Kiprej - лечебни свойства и приложение в медицината

Киприе - общо описание

Кипър (ivan-tea) - растение, което достига височина от 2 метра с дебела пълзяща коренище и изправен стрък, листа на къси дръжки и съцветия под формата на големи четки, големи лилави и розови цветя. Растението се възпроизвежда от семената, които са обединени в малка капсула и се отварят след пълно съзряване - от края на август до септември. Периодът на цъфтеж на Киприян е в средата на юни, юли и началото на август.

Кипър - виды и места произрастания

Кипър широко распространен на территории стран постсоветского пространства, он любит песчаную и глинистую почву, растет на осушенных торфяниках, вдоль канав и железнодорожного полотна.

Кипър - лечебные свойства

Кипър активно используется в народной медицине, с помощью отваров, настоек и других лекарственных средств, изготовленных из инва-чая врачеватели помогают людям избавиться от таких недугов, как гастриты, колиты, запоры, кровотечения, сифилис, гонорея, респираторные заболевания. Растение оказывает противоспалительный эффект, обладает потогонным действием, снимает головную боль и помогает при некоторых женских заболеваниях.

Благодарение на съставките, съдържащи се в киприана, растението има успокояващ ефект, инфузиите и отваранията от чая от върба се препоръчват да приемат хора с "изкривени нерви", както и страдащи от безсъние. В някои региони спреят се използва за направата на напитка, която вкусва като черен чай, подобрява имунитета и тонуса.

Лечебното растение се използва не само за вътрешна консумация, но се прилага и външно, например, прахът от върбата се използва за измиване на рани и язви, листата на растението се поставят върху местата на синини.

Кипър - лекарственные формы

Полезни за традиционната медицина са тревата, листата, цветята и корените на спрей. Въздушните части на растението се събират по време на периода на цъфтеж (юни - първа половина на август), времето на събиране на корените е през есенните месеци.

Тревата, листата и цветята се изсушават в добре проветриви помещения, съхранявани на сухи места, предварително сгънати в памучни торби. Въздушните части на завода запазват полезни свойства за 2 години.

Корените са изкопани от земята, почистени, изсушени в пещи или пещи. Срокът на годност на корените на върбата е 3 години.

Кипър - рецепты

Като се има предвид фактът, че Киприто помага да се отървем от голям брой фундаментално различни заболявания, лекарствата от него се подготвят по различни начини. Най-често народните лечители правят от ivan-чай тинктури, отвари или прах.

Тинктура на кипър при аденома: 2 чаши гореща вода, изсипете 2-3 супени лъжици спрей, дайте лекарството да се варят, след това изцедете и пийте два пъти дневно за 1 чаша (сутрин на празен стомах и вечер, 30 минути преди лягане).

Тинктура от пръскане с стомашно-чревни заболявания: 10 грама билки се изсипва 1 чаша вряла вода, нека варя за 2-3 часа, а след това щам. Пийте лекарството три пъти дневно за 1 супена лъжица. Тайната на ефективността на това лекарство е, че той има обгръщащ ефект.

Тинктура от спрей за хронична умора: 2 супени лъжици билки, изсипете 1/2 литър вряла вода, поставете малък огън и го загрейте. Дайте лекарството за половин час, а след това вземете 30 минути преди хранене 3 пъти на ден за 1/3 чаша.

Кипър - противопоказания

Кипър не несет опасности для организма, если только у человека нет индивидуальной непереносимости компонентов растения. При передозировке в редких случаях могут возникнуть небольшие проблемы с желудочно-кишечным трактом.

Коментари

Николай Михайлович 06/17/2016 Ще бъда много благодарен на тези, които ще подтикнат местата за масов растеж на тесния лист със спрей в района на Москва (особено в южната част на страната). Много е необходимо да се подкрепя болен човек. Искам лично да се събера лично, за да не купувам в аптеките "смлян боклук" с неизвестен произход. Някак си донесе отдавна един познат киприя на подготовката. Така че той е като небето и земята в сравнение с аптеката. Моля, пишете на моя адрес: [email protected] Елена 04/26/2016 Нищо за себе си! Това означава, че отидох в това лечебно растение и дори не знаех, че това е Иван-чай! Но го използвах за лечение на някои от моите болести. Просто, когато не знаех как изглежда. Между другото, лечението беше голям успех. Маря 04/26/2016 Брат ми, откакто детството, колит. И му се препоръчва да пие Иван-чай. В продължение на няколко години това заболяване не го мъчи. Така че, наистина помогне трева. И листата от спрея се прилагат върху синините, раните се движат много по-бързо. Лидия 04/26/2016 Цялото семейство периодично пие чай от върба чай. За общото укрепване на тялото, подобрявайки имунитета, това е много добро, ефективно питие. Особено през есента и пролетта. Да, и нервите в ред, също е необходимо, и този чай, просто чудесен инструмент. Яна 04/26/2016 За мен, разбира се, новината, че Иван-чай третира сифилис и гонорея ... Аз всъщност, все още не е полезно))) Но за лечение на нервите, аз също използвам Ивана чай. Не, когато всичко е вече)) И само периодично пия отвара от това растение.
Share:
Comments