Киселини - причини, симптоми, диагноза, лечение

киселини в стомаха е усещане за парене, което се наблюдава главно в долната част на хранопровода. Често се появява киселини в тези хора, които имат счупен стомах или не страдат от гастрит с висока киселинност на стомаха. Обикновено киселините се проявяват веднага след хранене. Ако човек редовно използва картофи, хляб, тестени изделия, риба, месо, захар и други подкиселяващи продукти, проблемът може да бъде преодолян във всеки един момент. Растителната храна, напротив, стимулира алкализирането на стомаха.

киселини в стомаха - причины

киселини в стомаха может проявляться по многим причинам. Сюда можно смело отнести употребление жирной пищи, алкогольных напитков, различного рода сладостей, курение, а также всевозможные нарушения в работе желудка. Также причиной возникновения изжоги может служить неправильная диета, переедание либо недоедание, отравление. Другими словами причины могут быть самые разнообразные. Человек может даже и не догадываться, с какой стороны ожидать неприятности. Кстати, шоколад также является одной из причин возникновения такого расстройства.

Често жените използват всякакви начини да отслабват, като същевременно нарушават ефективността на стомаха си. В крайна сметка те започват да се чудят защо причинява дискомфорт.

Използването на определени медикаменти може също да доведе до нарушаване функционалността на долния езофагеален сфинктер. Тези лекарства могат да включват лекарства, предназначени за намаляване на кръвното налягане, различни сърдечни лекарства.

киселини в стомаха - симптомы

Симптомите на киселини се проявяват под формата на изгаряне зад гръдната кост. Подобно усещане може да се прояви в епигастричния регион, простиращ се нагоре. Изгарянето може да даде и в гърлото, ръцете, гърба, челюстта. Това чувство е много подобно на болката, която настъпва по време на инфаркт. Ето защо, когато има силна болка в гърдите, незабавно трябва да потърсите медицинска помощ.

киселини в стомаха преимущественно появляется в течение часа после употребления пищи, при этом она имеет свойство усиливаться при наклонах тела вперёд либо горизонтальном, когда происходит натуживание, при акте дефекации. Боль можно несколько уменьшить, если изменить положение тела либо выпив немного воды.

киселини в стомаха - диагностика

В някои случаи, киселини може да са толкова тежки, че се изисква диференциална диагноза. За да се потвърди, че има директна киселини, чувствата на парене изчезват сравнително бързо след приемане на антиацидни препарати.

За да се определи причината за киселини в стомаха, както и да се предпише правилното лечение, се извършва специално проучване на киселинността на стомашния сок и функционирането на долния хранителен сфинктер.

киселини в стомаха - лечение

Лечението на изгарянето се основава на лечението на основното заболяване, което е допринесло за появата на киселини в стомаха. В същото време се използват лекарства, които могат да неутрализират киселината на стомашния сок. За лечение на киселини в стомаха се използват антиациди, които могат много добре да охладят киселината, без да насърчават разтягане на стомаха. Също така могат да се използват и обвиващи агенти, адсорбенти.

Тъй като има много различни симптоми, лекарят трябва да предпише лечението, а лечението трябва да бъде под негово ръководство.

Що се отнася до предотвратяването на киселини, в този случай главното е да не се преяждат и да не се злоупотребяват с алкохолни напитки. Не се отвличайте и газирани напитки с бира, защото газовете допринасят за появата на киселини в стомаха. Особено важно е да се изключи пушенето, което дразни лигавицата на стомаха.

Коментари

Александра 11.02.2016 Имам киселини рядко, забелязах, че от домати или борш с доматена паста. Но не мога да ям и домати, аз наистина ги обичам, така че понякога си позволявам. Не винаги, но най-често започва киселини. Но винаги съм бил в домашния медицински комплект Motilac, той помага добре, бързо и ефективно. Ето защо, веднъж седмично можете да си позволите любимия си борш)))
Share:
Comments