Кизил - лечебни свойства и приложение в медицината

Dogwood - общо описание

kizil - храст или малко дърво, често достига височина от 6-7 метра. Основната отличителна черта на кората е яркочервените плодове, които имат камък. Плодовете имат стягащ вкус. Растението цъфти съвсем рано - в средата на март, през този период започват да се появяват ярки жълти цветя.

kizil применяется в качестве средства народной медицины, посколько в его составе имеется большое количество полезных для организма компонентов, в частности, витамина С здесь больше, чем в лимоне.

kizil - виды и места произрастания

Заводът е доста разпространен, той може да се намери в страни като Франция, Италия, Чехия, Полша. На територията на България царевицата расте във всяка градина. Кримския полуостров, Кавказ, Транскарпатия - мястото, където дървото расте в дивата природа. Можете да намерите растение в Северна Америка.

kizil любит дубовые и грабовые леса, обычно он не забирается на высоту свыше тысячи метров над уровнем моря.

kizil - лечебные свойства

kizil способен излечить человека от многих недугов, главное знать, какие части растения помогают от того или иного заболевания. Простуда и лихорадка, дизентерия и воспалительные процессы, нарушения в работе желудочно-кишечного тракта и желчного пузыря - все эти проблемы могут быть решены с помощью целебного растения.

kizil можно использовать, как жаропонижающее средство, он нормализует артериальное давление, повышает иммунитет, предупреждает склероз, способствует профилактике отравлений такими опасными веществами, как ртуть и свинец, выводит из организма радиацию. Растение часто используют для облегчения состояния людей, страдающих от сахарного диабета.

kizilовые косточки применяют в качестве средства от геморроя, сок растения помогает при кератоконъюнктивите.Представители разных народностей используют кизил в соответствии со старинными рецептами предков, к примеру, в Тибете с помощью растения лечат плевриты, болезни почек, малокровие, рожистое воспаление кожных покровов, в Китае кизил используется, как потогонное средство, на Кавказе его применяют при скарлатине, ангине, кори, рахите, ревматизме, воспалении печени и гепатите, представители американских поселений использовали кизил в качестве зубной пасты..

kizil - лекарственные формы

Лечебният препарат се приготвя от такива части от дървесината като плодове, корени, листа и кори. Растението се събира от пролетта до есента: корените се събират през пролетните и есенните месеци, кората се събира по време на соковото движение, юни-юли - месеците за събиране на листа, август-септември - за събиране на плодове.

Обикновено листата, корените и кората се почистват внимателно от чужди примеси и се изсушават в добре вентилирана стая, за приготвянето на плодове имате нужда от сушилня. Не са необходими специални условия за съхраняване на събраните части от дървесината, най-важното е, че в помещението няма влага. Запазени суровини за лекарствени продукти без загуба на полезни свойства в продължение на три години.

kizil - рецепты

Бульон от корените на дървесината с ревматизъм: 1 чаена лъжица от натрошени корени на dogwood, изсипете 300 милилитра вода, гответе за 20 минути, след което оставете да се варят в продължение на няколко часа, щам и вземете 3 пъти на ден за 2 супени лъжици.

Бульон от плодовете на корнеин за укрепване на имунитета: 2 супени лъжици черупки от дрян (пресни или сушени), изсипете една чаша вода, малко готвене, настоявайте 8 часа, след това отстранете плодовете от плодовете и капнете плътта. Вземете това лекарство два пъти дневно за 50 милилитра, след като добавите малко мед.

Лосион от корнеиков плод срещу главоболие: Котлетът прерязва прясното дърво, обвива се в марля и се прикрепя към главата, болката трябва постепенно да изчезне.

Компресиране от кората на дрян с абсцеси: Сварете кората на кора, разбъркайте я с ечемично брашно, нанесете върху кипене. Котката на Dogwood се използва като антипиретик.

kizil - противопоказания

kizil противопоказан людям с повышенной кислотностью желудка, а также во время нервного перевозбуждения, не стоит его использовать людям, страдающим бессонницей.

Коментари

Оливия 04.03.2016 О! Като паста за зъби американците я използват. Каква е властта? Какво е толкова добро за зъбите и венците? И аз, за ​​моя срам, мислех, че дървото се развива в нашата страна, само в тайгата. На бреговете на реки и различни язовири. Женя 04/23/2016 И аз знам това растение и самата дърво, точно като средство за борба с радиацията. В живота ми имаше случай, когато се страхувах от радиация като цяло. И аз бях посъветван да ям дрян, аз лично вярвам, че благодарение на него, че здравето ми не страда. Алина 04/23/2016 Аз, в продължение на няколко години, постоянно се зареждат със запас от замръзнала дървесина. Лекувам ги с децата си, в случай, че се разхладят или се разболеят от нещо. Аз съм много доволен от това зрънце, защото тя не засяга тялото отрицателно. Катя 04.23.2016 И аз, по някаква причина, винаги изглеждаше, че това дърво расте в Сибир ... Може би защото в Сибир има много неща, които растат))) Сега прилагам това растение като медицинско, вече един месец. Все още не съм се възстановила, но има забележителни подобрения. Слава 04/23/2016 Ах, ето това е дърво!))) Не, добре, си го представях по някакъв начин ... Много пъти ми казаха, че дървото може да ми помогне да се справя със здравословните ми проблеми. Аз всички, някак си жадувам за това, предпочитам таблетки, които вече не помагат ...
Share:
Comments