Косопад: върнете часовника назад

Смята се, че жените изпитват много по-голям стрес от загуба на коса, отколкото мъжете, защото обръщат повече внимание на външния вид. Всъщност това не е така. Изследването показа, че около 45% от плешивите мъже се съгласяват да се откажат от 5 години от живота си, за да си възвърнат косата. Въпреки това, повечето мъже се смущават, за да обсъдят проблема с фармацевтите, или не им вярват, и не "стигат до лекар". Какво мога да посъветвам на възлюбения ми човек да върне косата си и с тях хармонично състояние на ума.

Косопад: фигури

Косопадът се наблюдава при 40% от мъжете, навършили 35 години. Около 95% от всички случаи на мъжка плешивост се появяват поради андрогенетична алопеция. Тази ужасна фраза означава нищо по-малко от изтъняване на косата поради ефекта върху космения фоликул на мъжкия полов хормон тестостерон. Активната му форма - дихидротестостерон, прониква в космения фоликул и я уврежда. Косата на главата постепенно става тънка, крехка, променя структурата, изпада, а след това спира да расте съвсем. В резултат на това се образува плешиво петно ​​в областта на париета и фронталната област.

Между другото, наследственият фактор играе важна роля в развитието на андрогенетичната алопеция. Тенденцията към загуба на коса в 73-75% от случаите е наследствена по майчина линия, при 20% - при бащинската, а само 5-7% от предразположените към тази болест са първите в рода.

Между другото, жените също са изправени пред проблема с андрогенетичната алопеция, но не толкова често, колкото представителите на по-силния пол.

Загубата на коса може значително да влоши качеството на живот на всеки мъж. За един модерен почтен човек, добре поддържан, красивата коса е знак за добър тон. При загуба на коса, много хора изпитват силни комплекси, се чувстват несигурни, което се отразява в личния им живот и на работното място. Често една плешива глава може да добави още няколко години към появата на мъж.

Загуба на коса: лечение

Веднага ще отбележим: да наложи на човека всички възможни национални средства - кисела млечна маска, репейско масло или ясни компреси - това не е необходимо. Само жените могат да отидат при такива "жертви" и дори тогава трябва да кажа, че жертвите не винаги са оправдани. Трилозите твърдят, че народните средства, които "рецепти на баба" не могат да възстановят процеса на косопад при мъжете.

За оплешивяване мъжете, най-ефективните днес са три лечения за андрогенетична алопеция:

  • лекарствена терапия,
  • лазерна терапия,
  • трансплантация на собствената коса.

Днес само лекарства на основата на активната съставка миноксидил се препоръчват в целия свят като безопасни и ефективни продукти против косопад. Много клинични проучвания са доказали, че миноксидилът спира косопада и стимулира растежа на нова коса върху плешиви области на главата.

В Русия, без рецепта в аптеките, се продава спрей "Generolon", създаден въз основа на миноксидил.

Спрейът има сложен ефект върху възстановяването на косата:

  • Намалява отрицателното въздействие на дихидротестостерона върху космения фоликул.
  • Подобрява кръвообращението, което означава кръвообращение към космените фоликули.
  • "Събуди" т. Нар. "Спящи" фоликули, така че те да отидат в активна и продължителна фаза на растеж.
  • Увеличаване на размера на космения фоликул, като по този начин стимулира растежа на по-дебелата и по-малко крехка коса.

Ако приемете правилото за използване на спрея "Generolon" два пъти дневно, след един месец косата ви започва да расте. На първо място ще бъде пух, а след това постепенно косата ще стане твърда. Но за да се насладите на ефекта в най-голяма степен, лечението трябва да се използва в рамките на 3-4 месеца без прекъсване. Тогава резултатът ще стане забележим за всички наоколо!

Върнете косата на човека и хармоничното му състояние е съвсем реално.

Коментари

Саша 10-30-2016 О, да, проблемът е познат, повече от. Всъщност генеролонът е добро средство за косопад, особено ако това е сериозен проблем, а не еднократна реакция на тялото на нещо. Косата за един месец престава да пада силно и след 4 месеца употреба видяхме конкретен резултат. Моят съпруг трихилог посъветва generolon, така че подкрепям - чудесно нещо!
Share:
Comments