Хиперхидроза - причини, симптоми, диагноза, лечение

хиперхидроза или като приет в медицинската практика - обилно изпотяване не зависи от различни физически фактори, които включват прегряване, повишена двигателна активност, висока температура на околната среда и др ,, като изпотяване е физиологичен процес разпределение воднисти секрети потните жлези, получени в човешкото тяло постоянно. Защита срещу прегряване или хипертермия и помага да се поддържа хомеостаза потта се изпарява от кожата, като по този начин охлаждане на повърхността на тялото и намаляване на температурата.

хиперхидроза - симптомы (признаки)

хиперхидроза, как нарушение выражается в чрезмерном усилении процесса потоотделения, а так же в изменении запаха пота, становящегося зловонным. Обильное потоотделение может быть общим, при котором процесс происходит на всей поверхности человеческого тела и сопровождается функциональными нарушениями эндокринной, нервной систем и рядом инфекционных заболеваний и местным гипергидрозом, при котором потливость выражена на локальных участках тела — ладонях, подошвах, в подмышечных областях, в локтевых и коленных изгибах, обусловленном несколько повышенной возбудимостью всей нервной системы.

Често, хиперхидрозата причинява на хората много сериозен дискомфорт, оказвайки отрицателно въздействие върху качеството на живота им и причинявайки им постоянно нервно напрежение. Още по-провокиращо изпотяване и в крайна сметка създаване на фактически порочен кръг.

хиперхидроза - причины заболевания

Процесът на изпотяване е естествен механизъм, който насърчава охлаждане на тялото и отстраняване на излишната течност, продукти на разпад, токсични вещества и обмен вода-сол. Най-големите потни жлези са разположени върху дланите на ръцете, стъпалата на краката и в подмишниците. потта химическия състав приблизително 98-99% от водата от соли с различни примеси, - фосфати, хлориди, сулфати на калий и натрий, както и други органични вещества. Концентрация в тайна не е еднаква във всички хора и затова миризмата на пот е присъщо на хората от индивидуален характер. Чрез състава на пот смесва с повече и себум и остават върху кожата, бактериите.

хиперхидроза является еще одним симптомом соматических, нервно-психических заболеваний или следствием несоблюдения обыкновенных правил личной гигиены. Клинически его различают на первичный и вторичный.

Първична хиперхидроза, главно настъпва по време на пубертета в 1% от хората. Вторичното е последствие от соматични, ендокринни или неврологични заболявания. Идентифициране на факторите, които предопределят по-нататъшното лечение. По време на което на първо място е необходимо да се изключат ендокринните, туморните и инфекциозни заболявания. Регулирането на потенето се осигурява от автономната нервна система, която е отговорна за кръвообращението, метаболизма, секрецията и възпроизводството.

Той е разделен на парасимпатикови и симпатико-регулиращи процеси на изпотяване. При хиперхидроза има промяна в нормалното му функциониране, което води до нарушаване на работата на потните жлези, във връзка с което с най-малко възбуда тялото веднага се потиска.

хиперхидроза - способы лечения

Основният начин на борба е внимателното спазване на личната хигиена - всеки ден да се направи душ, да се правят бани за крака и длани, да се извършва изтриване. Използвайте дезодоранти, за да унищожите миризмата на пот. Не се препоръчва да носите дрехи, бельо и чорапи, изработени от синтетични тъкани. Променете дрехите възможно най-често. Необходимо е да се изключи или ограничи в диетата остра, твърде гореща храна, никотин, алкохол, кафе.

Ако обилното изпотяване не е симптом на основното заболяване, тогава се използва лечение:

* медикаментозно лечение * физиотерапевтични методи * антиперспиранти * психотерапевтични методи.

Хирургичните методи за възстановяване представляват известен риск, прибягването до който е само след консервативно лечение, ако се окаже неефективно.

Share:
Comments