Лекарите предупреждават да не използвате мобилен телефон на

Според лекарите използването на мобилни устройства в пълна тъмнина е изключително опасно за зрението. Така че един 26-годишен китайски, фен на дълго нощна кореспонденция с приятелката си чрез SMS, има отделена ретина и почти губи очи. Лекарите бяха принудени да работят спешно с млад мъж.

Ретината е най-важният светлочувствителен елемент на окото, който е отговорен за предаването на сигнали през оптичния нерв към човешкия мозък. Отделянето на ретината може да се усети, ако се появят внезапни светлинни сигнали пред очите ви или някои места. Това е характерно за хората след петдесет години. Въпреки това, поради активното използване на мобилни устройства, отделянето на ретината се наблюдава при младите хора.

Фактът е, че екрани на телефони и таблетки са много стресиращи за очите, които по своето естество са свикнали да правят разлика между триизмерни обекти. В мобилните устройства се приемат само двуизмерни изображения.

Разбира се, не всеки, който постоянно използва мобилни средства, получава отделена ретина, това все още е сериозно заболяване. Като правило, най-конкретната последица от такива хобита е миопията.

Коментари

кедър 06/05/2016 Когато преминах или се състоях в планираното проучване на семейния лекар. Това за мен очите също говореха за джаджи.
Share:
Comments