Лаконос - лечебни свойства и приложение в медицината

Лаконос - общо описание

Lakonos (phytolacca American) - отровно растение, чиято височина често достига три метра. Phytolacca American има дебели разклонени стъбла, вертикален корен, елиптични листа, малки цветя, събрани в четка и виолетово-черни плодове.

Разцветът на Лаконос продължава от юни до август.

Лаконос - видове и места на растеж

В природата има около четири десетки сортове лакони. Родната земя на растението е Северна Америка, но това не се превърна в пречка за фито лак на американците, тъй като постепенно се появи на други континенти. Растението се чуства чудесно на територията на Украйна, Северен Кавказ и Закавказкия. Обикновено лаконите седят по пътищата и в съседните квартали, но в същото време не харесва топлината и предпочита местата, където преобладава поннура.

Лаконос - лечебни свойства

Лечебните свойства на лаконите са трудни за надценяване, лечебното растение помага при главоболие, хипертония, бъбречно заболяване и радикулит. Phytolacca American има противовъзпалителни, диуретични, лаксативни, антихелминови и отхрачващи свойства и се основава на хомеопатични препарати. Заводът има благотворен ефект върху работата на сърдечно-съдовата система.

Линоновите листа се използват не само за приготвяне на бульони за вътрешна консумация, но също така се използват външно, например, когато има тюлени, циреи, хемороидни конуси или кожни лезии. Духовната тинктура третира ставите при артрит, обратно с радикулит.

Не забравяйте обаче, че растението е отровно, може да се консумира само по препоръка на лекар и в подходящи пропорции.

Лаконос - лекарствени форми

За производството на лекарствени средства се използват всички части на лаконите - стъбла, листа, плодове и корени, от които народните лечители създават тинктури, отвара, мехлеми и сиропи. Най-силният ефект е фитоланкският корен на американците и сокът на растението, плодовете са най-малко наситени, но те са най-безопасни при поглъщане. Първият, който събира листата, стъблата и плодовете от лакорозата, и едва след това преработва корена.

Коренът може да се използва, за да се направи лекарството само ако има жълто-бял цвят, ако е червен, коренът е строго забранен, тъй като съдържа висока концентрация на отрови.

Корените на лаконите се изсушават в пещ или във фурна, плодовете в добре проветриви помещения, след като основата за лекарството е готова, се поставят в торби от естествени тъкани и се съхраняват на сухо място.

Лаконос - рецепти

Лекарство, базирано на лакони за лечение на ставиЛиста от фито лак американец американски налейте топла вода, покриване на стъклени изделия с капак и се оставя на тъмно място в продължение на две седмици. В рамките на един месец разтривайте ставите и обратно. Можете да направите компреси от тинктурата.

Настойка из лаконоса при отите, ларингите и ангине10 грама корени на Lakonos налейте 100 милилитра алкохол, дайте лекарството да стои в продължение на две седмици на тъмно място. Вземете 15 капки на ден (няколко капки през деня) всеки ден. Това лекарство идеално заздравява имунната система.

Болките в гърлото използват сока на растението (той също се използва за радикулити и ревматизъм). Нарушенията в работата на стомашно-чревния тракт се лекуват със сушени плодове на лаконите, като се ядат няколко плода сутрин и вечер.

Лаконос - противопоказания

Лечението на лакозомите без предварителна консултация с лекар е строго забранено, тъй като лекарственото растение е отровно и може да причини сериозни увреждания. Предозирането причинява повръщане, конвулсии, диария, замайване, парализа, главоболие, спиране на дишането и сърцето.

Коментари

анатоли 30.10.2016 ми помогна много, за да се подготвя за триене Людмила 16/16/2016 Донесох гроздове лакони и се засадих, в продължение на две години съм израснала много красиви храсти и купчини плодове. Тази година забелязах, че те се консумират от птици. И във форума ви най-накрая намерих какво е то. Много се радвам, че той е толкова полезен. Е, разбира се, трябва да бъдете много внимателни, както и с всички растения. СВЕТИК 16.10.2016 Все още може да оцвети зеле, нарязани краставици по време на маринатация Оля 08/11/2016 В моя дом растат lakonos.Deystvitelno много красиво растение.Как го използвам: на всеки няколко години изкопавам огромен корен, моя и разтривам на ренде. Сложих го в литрови буркани, поставих повече от половината и го напълних с алкохол, затворих го с прост капак и в мазето. Мога да кандидатствам за абцеси, от гениантрити и т.н., просто не си спомням. Ако възникнат въпроси или искат семена, пишете на skype: helga9.Semena ще изпратя безплатно. Анжела 08/06/2016 Да, това е всичко! Да, тази трева е този лакони! Не мога да го измъкна от градината. В пукнатините на дървени стъпала дори се установи! Очевидно птиците са уволнени. Тинктура към съпруга ми помага. И аз имам ужасна алергия към него. Помазаха гърба на съпруга си веднъж седмично, ръцете му бяха подути. И не му пукаше. Да! Няма риск, една баба от 4 плодове умря. Другата дама наистина яде и нищо. Аз го разбрах много индивидуално. Дори го видяхме в детската градина. За какво мислят учителите? И какво, ако едно дете е гадно?
Share:
Comments