Ходене за отслабване: ефективност, правила за обучение.

Трудно е да се повярва, че за загуба на тегло, не е нужно да се измъчвате с изтощителни твърди диети и редовно да посещавате фитнес залата.

Това обаче е наистина възможно.

Поддържането на добре в тонус е идеално подпомогнато от ходене за отслабване. Това е най-простата и евтина техника за премахване на излишните мазнини. Всичко, от което се нуждаете, е да имате свободно време и желание, да знаете тактиката на подходящо обучение.

Какво е ходенето за отслабване?

Има много техники на ходене, които помагат да се отървете от наднорменото тегло. Всеки от тях е ефективен, ако спазвате всички изисквания.

Видове ходене за отслабване

1 Стълбите. Разходката "на хълма" е много полезна. Той помага за укрепване на телето мускулите и бедрата. Най-лесната тренировка е да забравите за асансьора, ако е в къщата, и всеки ден да се изкачвате по стълбите.

2 Спортната технология не е много сложна. Трябва да правите малки, но чести стъпки, докато активно движите ръцете си. Такова ходене благоприятно засяга гърба и помага да се моделира прекрасна преса.

3 Заредете в хълбоците. Ако основният проблем е наличието на целулит и наднормено тегло в зоната на тазобедрената става, трябва да стесните задните части при ходене. Предимството на обучението е, че може да се изпълни по всяко време - когато човек отива на работа или просто се разхожда по улицата. Струйки задните части, участват мускулите на бедрата, което ще помогне да се отървете от целулита и мастния слой в тази област.

4 Назад напред с изтеглен корем. Такова ходене укрепва глутеалните, гръбначните мускули и пресата.

5. Скандинавско ходене с пръчки за отслабване. Техниката е популярна сред тези, които искат да се отърват от наднорменото тегло. Разходката ви позволява да работите през всички мускулни групи, но само ако всички правила са спазени и пръчките са правилно избрани.

Ходене за отслабване: как да се изгради тренировка

Веднага претоварени категорично забранени, защото на следващия ден болезнената болка в мускулите ще отблъсне всяко желание да се ангажира по-нататък. Винаги трябва да започваме малки. Ритъмът на ходене, продължителността на тренировката и скоростта - всичко това се добавя с времето.

Как да организирате компетентно ходенето за отслабване

1 Ниво 1 - Първата седмица от класовете. 5 пъти седмично, трябва да прекарате 15 минути пеша. Ходете бавно и не забравяйте да преместите ръцете си.

2 Ниво 2 - Втората седмица. До този момент тялото ще започне да свикне с товарите, така че можете да ускорите темпото на ходене малко и да увеличите продължителността на сесиите до половин час. Дори в края на този етап можете да видите първите резултати.

3 Ниво 3 - задачата става по-сложна. Ако 30 минути човек може лесно да устои, продължителността на обучението се увеличава с още 10 минути. В този случай можете да комбинирате бърза стъпка и бавна стъпка. Например, 10 минути бавно, а след това 10 минути с ускорено темпо.

4 Уровень 4 Ако човек се чувства страхотно, той не се притеснява за болки в неприятната болка в мускулите, ходенето трябва да започне да се редува с бягане. Честотата на класовете е една и съща - 5 пъти седмично. 10 минути трябва да ходите със средна скорост, след това 5 минути бавно движение и така за 40 минути.

Правилно организираното ходене за отслабване ще постигне наистина ефективни резултати. Предимството е, че такова обучение постепенно изгаря излишната мазнина, теглото изчезва естествено. Това означава, че загубените килограми няма да се върнат.

Скандинавско ходене с пръчки за отслабване: предимства

Ако човек сериозно реши да се справи с фигурата си, скандинавското ходене с пръчки за отслабване е отличен вариант. Такова обучение развива издръжливост, благоприятно влияе върху здравословното състояние и ускорява процеса на изгаряне на мазнини.

Основните предимства на скандинавското ходене

1 Задействует 90% групп мышц, что позволяет обеспечить равномерную нагрузку на все тело.

2 Сжигает больше калорий, чем любая другая ходьба. За 30 минут занятий человек расходует примерно 300 Ккал.

3 Активизирует обмен веществ.

4 Благоприятно сказывается на работе всей сердечно-сосудистой системы.

5. Повишава издръжливостта.

Предимствата на скандинавското ходене с пръчки за отслабване са много. Това обучение има минимални противопоказания. Допуска се дори и тези, които имат проблеми с мускулно-скелетната система. Въпреки това, в този случай се препоръчва да се консултирате с лекар и да изготвите индивидуален план за обучение с умерен товар.

Техника на скандинавското ходене с пръчки за отслабване

Да упражняваш дава най-добър резултат, трябва да спазваш техниката на ходене. Правилата не са трудни, така че спомнянето им ще бъде лесно.

1 Движения должны быть ритмичными. Суть в том чтобы человек ходил так, как обычно, но с палками. Дискомфорта ощущаться не должно.

2 Руки двигаются одновременно с ногами. Синхронно шаг левой ногой и взмах левой рукой, затем те же движения, но уже правой стороной.

3 Чем шире делается взмах рукой, тем больше будет шаг.

4 Рекомендуется делать более широкие шаги — это эффективнее для похудения, так как увеличивается нагрузка на мышцы.

5. Скоростта на тренировките човек се взима индивидуално. Необходимо е да се почувства естествено, удобно. Ако има желание да се ускори, трябва да се движите по-бързо.

Скандинавското ходене с пръчки за отслабване подобрява цялостното благосъстояние на човек след няколко дни обучение. Недостигът на въздух изчезва, има изблици на сила и енергия. Въпреки това, за намаляване на теглото 2-3 дни малко. Първото обучение ще увеличи способността на организма да работи, изгаря калории. Значително намаляване на теглото ще се забелязва след месец обучение.

Как да изберем подходящите пръчки за скандинавско ходене

Един от най-важните моменти на скандинавското ходене е правилно подбраното оборудване. Важно е да се закупят пръчки, които отговарят на индивидуалните характеристики на човешкото тяло. Това е необходимо, така че да няма твърде голям стрес върху глезените, обратно, в противен случай можете да "печелите" стречинг и неприятна болка в мускулите.

Правилата за избор на пръчки за скандинавско ходене

1 Обычные лыжные палки не подходят. Для занятий надо подбирать специальную экипировку, изготовленную из твердого композита или алюминия. Желательно, чтобы длину палок можно было бы регулировать.

2 На ручках обязательно должны быть специальные ремешки. Они помогут уберечь ладони от появления мозолей. Внизу конструкции располагается специальный шип. Если человек занимается ходьбой по асфальту, он должен быть резиновым, если по земле или льду — из твердосплавного материала.

3 Палки нужно подбирать в соответствие с ростом человека. Рассчитать это очень просто. Нужно рост умножить на коэффициент 0,66. Получается, что для человека 160 см нужны будут палки длиной 105 см (160x0,66).

Ходене за отслабване: основните правила, които са важни за следване

Редовните уроци не са достатъчни, за да добавите отличен резултат. Важно е, че по време на тренировката човек се чувства възможно най-удобен. За да направите това, следвайте основните правила и съвети.

1 Правильная одежда. Вещи должны быть удобными, чтобы они не стесняли движений человека. Лучше всего подбирать одежду из натуральной дышащей ткани.

2 Правильная обувь. Оптимальный вариант — кроссовки, желательно, чтобы в них была амортизация. Это поможет «ногам» дышать, предотвратит боль.

3 Воды. Во время тренировки организм человека теряет много жидкости, поэтому пить надо. Нужно взять с собой на прогулку небольшую бутылку с водой и выпить ее маленькими глотками.

4 Всегда нужно начинать тренировку с разминки. Рекомендуется выполнить дома 10 отжиманий, 10 приседаний, сделать растяжку. Такой подход позволит размять мышцы и подготовить их к более интенсивной нагрузке.

5. Правилното хранене е много важно. Най-често небалансираната диета води до отлагането на мазнини. За ядене е необходимо на малки порции 4-5 пъти на ден. Не е задължително да се ограничавате до любимата си храна, просто поставяйте акцента върху по-полезната храна.

Ходене за отслабване - най-достъпният и лесен начин да се отървете от мразеното наднормено тегло. Ако комбинирате редовно обучение с правилното хранене, можете да върнете фигурата обратно към нормалното след месец от този ритъм на живота.

Share:
Comments