Лекуване на пукнатина на петата у дома - ефективно!

Пукнатини по петите - болезнен феномен, който причинява голям дискомфорт.

Пукнатини са пълно или частично нарушение на кожата на краката.

Въпреки факта, че това е доста често явление, то е по-често наблюдавано при жените, но при мъжете е много по-рядко.

Мнозина смятат, че заболяването ни притеснява едва след достигане на определена възраст.

Това обаче е погрешно мнение, тъй като може да се появи дори сред младите хора.

Пукнатините причиняват големи неудобства, така че хората са готови дори да предприемат крайни мерки, за да се отърват от тях.

Пукнатини по петата: причини за появата

Появата на пукнатини по петите се дължи на различни причини, които нарушават еластичността на кожата. Една от най-честите причини за появата на пукнатини по петите:

• Тежка кожна болест, например, дерматит.

• Носете обувки с лошо качество или с неудобство.

• Чорапи и чорапогащи са изработени от синтетични материали.

• Нарушаване на циркулацията на крака поради здрави обувки, което води до намаляване на кръвния поток, поради което еластичността на кожата на краката е нарушена и започва да се разкъсва.

• Превишение или липса на витамини в човешкото тяло.

• Наличие на захарен диабет.

• Сухотата на кожата на краката също е често срещана причина за появата на пукнатини по петите.

Най-честата причина за пукнатини по петите е сезонното покачване и падането на температурата на въздуха. Така например в топлия сезон кожата на краката се разтяга, поради тайната, която се отделя от потните жлези, а при настъпването на настинки се наблюдава намаляване на секрецията, която секретира, което причинява сухота на кожата на краката и в резултат на това напукване.

Точно както всеки знае, процедурата за грижа за краката, като пилинг, може да предизвика появата на пукнатини по петите. Честият пилинг предизвиква парадоксално заздравяване на кожата, въпреки че процедурата дава съвсем различен резултат.

Пукнатини по петите често се случват при жени, които чакат бебето да се появи. По принцип такива проблеми се появяват в последния триместър, често се среща при бременни жени, диабет на бременни жени.

Диабет на бременни жени - това е преходно заболяване, изчезва скоро след раждането, едновременно с това изчезват всички проблеми с краката. Пакет от допълнителни паунда също може да бъде причината за тази патология. Поради увеличеното натоварване на краката, кожата не може да устои и да се счупи.

Такова сериозно хронично заболяване, като бъбречна недостатъчност, може да бъде усложнено и от пукнатини по петите и сухота в кожата на краката.

Лекуване на пукнатина по петите у дома: наркотици

Лечебното лечение трябва да назначи лекар - дерматолог. Обикновено преди да се подадат тестовете за лечение, да се идентифицират причините за заболяването и да се установят възможни противопоказания.

След всички предварителни процедури лечението на наркотици се свежда до приемането на такива лекарства като "Lamizil", "Orungal", "Nizoral" и техните аналози.

С правилната селекция на наркотици, гъбичките, които причиняват болестта, могат да бъдат напълно излекувани. Но тези лекарства имат определени противопоказания.

Те не се препоръчват за хора със заболявания на стомашно-чревния тракт.

Най-ефективният Orungal, има доста неприятна черта, за да намали либидото при пациентите, които го приемат.

Също така, дерматолог може да препоръча залепване на дълбоки пукнатини, медицински супер лепило BF 6. Това е много безопасен и ефективен метод. Супер лепило е много лесна за употреба. Първо, трябва да измиете краката си в топла вода и да ги изсушите.

След това няколко капки лепило се полагат върху пукнатините по цялата дължина, след няколко минути се изсушава. Краищата на раната са фиксирани с лепило и не се увеличават по размер. Дъното на пукнатината се лекува много по-бързо.

След нанасянето на лепило не могат да се извършват процедури за третиране в рамките на една седмица. В края на този период трябва да използвате ваните, за да премахнете лепилото и кератинизираната кожа. В допълнение към ваните се използва и пемза. Тази процедура трябва да се извършва постепенно, за да не се повреди кожата. След това можете да приложите крем с кератолитична (млечна, салицилова и гликолова киселина).

Друг ефективен метод за лечение на наркотици е използването на кремове с флоралин "Зорка" и "Горска мощ".

Лечение на пукнатини по петите в дома, ветеринарни кремове, е известно от народните рецепти.

Кремовете имат специфична миризма и мастна основа, но при третиране на пукнатини по петите, незаменими поради зашеметяващия ефект.

След завършване на курса на лечение, за да се предотврати повторната инфекция, е необходимо да се закупят нови обувки. Или дезинфекцирайте стари, оцет или 25% формалин разтвор.

След това се препоръчва да извадите обувките на чист въздух.

Също така е необходимо да се извърши превантивна поддръжка, под формата на редовно използване на противогъбична мехлема "Mifungar".

Тези методи могат да бъдат комбинирани с народни методи, които също са ефективни в борбата с пукнатини по петите. Но не забравяйте за индивидуалната непоносимост на компонентите, използвани в народните методи.

Лечение на пукнатина на петата у дома: народни средства

Народните методи са изпитани по времето и са базирани на човешки лечения за пукнатини в петата у дома. Но преди да изберете този или този метод, е необходимо да установите точната причина за това заболяване. Има две основни причини за появата на пукнатини, които се борят с народните методи:

1. Гъбични заболявания. Оцет се използва за лечение.

2. Използват се сухота на кожата на краката, в този случай лечебни билки, компреси и продукти на основата на мед.

Най-често срещаните народни средства, с появата на пукнатини по кожата на краката.

1. Скъпа торта.

За този метод е необходимо да се приготви тестото с 1 супена лъжица мед и 2 супени лъжици брашно. Получената маса трябва да бъде разделена на две равни части. Преди да си легнете, изплакнете краката си добре в продължение на 10-15 минути в гореща вода, изсушете, пригответе две торти от тестото и се прикрепете към всяка пета, след това обвийте с пластмасова обвивка или превръзка, поставете чорапи на краката си.

След събуждането е необходимо да премахнете всичко това и да измиете краката си с топла вода и да я изсушите.

Тортите могат да се търкалят в една топка и да се почистват, а вечерта отново да ги използват. Тази процедура се извършва в рамките на една седмица, след което проблемът с пукнатините ще ви напусне и петите ви ще станат меки и гладки.

2. Лечение на пукнатини в петата у дома с ябълков оцет.

Този метод е много често срещан в борбата срещу пукнатините, причинени от сухата кожа на краката. Използват се само две съставки: оцет от вода и ябълково вино. Необходимо е да се смесват в равни пропорции (1: 1). В полученото решение, навлажнете тъканта и превръзнете петите през нощта върху чувалите от полиетилен и чорапи. Грубата кожа ще се омекоти и ще бъде лесна за почистване за сутринта. След като краката се почистват от груба кожа, е необходимо да ги измиете в топла вода и да ги помажете с питателен крем.

3. Третиране на пукнатини по петите в домашни условия със зеленчуков компрес.

Методът се основава на две съставки - мед и зеле. Изплакнете краката си добре и ги изсушете. Вземете мед и намажете краката им, отгоре прикрепете зелето. За да го поправите, можете да използвате пластмасова торба и превръзка. Сутрин трябва да отстраните всичко и да измиете краката си в топла вода, да я изсушите добре. Този метод трябва да се провежда за една седмица.

Но не забравяйте, че народните методи могат да влошат хода на болестта. Поради тази причина, преди да използвате каквито и да е народни средства, е необходимо да се консултирате с лекарите.

Лекуване на пукнатина на петата у дома: причините за провала

Може да има няколко причини за неуспешно лечение.

Най-често срещаните и опасни са самолечението, без да се консултирате с лекар.

Сега, когато интернет има много информация за това как и как да се лекуват различни заболявания, хората пренебрегват помощта на квалифицирани специалисти и започват да се лекуват независимо. Това може да доведе до усложнение на заболяването, тъй като в повечето случаи причината за пукнатини не е установена или не е инсталирана правилно.

Това е особено опасно, ако истинската причина е гъбична болест и използваните методи ще бъдат насочени към омекотяване на кожата на краката, което може да доведе до увеличаване на дълбочината на пукнатини и инфекции в тях.

Друга опасност може да бъде неподходяща селекция на лекарства с лечение с наркотици, това заболяване или несъответствие с препоръките на дерматолог. Тази причина е много рядка и в повечето случаи поради вина на пациента.

Липсата на лечение на болестта и липсата на превенция също могат да бъдат причина за повторното развитие на това заболяване.

Въпреки големия брой лекарства и методи за лечение на пукнатини у дома, е по-лесно да се предотврати това заболяване, отколкото да се лекува.

Прекарвайте редовно козметични грижи за краката си, палете кожата на краката си и я обработвайте с пемза.

За да подобрите кръвообращението и еластичността на кожата на краката, можете да ги масажирате.

Най-голямата тежест пада на краката ни, така че трябва да ги обичате и да се грижите за тях навреме.

Share:
Comments