Левсия - лечебни свойства и приложение в медицината

Leuzea - ​​общо описание

Leuzea (марален корен, марална трева, омар шафран) - тревисто растение, чиято височина често достига до 2 метра, принадлежи към семейството на Compositae. Коремът на растението е груб и компактен, много малки корени го оставят, стеблото е прави, листата са гладки и доста големи, съцветия големи, под формата на кръгла кошница, са прикрепени към върха на стъблото. Цветовете на Leuzea са виолетови, цъфтят през периода от юни до август, семената узряват през септември.

Leuzea - виды и места произрастания

Leuzea - высокогорное растение, его можно встретить на высоте от 1500 до 2000 метров над уровнем моря, реже - на альпийских лугах и среди кедров.

Най-известното място за събиране на Leuzea е провинция Seminsky, разположена на територията на автономния регион Горно Алтай. Най-често срещаното растение на територията на Южен Сибир, Горни Алтай, Западен и Източен Саян.

Leuzea - лечебные свойства

Известни сибирски лекари вярват, че Leuzea може да спаси човек от 14 заболявания, да го направи млад и силен.

Екстрактът от растението има благоприятен ефект върху централната нервна система, е отличен тоник, способен да излекува човек от апатия, хронична умора, депресия, леузея, значително повишава ефективността.

Растението подобрява метаболизма и кръвообращението, има вазодилатиращ ефект, който спомага за регулиране на кръвното налягане. Използването на лекарства, създадени на базата на растението, ви позволява да намалите съдържанието на захар в кръвта, препоръчително е да го използвате за хора, страдащи от диабет. С помощта на корена на Leuzea, народните лечители се борят с алкохолизъм, импотентност, безсъние и прекомерна раздразнителност.

Leuzea - лекарственные формы

Най-често коренът на левзея се използва като лекарство, той се събира от септември до октомври, а коренът на корена на възраст 3-4 години има най-благоприятен ефект върху човешкото тяло, а размерът на коренището трябва да е доста впечатляващ.

Процесът на събиране на корените е следният: основата на бъдещото лекарство се изкопава и изчиства от земята (измива се в течаща вода), след това се държи за една седмица на слънце (около 1 метър над земята), ако коренът е твърде голям, той се нарязва на няколко части.

Основното изсъхване се извършва на открито или в топла и суха стая. Можете да проведете процедурата в сушилня или във фурна, разпространявайки корените (слоят не трябва да бъде повече от 7-8 сантиметра) и задаването на температура 50-60 градуса. Изсушеното растение запазва свойствата си в продължение на 2 години.

Leuzea - рецепты

От корените на Leuzea, народните лечители подготвят тинктури, отвари и екстракти, които се препоръчват за нервни разрушения, хронична умора и загуба на сила.

Тинктура на Леузея100 грама натрошен корен, изсипете 1/2 литър водка и оставете за 10-15 дни, след като наркотикът се прилага, приемайте го 3 пъти на ден за половин час, преди да ядете 40 капки. Продължителността на лечението е един месец, след което е необходимо да се направи почивка в продължение на няколко месеца.

Тинктура върху течен екстракт от левзеяЕкстрактът на растението се излива водка (съотношението от 10 грама екстракт на 100 грама водка), вземат 2-3 пъти дневно преди хранене за 25-30 капки.

Тинктура на Leuzea върху водата10 грама смлян корен от леузеа налейте 1 литър вода, поемайте 3 пъти на ден за 1 супена лъжица.

Еротична тинктураС помощта на леузея можете да предизвикате възбуда, съзнателно с помощта му да лекувате импотентност, достатъчно е да добавите червено вино към растителния екстракт.

Leuzea - противопоказания

Не се откриват противопоказания и странични ефекти при използване на растението.

Коментари

Мария 28.04.2016 Това е името на корена на корена - Лъвът, аз също не познавам. Самият корен ... Кой не го познава. Колко си спомням, беше винаги в нашата къща. И двамата родители и дядо я пиха. Така дядо е живял този живот! И накрая, беше истински човек във всяко отношение. Нина 04/04/2016 Е, за това растение дори да се каже, няма какво да се добави. Maral корен, и това казва всичко. Спомням си, когато бях дете, не беше толкова лесно да го купя, а аз получих това лекарство от някъде през главата, през познати и близки. Уляна 04/04/2016 Винаги съм знаел, че коренът на марала е уникален. Дори никой не изброява болестта, от която можете да се отървете от нея. Всеки знаеше, че това растение ще даде сила, лекува, ще помогне да се възстанови от всички болести и стрес. мощност 04/04/2016 Само невероятно растение! Да, освен това, това не е опасно за живота, изобщо не е отровно. Това наистина е рядко. Все още пих малко отвари от това растение, т.к. беше слабо дете. И сега мога да кажа със сигурност, че имам корен от марала, вдигнах я в краката си, дадох сила. Калина 28.04.2016 Leuzea - такое название, я слышу первый раз в жизни. А вот - маралий корень - это, да! Про него, наверное, не знает только ленивый, или абсолютно здоровый человек, да и то... Просто удивительное, целительное растение.
Share:
Comments