Кози кожи - лечебни свойства и приложение в медицината

"Goatweed" е общо описание

Козлятник аптека, (Galega giga) - многогодишно растение от семейството на бобовите растения. Тази билка има дебелина коренище, мощен стволови пухкава, висок, голи или rasseyannovolosisty, до 1 метър. Перести листа, комплекс, разположен в количество от 6-8 двойки в един стъбло, пеперуда цветя растат от пазвите на листата в горната част, събрани в четка висящи, виолетово или синьо-жълт цвят с бели крила. Плодове - боб с остри форми, със семена в размер на 3-7 парчета, които не се разпадат. Периодът на цъфтеж е юли. Това растение е носител на мед и се култивира като храна за животни.

Кози кози - видове и места на растеж

В степната зона на растението има различни имена, има такива видове: козиан, рутечка, рута, малдока гора, газел. В залесените райони се разрастват източните и лечебни видове. В Кавказ има 2 форми на източна коза - Северен Кавказ и Лори.

В дивата природа може да се намери лечебна коза или галеус в степните райони близо до блата и канавки, предпочита се ниски места и обкръжението на блатните потоци, понякога образува истински гъсталаци. Едно растение е широко разпространено в Кавказ, по-специално в Грузия, Дагестан, Армения, както и в Русия и Украйна, в Молдова. Това растение се счита за ендемично за Русия и ОНД. В момента тя се отглежда в Европа, Мала Азия, Средиземно море.

Кози - лечебни свойства

Полезни свойства на това лечебно растение са известни още от 17 век, когато започнаха да се използват в Западна Европа. Домашната терапия използва това растение като носител на диуретични, антибактериални и антихелминтни свойства. Рю Лекарственият козе има едно много рядко качество - на нея има лактогенна ефект и може да се използва, за да се увеличи количеството на млякото при бременни жени (наречен "galegin" е свързано с гръцката "Гала" - мляко). Той съдържа алкалоид galegin което засяга концентрацията на захар в кръвта, този ефект се използва при лечението на диабет, но не и с усъвършенствани форми на заболяването. Заводът може да бъде полезен за ухапване от змии и за намаляване на потенето.

Кози - лекарствени форми

Традиционната медицина не използва това растение, а за нуждите на фитотерапията, въздушната част се събира под формата на върховете на цъфтящи растения и семена. Тревата бързо се суши на сянка на чист въздух, за да се получи 1 кг суха смес, се използват 3 кг суровина. Семената се получават от зрели плодове, изсушени на слънце, торба с боб, разбита с пръчици и шлайфана върху решетки. Алкалоидите и витамините P, B и C, танините и флавоноидите, съдържащи се в козите, могат да представляват интерес за нормализирането на метаболизма чрез народни средства. Също така в цветя и листа се откриват ненаситени органични киселини, а в семена, мастни масла, фитостероиди и захари.

Кози - рецепти

- Бульони от семена от червеи се приготвят 1:20 - Бульон от тревата (1:10) се използва за нормализиране на съдържанието на захар. Отвара от козата може да отнеме от 3 до 4 стр. в 1-зидна лъжица. Периодично е необходимо да се правят тестове за кръв и урина. Концентрацията или обемът на инфузията може да се увеличи - Салата от млади листа от растения е полезна за увеличаване на кърменето при кърмещи жени.

Козлятник - противопоказания

Заводът е отровен, поради което дозата от употребата му е строго ограничена, препоръчва се консултация и надзор на терапевта.

Понякога използването на кози може да причини смущения във функцията на червата или да увеличи кръвното налягане.

Коментари

Ева 04/26/2016 О, не бих решил по време на кърменето, вземи отровно растение. Дори и с разрешението на лекаря. По-добре е изкуствено да се хранят, отколкото да изложите детето си на такъв риск. Може би това растение е много добро и помага, но бих се въздържал. Люси 26.04.2016 Може би греша, но ми се струва, че това е растението, което растем. Вярно е, че не знаех за неговото име. И на лечебни свойства, разбира се. Не знам дали тази информация ще дойде по-удобна някой ден, но ще я имам предвид само за всеки случай. Вероника 04/26/2016 И аз чух за това растение, точно както се използва със змийска хапка. И като цяло козата може да има положителен ефект върху различни рани, лекува ги по-бързо. Но чувам за пръв път, че това растение се бори с червеи. И като цяло не отговарят на растение, за този проблем. Настя 04/26/2016 С такъв състав, тъй като това растение има козина, тя наистина може да има много благоприятен ефект върху метаболизма. Във всеки случай, не приемайте това лекарство сами, без да се консултирате с него предварително. Антонина 04/26/2016 Не и когато мислех, че това растение е специално отгледано. Като цяло нищо за козата не знаеше. Написано е, че това е отровно растение, но какво ще кажеш за животните, които я хранят? Или тази отрова не е ефективна за тях?
Share:
Comments