Kubyshka - лекарствени свойства и приложение в медицината

Kubyshka - общо описание

Kubyshka е многогодишно водно растение от семейството на водни лилии. Има отровно жълто-зелено, а в бяло, коренище с процепи като корен. Големите листа на яйчните капсули са разделени на два вида: под вода и повърхност (плаващ). Първият - лек, мек на допир, а вторият - доста твърд, изпъкнал в основата, цял кръг.

Цветовете от жълт цвят, концентрирани върху дълги подводни педикали, са много ароматни, самотни. Самите глави се развиват над повърхността на водното пространство. Блум, като правило, през лятото. Зелените плодове на кутия узряват през септември.

Кубишка - видове и места на растеж

Кучето е конвенционално разделено на 8 разновидности: малка кабилка, японска кабилка, kapyshka streulist и др. Много ботанисти обаче твърдят, че всички видове са монотипични и са неотменни компоненти на полиморфното разнообразие - капсули от жълти яйца, между другото, най-често срещани сред останалите роднини.

Яйчната капсула е жълта, подобно на водната лилия, широко разпространена в умерената зона на Северното полукълбо. На територията на нашата страна се среща почти навсякъде, с изключение на Далечния Изток и Арктическите райони. Местообитанията му са езера, обрасли езера, стари хора, плитки води и брегове на бавно течащи реки.

Много подобен вид - малка кабилка - расте предимно в Европа, а също така заема горски пояси и бреговете на някои руски езера. Тя е включена в Червената книга на много региони и републики, тъй като броят й е паднал до критично ниво през последните години.

Кубишка - лечебни свойства

В народната медицина яйчната капсула се използва като противовъзпалителна, противовъзпалителна, хемостатична. Рисковете на яйчните капсули, дължащи се на съдържанието на алкалоиди от групата на нуфарин в тях, имат вредно въздействие върху условно патогенната микрофлора на организма, унищожавайки много щамове Candida, Trichomonas и други вредни вещества. Следователно, въпросът за използването му е особено подходящ за хора, които страдат от имунна недостатъчност поради СПИН, трансплантация на органи или химиотерапия.

Тинктура от капсули също се използва за ревматизъм, гастрит и кървене, отвара за пневмония, туберкулоза, пиелонефрит и цистит, а цветята и листата се прилагат върху засегнатите области на кожата. В хомеопатията капсулата от жълта яйцеклетка се използва като средство за предизвикване на сексуално желание на равна основа с морски афродизиаци.

Прасета - дозировъчни форми

Както бе отбелязано по-горе, лечебните елементи на яйчната капсула са коренището, цветята и листата. По-добре е жътвата да се прибира рано през пролетта, преди листата да започне да расте, или рано през есента, след формирането на плодовете. Почиства се от кал, нарязва се на парчета и се суши, разпръсква тънък слой, с добро осветление и въздух. Добре изсушените суровини в резултат на механичното действие трябва да се счупят с катастрофа, без да се деформират. Корените се съхраняват в продължение на 2 години.

Цветовете и листата се събират, когато цъфтят, т.е. през лятото. Изсушете във фурната, като се разбърквате понякога, при 60 градуса по Целзий. Съхранявайте готовия екстракт в контейнер за тъкани за не повече от 1 година.

Кубишка - рецепти на народната медицина

Отвара: 4 лъжици натрошени коренища добавят към един литър вряща вода, накисват върху отслабения пламък за няколко минути (5-7). След това бульонът трябва да се охлади, филтрира и три пъти дневно на масата. лъжица преди хранене (за 20-40 минути). Препоръчително е да се използва за белодробни и полово-чревни заболявания.

Тинктура за поддържане на имунитета: за подготовката му е по-добре да се използват пресни корени, но при остра необходимост е възможно и сухо. Чаша смляна суровина трябва да бъде покрита в стъклени съдове, изсипете чаша водка и настоявайте за 10-14 дни. След това стиснете и към получената тинктура добавете още 350 мл водка и разклатете. През първите 7 дни се използва тинктура от 10 капки. Разреден на масата. лъжица вода, втората - пийте 20 капки, и така донесете до 50 капки. Курсът е доста дълъг и варира от 2 до 6-8 месеца.

Кубышка — противопоказания

Ризомите на яйчните капсули са отровни, поради което препаратите на основата им не могат да се използват за деца и бременни жени. Превишаването на допустимата доза също е забранено, тъй като предозирането може да предизвика силно отравяне до смъртоносен изход.

Коментари

Тина 04/26/2016 Говоря за това растение, аз само знаех, че с негова помощ можете перфектно да укрепите имунитета си. И това е много важно. На практика най-важният - добър имунитет, няма да ви позволи никакви заболявания. И нито вируси, нито лоши настроения са страшни. Антонина 04/26/2016 Много необходимо растение с такива лечебни свойства. Наистина, много болести са опасни и дори не могат да хранят. И с помощта на яйчни капсули можете да избегнете разпространението на различни бактерии. По този начин, като удължава живота си. Валентина 04/26/2016 Нищо за себе си! Дори с морски афродизиаци може да се съчетае силата на действието върху сексуалните желания и възможности! Освен това расте навсякъде на практика. Отново, тъй като растението е отровно, не трябва да го приемате сами. Лилия 04/26/2016 Отново опасно, отровно растение. Но какви болести го лекува! Разбрах, че със СПИН трябва да се вземат, за да се убият всички възможни бактерии. И това е с такова сериозно заболяване, което е много важно, продължителността на живота на пациента зависи от това. Тома 26.04.2016 Какво интересно необичайно растение. Макар да е написано, че той расте почти навсякъде в Русия, никога не съм виждал такъв. Такъв ярък жълт цвят цвят, със сигурност ще си спомня. И името ми не ми е известно.
Share:
Comments