Krovohlebka - лечебни свойства и приложение в медицината

Krovohlebka - общо описание

Sanguisorba (Sanguisórba) - растение с доста дебела, многоцветна коренище, принадлежи към вида на трайни коренища от семейство Rosaceae. Листата се закачват, стъблата са тънки и дълги. Неговите малки цветя се различават от другите представители на това семейство, но привличат любителите с красотата си.

Корола на растението отсъства, кайсията е оцветена в различни цветове, в дебелите приличащи на пикантни съцветия под формата на колбаси, се събират неизявените тичинки. Цъфти през втората половина на лятото, в края на цъфтящите виели. Плодът е малък и сух, е капсулиран в закален корен.

Krovohlebka - видове и места на растеж

В обхвата на кръвта облечени медицински, почти всички райони на умерен климат в Северното полукълбо са покрити. Това са страните от Централна Азия, Далечния Изток, Европа, както и от Сибир и Казахстан. Растението предпочита ливади и поляни, смесени тревни степи на цялата територия на Русия. Тя е много лека и стабилна култура, перфектно издържа на откритото слънце и частична сянка върху различни плодородни влажни почви, устойчива на зимата и на практика не подлежи на болести и вредители.

Общо има 12 вида растения, много от които са засадени в градини с декоративни цели поради оригиналните цветове и форми на цветя. В допълнение към лечебните видове, жлезистата кръвоизлив е най-често срещана (тя е покрита с червеникав мъх). Ловците за растенията маркират сортовете "Танна" с яркочервени съцветия и "Розовата тана" с розови цветя.

Krovohlebka - лечебни свойства

Коренищата разваленка притежава бактерицидно, антимикробно, хемостатици и стягащо действие. Особено показва разваленка лечение на дизентерия и треска. Лекуване на рани с помощта на разваленка е възможно в стоматологията, указание за това може да послужи като стоматит и гингивит. Заболявания на стомашно-чревния тракт (язвен колит), гинекологични, като възпаление на придатъци, маточно кървене, хеморагичен metropatiya, маточни фиброиди или posleabortivny период също може да бъде улеснено чрез хемостатици и лечебни свойства на това растение.

Krovohlebka - дозировъчни форми

За медицински цели, събиране на коренища и корените. Събирането на суровини трябва да се извършва, когато растението носи плодове, т.е. през септември-октомври. Изкопайте и измийте корена и го изсушете в малко парче, нарязано на малки парчета на слънце или в специална фурна, без да използвате листове за печене на желязо или решетки, тъй като суровините могат да станат черни и неподходящи за употреба.

Съставът на корените и ризомите на кръвоносната жлеза включва 15% танини, до 4% сапонини, както и известно съдържание на сангурдовин, загуба, нишесте, оксалиев калций, фитонциди, аскорбинова киселина и етерично масло. Коренът се съхранява до 5 години. Тревата се използва за вливане на вани.

Krovohlebka - рецепти

Навлизането на билки за вани за вана се прави в големи обеми. За това 1 килограм трева се варят в кофа и настояват. Krovohlebku се използва за лечение на екзема, дерматит, невродермит в рамките на 20 минути в топла форма.

Тинктурата на корена на грешката се приготвя с добавяне на 40% водка или алкохол. 20 грама корени изсипват 200 мл водка и настояват на тъмно място. Пийте на лъжица 5 пъти дневно за белодробни заболявания, които се проявяват чрез кървене.

Кровохлебка - противопоказания

Не са открити специални противопоказания. Бременните жени трябва да използват кръв под всякаква форма внимателно. При големи неконтролирани дози може да настъпи възпаление на червата.

Коментари

Юлия 04/26/2016 Самият мой приятел използва тази билка за лечение на екзема и сега всички съветват. Тя взе вани, с добавка на кръв. По отношение на увереността на приятел, тези процедури напълно излекували кожата й. Алена 04/26/2016 Знам, че тази билка се използва за лечение на гинекологични заболявания. И доста успешно тази билка се справя със задачата си. Ние също го имаме навсякъде, на всяка морава. Така че, можете напълно да го подготвите и приложете сами. мощност 04/26/2016 На практика тази билка е подходяща за спиране на кървенето. Да, и това не беше нищо, че й беше дадено такова име - кръв. Малко страшно, вярно))) Но тук е възпаление на придатъците, които често срещаме. И е добре, че има толкова зрелищни и достъпни средства. Саша 04/26/2016 Да, много пъти видях този вид трева. Тя и букет може да се добави, изглежда оригинален. И името, разбира се, тя казва за себе си. Много хора могат да дойдат по-удобно, като тази трева. Да, и различни кожни заболявания лекува, като цяло - отлично растение. Евелина 04/26/2016 О! Така че такава трева обикновено расте навсякъде !!! Винаги ме интересуваше, толкова необичайно! И заглавието, аз дори не знам ... И след това се оказва, че тя също е лечебна. И освен това, от такива болести той лекува, често. Такива рецепти ще ми бъдат много полезни в бъдеще.
Share:
Comments