Лекарите предупреждават жените да раждат красиви мъже

Учените са направили любопитно изявление: според тях красивите мъже са намалили значително качеството на сперматозоидите. Факт е, че повишеното ниво на мъжкия полов хормон тестостерон, което обикновено се свързва с привлекателността и мъжествеността, може да навреди на развитието на спермата.

Има алтернативно мнение: в замяна на намалена репродуктивна функция, природата е дарила на този или онзи човек с външна красота, така че той изглежда привлекателен в очите на жените. Извършеният експеримент показва: мъжете, за разлика от жените, оценяват снимките на непознати като по-привлекателни. Според психолозите представителите на по-силния пол силно надценяват въздействието на привлекателността на появата им върху жените.

Също така е доказано, че хората, които имат красив външен вид, са много по-малко вероятно да се разболеят. По-специално, се казва, че красивите хора са по-малко склонни да страдат от астма, хипертония и диабет. Но в същото време, по-силни от техните по-малко привлекателни събратя, са подложени на различни психически разстройства, като например депресия.

Коментари

Олга 09/05/2016 "Защо си, момичета, красиви любовник?"))). Бедни красиви мъже, те вече са с комплекси - те растат без да осъзнават своята красота, защото майките са неудобно да ги похвалят (момчето не е позволено!), Да се ​​ожени за могъщите грозни трудности и да бъде измъчван по-късно.
Share:
Comments