Хората на възраст между 18 и 33 години страдат най-силно от

Според резултатите от проучването на Американската психологическа асоциация хората на възраст 18-33 години са подложени на по-високо ниво на стрес, отколкото възрастните хора. Около 50% от младите хора съобщават за загуба на способност да спит нормално. Причината е постоянно аларми и проблеми.

Най-често младите хора трябва да мислят за необходимостта от спазване на най-строгите спестявания. Несигурността относно стабилността на работното място също води до стрес. През 2010 г. проучването показа, че почти 50% от американските завършили работят на места, където не се изисква диплома за висше образование.

Какво прави корекции в плановете на младия човек? Психологът Кетрин Нордал казва, че на пазара на труда има недостиг на свободни работни места. Ситуацията се влошава от факта, че много млади хора вече имат дългове в края на висшето училище. През изминалата година 40% от хората в тази група са скочили на стрес.

Този проблем е присъщ само на 33% от хората на възраст между 45 и 60 години, а сред хората на възраст над 67 години от стрес, 29% страдат. Психолозите обясняват слабата стрес-устойчивост на младите хора с липса на жизнен опит, така че те реагират толкова остро на провал и стрес, което обикновено се проявява с гняв и раздразнение.

Share:
Comments