Ковил - лечебни свойства и приложение в медицината

Ковил - общо описание

коило (пера трева, капки, косми, маринов лек, смъртна овца, любим, свиркащ, перник, тирса, степ, копринена трева) се отнася за многогодишни тревисти треви, които имат кратка кореница и куп твърди лиственица, сгънати в тръба. Дължината на съцветието е 12-12 см, а дължината на съцветието е 30-40 см. Цъфтежът на перата се проявява от май до юни.

коило - виды и места произрастания

Има около 400 вида пера трева. Най-често срещаните: космат, висящи, Zalessky и най-красивите. Като сухи черен дроб, тези растения се намират на открити сухи хълмове, степни ливади, каменисти клони и скали. Девствените степи на Сибир и на юг от Русия са покрити с пера трева.

коило - лечебные свойства

В народната медицина перата се използва за лечение на много заболявания, но особено трябва да се отбележи ефективността на приложението й при заболявания на щитовидната жлеза, парализа и ревматизъм.

коило - лекарственные формы

За да се подготвят лекарствени отвари, през май-юни се събира пера. Най-полезните са перата му. Също така имаме лечебни свойства и листа, така че събрахме цялата земна част на растението. Суровините се сушат в сенчести и добре проветриви помещения, натрошени и съхранявани в хартиен контейнер. Като се има предвид, че е достатъчно трудно да се определи годността на билката за медицински цели, по-добре е да се купят готови суровини в аптечната мрежа.

коило — рецепты

При стриктно приложение ще бъде приложено вътрешно и външно (под формата на лапи, лосиони) отвара от натрошени листа от пера трева. За да направите това, трябва да донесете чашата мляко до кипене и да добавите към него 2 в. хижи. суха натрошена трева, кипете още пет минути. Поставете бульона в продължение на около 30 минути и отпийте малко от тежестта на деня или направете лосион от нея.

Също така, отвара на мляко от пера трева е добре за парализа. За да го направите, трябва да сварите чаша мляко и да добавите маса към него. л. суха трева. Гответе върху гравитацията за 15 минути и настоявайте при стайна температура преди охлаждане (1 час). Дайте на пациента 3 часа / ден преди хранене.

коило входит в состав травяных сборов для лечения паралича. Например, смешать семена мордовника и сухую измельчённую траву ковыля в соотношении 1:1, две чайн. л. этой смеси залить стаканом воды (100°C), ёмкость укутать и оставить настаиваться в тёплом месте на ночь. Для этих целей хорошо подходит термос. Утром настой процеживают, дают больному маленькими порциями на протяжении дня. коило усиливает действие мордовника.

При множествена склероза и радикулит използвайте такава тинктура: chayn. лъжица смес от билки и семена пера трева се излива 100 мл алкохол, настояват за 21 дни в тъмни ястия, изтичане. Тинктура (1 ч. Л. Л.) Се разтривайте в засегнатата област или влезте сутрин и вечер, за предпочитане един час след хранене.

Използването на лосиони от пера трева се е доказало в лечението на ревматизъм и болки в ставите. Отделенията за тях могат да се приготвят както за водата, така и за млякото. Трева на базата на избраната течност се варят, добре настоява, докато оток и в топло състояние се прилага на възпалено място за 30 минути, затопляне.

С аденома на простатната жлеза могат да се направят заседнали бани, които включват трева от пера и хоница 1: 1. Три шепи от тази смес се изсипват 2 литра вода (100 ° C), настояват за един час и напрежение. Преди процедурата трябва да направите клизма от инфузия на цветя на мафията на химикала. Баните са взети преди лягане, добре увити в одеяло.

коило — противопоказания

Заводът е противопоказан на алергични хора. Неговите сухи семена могат да причинят кашлица, астма.

Коментари

Оля 04/26/2016 Е, пера трева, това е любима билка от детството за мнозина! Колко готино е да го управлявате в гърба на приятел или лошо момче))) Разбира се, ние не мислихме за лекарствените качества на това растение. Сега, тук, минало детство, преодоляхте болести и вие вече разглеждате билките като развлечение, но като метод на лечение)) Светлана 04/26/2016 Чудя се как такова растение като пера трева, помощ с парализа. Просто не се вписва в главата ми. Но за сметка на ишиас, аз съм заинтригуван, мисля, че си заслужава да се опита да лекува пера трева. По-лошо, надявам се, няма да)) Женя 04/26/2016 И за мен тази статия е това, от което се нуждая! Просто се нуждая от някакво лекарство за увеличаване на щитовидната жлеза. Само сега не можете да го разкъсате сами. Ще отида в аптеката, но там никога не съм виждала пера. Може би просто не забелязах ... Кира 26.04.2016 коило - цветет?! Ни разу не видела. Может это и есть его цветение, когда эти волосики вырастают? Я где-то давно читала, что ковыль помогает щитовидной железе. Но, не придала этому значения. Как оказалось - зря. Позже, и у меня были проблемы с щитовидкой. Мила 04/26/2016 Честно казано, когато отворих страницата, след като прочетох името на тревата, бях наистина изненадан! Не можех дори да си представя, че обичайната, обичайна такава пера, може да бъде лечебно средство. Да, и всички имена на всичко това се оказаха!
Share:
Comments