Хранете съпрузите си с шоколад, предотвратява инсулт!

Шоколадът помага на мъжете да избегнат удар, шведските изследователи стигнаха до такова сензационно заключение. Само един малък шоколад седмично намалява вероятността от инсулт с 17%.

Учените от Кралския шведски институт в продължение на десетилетие проведоха широкомащабно проучване, като наблюдават най-високия риск от сърдечно-съдови заболявания от публиката - мъже от 49 до 75 години. Лекарите са работили с 37 хил. Представители на силната половина на човечеството, по време на проучването при 2 хиляди инсулти.

В процеса на мащабно събитие беше възможно да се идентифицира връзката между употребата на шоколад и случаите на опасна болест, в частност, резултатите показват, че мъжете, които лекуват деликатеса отрицателно, е по-вероятно да попаднат в болничното легло.

Тайната на благотворния ефект на шоколада върху човешкото тяло се крие във високото съдържание на флавоноиди - биологично активни вещества от растителен произход, които предотвратяват разрушаването на клетките, правят мембраните по-еластични и силни.

Ако избирате между тъмния и лекия шоколад, по-добре е да дадете предимство на черния деликатес, в който концентрацията на хранителни вещества е много по-висока.

Share:
Comments