Knyazhik - лекарствени свойства и приложение в медицината

Князки - общо описание

Принцът на Сибир (латинската Atragene sibirica) е наречен по друг начин като див хмел. Това е пълзящ половин храст, приличащ на лоза, която може да се прилепи към дърветата като листа, като по този начин се издига до багажника. Дължината му може да достигне от 0,5 до 3 м. Растението цъфти с големи единични бели или жълтеникави цветя с размери от 2,5 до 5,0 см във формата на купа.

Королата на чашата с форма на цвете има от 4 до 12 венчелистчета. В центъра на цветята има много тичинки, обикновени и аномални, без прашници. Писците също са много, те имат дълги постове, които се запазват върху плодовете. Цъфтящият принц е през лятото, връхът му достига до юли. От края на юли плодовете започват да се образуват. Те имат формата на ядки, се носят от въздушни потоци, поради факта, че имат извити колони с марж.

Knyazhik - видове и места на растеж

Knyazhik Siberian расте в иглолистни и широколистни гори. Диапазонът на разпространението му е изключително широк: в европейската част на Русия той се намира в горите от горната част на Волга и до Карелия в слънчеви или полу-сенчести ресни и поляни.

Отвъд Урал, принцът на Сибир расте почти навсякъде, включително в подножието на планините Алтай. Извън Русия, принцът може да се намери в Китай, Монголия и Казахстан. Knyazhik Сибир предпочита каменисти почви, най-често расте покрай бреговете на водните тела.

В допълнение към Сибир има принц на Охотск, който расте в горите на Далечния Изток и Източен Сибир. Тя се отличава с цвета на венчелистчетата. Те имат сянка от ярко розово до синьо-виолетово. Найт Охотск предпочита и полу-сенчести и слънчеви места покрай реки или потоци.

Князки - лечебни свойства

Лечебните свойства на княза на Сибир са известни от древни времена. Той е използван успешно от стотици години от тибетски монаси и лечители за лечение на тумори. Това свойство на принца е научно доказано и поради това той все още се използва в противотуморната терапия. В допълнение Knyazhye използва в народната медицина за лечение на туберкулоза, пневмония, чернодробни заболявания, епилепсия, отоци, и като тоник при метаболитни нарушения. Външният принц може да се използва за ревматизъм и като заздравяване на рани и антибактериален агент.

Князки - лекарствени форми

Knyazhik Siberian се използва само в суха форма. Прилагайте прясно прибрана растение е строго забранено, защото е изпълнено с отравяне. За бульони и тинктури се използват сухи листа и листа на принца. Корените и плодовете за бульони не са подходящи.

Действието на принца върху човешкото тяло се дължи на наличието на протоанмонини, тритерпенови сапонини, флавоноли, полизахариди, хинин, аскорбин и кафеени киселини, алкалоиди, сърдечни гликозиди, фитонциди, както и микроелементи (алуминий, манган, магнезий, натрий, и кобалт).

Князки - рецепти

За лечение на рак, туберкулоза, епилепсия се използва следната рецепта: 1 супена лъжица сушени листа на принца се приготвят с 2 чаши вряла вода. След това тинктурата се държи под капака за един час, филтрира се и се приема 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Ако е необходимо, лекарят може да увеличи дозата - до 1 супена лъжица. лъжици за 1 чаша вода.

При белодробни заболявания дозата обикновено е 1 супена лъжица. л. листа за 1 чаша вряла вода.

Княжик - противопоказания

Knyazhik е абсолютно противопоказан при бременност. В други случаи тя трябва да се използва само под наблюдението на лекар, тъй като растението е отровно, така че самолечението може да доведе до сериозно отравяне. С грижата да се предписват лекарства от принца е пациент със заболявания на сърдечно-съдовата система, по-специално с пароксизмална тахикардия и екстрасистол.

Коментари

Людмила 04/26/2016 Разбира се, такива наистина, лечебни, просто прекрасни растения са отровни. Вземете ги много внимателно, но резултатът може да бъде много по-висок, отколкото от други лекарства. Като цяло, определено си заслужава да опитате! Даша 04/26/2016 Имаме един познат, удължил живота си. за 10 години! Имал е рак, е получил само морфин и му е дадена болка. И сестра му, от някъде научила за княза, започна да му дава вода. Когато отиде на друг преглед, лекарите бяха в шок! Въпреки това, след 10 години, раковите клетки са се увеличили отново. Но той вече не е взел принца, може би, ако го е пил за превенция, всичко ще е наред. Жана 04/26/2016 Баба ми умря от рак, но за такова прекрасно растение, аз не чух! Наистина, обидно. Нещо повече, благотворното влияние на принца върху раковите тумори е доказано. Дори се казва, че той лекува ... Надявам се, че тази информация е полезна за някого .. Алина 04/26/2016 Имаме такова растение. Много хубав външен вид, украсява територията. Вярно е, че името Knyazhik, аз не чух. И че това цвете е лечебно и дори от различни тумори помага - не знаех. Благодаря ви, много полезна информация. Валерия 04.04.2016 Каква жалко, че не съм чел такива статии преди. И като цяло, по някакъв начин не вярва в алтернативната медицина. Мислех, че науката вече е минала през всичко това и в различните хапчета се събраха най-добрите. И как се сгреших ... Сега се опитвам да прибягвам до лечение с народни средства - ефектът е по-голям.
Share:
Comments