалната и народната медицина. От корена на растението се приготвят инфузии, отвари, екстракти, прахове и други дозирани форми, които се използват при лечението на различни заболявания. Пригответе корените на женско биле в края на есента: изкопайте, почистете и изсушете на слънце.

сладък (корень солодки) - рецепты

Отвара от корен от женско биле 10 грама изсушен и натрошен корен от женско биле се изсипва 1 чаша вряща вода, покрива се, готва се във водна баня в продължение на 20 минути, след това се дава лекарството да се влива в продължение на 1-2 часа, щам и се 5 пъти на ден за 1 супена лъжица.

Рецепта за сок от корени от лешници с гастрит и язва1 грам сок от джибри се разрежда 1/2 чаша гореща вода. Лекарството трябва да се приема в топла форма, тази норма се изчислява за 2-3 дози.

Рецепта за билков чай ​​от каша от корен от джибриСмесват се 20 грама кореноплодни коренчета за 10 грама исландски мъх, роза на бедрата и листата на листата, варете и пийте, вместо редовен чай.

Рецепта за стомашен чай от корен от женско билеСмесват се 20 грама лиморико и корен от джибри, 5 грама мента, билки и 1000 килограма мелиса, ароматен чай за пиене, пийте 1 чаша всеки ден след хранене.

сладък (корень солодки) - противопоказания

Лекарствата на базата на женско биле се не се препоръчват за тези, които страдат от хипертония, оток и аритмия, повишават кръвното налягане, предотвратяват изпускането на организма от организма и отслабват либидото. В случай, че няма такива нарушения в работата на организма, лекорисите ще имат лечебен ефект, но не е твърде ревностен за употреба, защото страничните ефекти са възможни под формата на замайване, гадене, проблеми със ставите и силно подуване в областта на ръцете и лицето.

Коментари

Анна 03.11.2016 "Четох статията и си спомням как в моето детство майка ми се отнасяше с децата ни, по този начин - репички с мед. И всъщност това помогна! Сега съм лекуван за сироп от кашлица joset, големият му плюс е, че пренася суха кашлица на ден Две, храчката е добра и имунитетът е положително засегнат. Вероника 05/07/2016 Между другото, женско биле, наистина намалява натиска. И съвсем забележимо. Аз някак си го взех от кашлица, а аз също имах високо кръвно налягане, и след като го взе, стана толкова добре за мен!))) Аз, разбира се, беше изненадан, т. Н. не знае за него своето имущество. Елена 05/07/2016 И тук също не знаех, че лекориса помага или подпомага стомашни заболявания. Някак си никой не каза ... И аз имам гастрит за дълго време, а освен това - коренът на сладникарка е на разположение!))) О! Сега прочетох, че коренният сок е необходим от гастрит и го изсушавам ... Ще се опитам да премина от отвара. дни 05/07/2016 Да, вероятно всички са имали този корен като дете. Баща ми страдаше от стомаха и взе отвара от корен от женско биле. Основното нещо е, че имаше болка. И на практика, след минута. Но не знаех за противопоказания и нямаше инциденти. Анна 05.07.2016 И ние винаги сме запазили този корен! И вкусът му ми хареса толкова много, че дори се престорих, че се кашля))) И аз бях много разстроена, ако ми беше даден отвара вместо сух корен)) И всички ние в нашето семейство използвахме този корен ако е необходимо.
Share:
Comments