Куркума за красота на кожата

Куркума не е просто екзотичен подправка, а истински естествен антибиотик с широк спектър на действие. В горещите източни страни традиционно се използва, за да придаде на ястията изискан вкус и да се предпази от патогени, които лесно се размножават под горещото слънце. В нашия регион куркума може да се купи на пазарите и в отделите за подправки на големи супермаркети. Понякога куркума се продава под името "индийски шафран" - това е едно и също.

Куркума има силен противовъзпалителен и антисептичен ефект. Той разрежда и почиства кръвта, помага при атаки на хроничен бронхит. Предотвратява образуването на камъни в черния дроб и жлъчния мехур. Притежава хепатопротективни свойства. В червата, куркума действа като антихелминтоза, подобрява храносмилането на тежка храна, особено протеини. Помага с тонзилит, бори със стафилококова инфекция.

За красотата на кожата куркума се използва от древни времена. Първо, тя дава еластичността на кожата, намалява разрушителния ефект на глюкозата върху епитела, подобрява тена. На второ място, тя почиства кожата, бори акнето и кипва, помага при лечението на нелекуващи рани. Като външно средство за куркума се използва за лечение на екзема и псориазис.

Като част от сос и подправки Curry Curry не само не губи свойствата си, но също така действа заедно с веществото fenureke, който подкрепя работата на нервната система.

В комбинация с черен пипер, ефектът от куркума става по-изразен.

Можете да добавите този подправка към салати и сосове, към супа, можете да поръсите месо върху него. Поддръжниците на антипаразитната теория на Кларк Гилдията запълват куркума с желатин и го приемат с вода като лекарство. Куркума не е токсичен дори в големи дози.

Добра причина е да готвите домашен ориз с къри или да отидете на индийски ресторант.

Share:
Comments