Когда необходим прием проктолога

Има заболявания, които не се приемат. Те включват хемороиди, болест на нашето време, която е в очакване на много от нас, особено тези, които са принудени да стоят дълго, да седят на работа и да се движат малко. Как да избегнем усложнения и вярно ли е, че хемороидите никога не изчезват без лечение?

Кой от нас не чувстваше дискомфорт в ануса поради запек, диария или "внезапно" появяване на малък конус, който не изглежда много обезпокоителен, но все още неприятен? За съжаление, опитите да се издържат, очакването "нека се премине" и отказът да се потърси медицинска помощ винаги води до едно - болестта се развива допълнително, улавя нови територии и може да доведе до сериозно влошаване на качеството на живот.

Ако не лекувате хемороидите във времето и други проктологични заболявания, това може да доведе до анемия, инконтиненция на газа, изпражнения и тъканна некроза. Ако се страхувате от такава перспектива - е време да се вслушате в себе си и в присъствието на симптоми, за да изпуснете всички съмнения и да се срещнете с проктолог.

Симптоми, които не могат да бъдат игнорирани

За наличието на заболявания на дебелото черво, ректума и ануса се посочва:

  • Кръв в изпражненията, слуз и гнойно изхвърляне. И кръвта може да бъде много малко - под формата на тънки вени.
  • Дискомфорт в ануса по време на седене, ходене, дефекация.
  • Хронична болка в корема.
  • Усещане за непълно изпразване на червата по време на дефекация.
  • Появата на туберкулоза, копчета и други неоплазми в ануса.
  • Чести запек и диария, метеоризъм, независимо от диетата.
  • Усещане за наличие на чуждо тяло в ректума.
  • Често фалшиво желание да се изцежда.

Ако откриете най-малко един от горните симптоми - днес ви е необходима помощ на проктолог. В крайни случаи, утре. Затова не забавяйте, вашето здраве зависи от него.

И, разбира се, е необходимо да се отървете от митовете възможно най-скоро, което отлага отлагане на лекар.

Митове в проктологията

Мит първо. Хемороидите могат да се разтварят.

За съжаление, постоянните възли и конуси, които са разширените съдове на хемороидалния сплит, не изчезват сами. Болезнените усещания могат периодично да отслабват, но това не означава, че самолечение от хемороиди се е случило и възлите са елиминирани.

Митът за второто. Болката и дискомфортът в ануса винаги са знак за хемороиди.

Това е една от най-често срещаните погрешни схващания, когато в присъствието на неоплазми и болезнени усещания в ануса, човек по някаква причина е сигурен, че това са хемороиди. Но болката може да предизвика възпалителни заболявания, анални фисури и дори злокачествени неоплазми. Струва си да си спомним, че ракът трябва да се лекува възможно най-скоро.

Мит трима. Много болезнено е да се лекуват проктологични заболявания.

Въображението на особено чувствителни пациенти често привлича страшни снимки - лечението на хемороиди, анални фисури и други подобни заболявания изглежда кърваво и с травматични операции, които изискват дълги месеци на възстановяване. Всъщност от дълго време има модерно оборудване и ефективни методи на лечение, благодарение на които се извършват безболезнена диагностика и терапия.

Мит четвърти. Хемороидите могат да се израждат в рак на ректума и дебелото черво.

Всъщност, колоректален рак почти никога не се развива поради наличието на хемороиди. Но симптомите на тези заболявания са много сходни и независимо, без помощта на лекар, е невъзможно да се направи диагноза.

Мит пет. Лекарите-проктолози са груби и сурови хора, които не са запознати с деликатесите.

Много от вицове и анекдоти по темата за проктология са свършили работата си - пациентите с проблеми в ануса често се страхуват да посетят колопротетолога, страхувайки се от груба преценка и "неприлични" въпроси от страна на лекаря. Всъщност специалист, работещ в надеждна клиника, ще направи всичко възможно, за да общува любезно с пациента, а прегледът е безболезнен.

Адрес на проктолозите HE CLINIC

В Международния медицински център, HE CLINIC, най-добрите проектолози на Москва: кандидатите за медицински науки, авторите на много научни трудове, които се ръководят от лекари от други клиники, се лекуват. И е много важно проктолозите на мъжа и жената да приемат в КЛИНИКА.

При кандидатстване за помощ в нашата клиника всеки пациент има гаранция, че ще има възможност да премине диагностика и лечение на проктологични заболявания, като използва модерни, професионални и научно базирани подходи. В резултат на това - най-бързото изхвърляне на неприятни симптоми и завръщането на здравето.

Клоните на HE CLINIC се намират в центъра на града, недалеч от метрото. Графикът на работа е от 8.00 до 20.00 часа, без почивни дни и празници.

КЛИНИКА: Те ни вярват! И ние оправдаваме нашите надежди!

Share:
Comments