Лекари: 50% от жените не знаят къде се намира вагината им

През месеца за предотвратяване на рака на женската репродуктивна система, експертите проверяват колко жени са запознати със собствената си анатомия. Бяха интервюирани 1000 млади дами на възраст 26-35 години. Повече от половината от тях не могат да бъдат показани на диаграмата на женската репродуктивна система, където се намира влагалището.

Но респондентите, включени във възрастовата група 66-75 години, правилно посочват мястото на основните генитални органи. Най-тревожна е обаче ситуацията при 16-25-годишните момичета, които дори не разполагат с минимална информация за женските гинекологични заболявания и рака на жените. Един от петимата не успя да назове нито един симптом на нито един от петте типа тумори, засягащи яйчниците, матката, шийката на матката и вулвата.

Оказа се, че една трета от жените на възраст 16-25 години поради чувство на срам игнорират посещение при гинеколог и 10% от анкетираните обикновено са притеснени, за да обсъдят гинекологичните проблеми с терапевтите си. Всичко това отчасти обяснява годишното поява на повече от 20 000 нови случая на рак на женската репродуктивна система. Всъщност какво бихме могли да говорим за това кога, за повече от 50% от жените, произнасящи думата "вулва" и "вагината", причинява чувство на срам и срам?

Независимо от това, лекарите силно препоръчват редовен превантивен гинекологичен преглед, по време на който можете не само да откриете истината за състоянието на собствената си репродуктивна система, но и да "уловите" възможно заболяване.

Коментари

Валя 12/26/2016 Това е всичко, защото няма достатъчно религиозно образование. Момичета, съветвам сайта kreshchenie.ru понятие 01.03.2016 50% от лекарите са мъже. 50% от лекарите - не могат да разберат къде вагината им ............ други 50% от лекарите са забравили къде имат вагина ............ Хората, не се доверявайте на лекарите и учители ........
Share:
Comments