Krušina - лекарствени свойства и приложение в медицината

зърнастец - общото описание

зърнастец елха или гроздов зърна - е храст на височина 3-5 метра, който има няколко прави, силно разклонени издънки. Цъфти с белезникаво-жълти петлистови цветя през май-юни. Кората на зърната е кафяво-червена и изцяло покрита с малки бели петна (наричани още лещи). Листата на растението са цели и яркозелени.

зърнастец - виды и места произрастания

Преобладаването на зърнастец е получено в умерената зона на Европа, Северна Америка и Азия. Зърната, по правило, растат във влажна зона. Следователно, това се случва в подрастването на широколистни и смесени гори, на прорези и ресни, сред храсти, разпръснати в покрайнините на блатата и бреговете на резервоари.

зърнастец - лечебные свойства

Лаксативният ефект от приемането на ечемик елхер се проявява приблизително след 8-10 часа, когато се приема лекарството. Ето защо, отвара от кората на зърнастеца се използва за обща слабост на червата, както и за хроничен запек. Сухите и водни екстракти от кората на змияр също произвеждат фармацевтичната промишленост.

зърнастец - лекарственные формы

Най-често с терапевтична цел, се прилага кората на младите, не по-стари от три години стволове и клони. В кората се откриват въглехидрати като пектин, нишесте, захари, органични киселини (особено ябълки), алкалоиди, сапонини, етерично масло, витамин С, танини, кумарини, многоядрени ароматни съединения.

Кората се откъсва с ивици и се раздробява, за да изсъхне. Използвайте кората на змия може да бъде най-малко една година след събирането. И само след затопляне за един час във фурната при температура от 100 градуса. От кората подгответе лечебни инфузии, използвайте я във фармацевтичната индустрия за приготвяне на лекарства.

зърнастец - рецепты

От кората на зърнастеца се приготвя чай: 1/4 литър студена вода се налива чаена лъжичка нарязана кора. Този чай е на възраст 12 часа, като се разбърква от време на време. Те го пият филтрирани и леко затоплени преди лягане. Когато няма време за чакане, кората на зърнастец, напълнена с гореща вода, можете да настоявате за около 10 минути. Този чай има слабително действие, без да причинява воднисти изпражнения.

Срещу твърд табуретка, чаят се приготвя от билкова смес. Това ще отнеме 20 грама кората от зърнастец, 10 грама кимион плодове, 10 грама лакомства съцветия и 5 грама билкови златни стоножки. Няколко чаени лъжички от сместа трябва да се изсипят с 1/4 литър вода при стайна температура и да се накисват за 12 часа. Да пиеш вечер една чаша топъл и филтриран чай.

Тинктура от кората на зърнастец се приготвя от натрошени суровини, които трябва да се излива в съотношение от 1 до 5 с 30% алкохол. Тинктура на седмица - десет дни, настояват за стайна температура. Може да се използва под формата на лосиони, както и за триене на засегнатите участъци от кожата.

зърнастец - противопоказания

зърнастец ольховидная — это то лекарственное растение, применять которое необходимо с особой осторожностью. В частности, не использовать свежую кору, а также кору, купленную где-нибудь без упаковки.

Симптоматичното лечение на запек на зърнастец не трябва да надвишава 10 дни. В противен случай се случва свикването и не можете да получите правилния ефект. Освен това, трябва да запомните: комбинацията от крехки и други медицински лаксативи може да предизвика дразнене на червата, да утежни запек, да отслаби перисталтиката.

Също така е важно да се придържате към индивидуалните терапевтични дози за всеки пациент. Ако се превишат, могат да се появят конвулсии и замайване. Също така е строго забранено използването на зърнастец при деца под 15-годишна възраст, бременни, кърмачки.

Коментари

Катя 10/10/2016 Смесех това зрънце с череша. Възползвайте се от разликата по първите плодове. Приблизително в 12 часа няколко пъти повръщаше, после се появи слабилният ефект. Така че бъдете внимателни с това зрънце. Лика 26.04.2016 Така че, ако лекарството е приготвено само от кората на храста, тогава колко трябва да бъде! Но като цяло констипацията е много сериозно нещо! Можете дори да умрете. Аз просто не разбирам, не можете да ядете зърнастец за деца, бременни жени - самата ягодоплодни? Или просто лекарство, което се основава на него? Ira 04.26.2016 Да, също съм изненадан, а след това този храст, толкова малко медицински доказателства. Странно прави. Обикновено всяка билка третира цял списък от заболявания. И това зрънце, аз също се опитах. Но в нас тя се е разраснала много добре и не е удобно. Василиса 26.04.2016 Ако разбера правилно, това растение се използва само за запек. Нещо малко в зърната разкрива лечебни свойства ... Може би не е напълно учеха в тази посока. Въпреки че, и такива заболявания трябва да бъдат лекувани. На някой, това е зърната, който помага. Регина 04/26/2016 Аз също не знаех отначало какъв вид плодове е било и дали е възможно да се яде. На мой риск и опитах двойка. Нищо, останало жива)) И плодовете и аз наистина харесах, те вкусват като черен касис и още по-вкус ... цариградско грозде или нещо такова ...
Share:
Comments