Хереда - лечебни свойства и приложение в медицината

Поредицата е общо описание

влак Дали е рода от едногодишни, рядко многогодишни тревисти растения, принадлежащи към семейството на астрови. Коренът на последователността не влиза в почвата, но се разклонява в хоризонтална посока. Основният ствол от 20 до 60 см височина е изправен, в няколко посоки няколко лъча го оставят. Обратните листа са засадени на къси дръжки, острието на листа е плоско-продълговато, три или пет части.

Цветовете от жълт или сиво-жълт цвят формират единични кошници, разположени в краищата на основния ствол и разклонени филизи. Калият на цветята отсъства, както при всички астрови. Цъфти от средата на лятото до началото на есента. Плодове под формата на ахените, като правило, се формират през октомври.

влак — виды и места произрастания

Родът включва повече от двеста вида. Тяхната гама е много обширна и покрива практически цялата европейска Русия, много държави от САЩ, Беларус, Украйна, Кавказ, южната част на Централна Азия, Западен Сибир, Транбаякия и южната част на Приморски Край.

Среди огромного множества видов череды лишь семь из них произрастают на территории нашей страны, но в народной медицине ценится только череда трехраздельная, другие же виды практически не изучены. влак трехраздельная предпочитает влажные почвы, поэтому часто селится на сырых лугах, болотах, в канавах, а также встречается вдоль побережий рек, водоемов и озер. Как сорняк может попадаться на хорошо поливаемых огородах и орошаемых полях. Однако череда не несет особой опасности для других культур, так как ее корневая система достаточно слабая и легко отторгается под влиянием более «сильных» растений.

влак — лечебные свойства

Тревата на последователността на тристранното има диафоретично, холеретично и диуретично действие, подобрява храносмилането, повлиява положително метаболизма. Маслата, влизащи в растението, облекчават възпалението, инхибират жизнената активност на гнилостните бактерии и стимулират бързото излекуване на рани.

С терапевтична цел серията се използва вътрешно и външно за заболявания на опорно-двигателния апарат, диабет, бронхит, онкологични неоплазми, отоци, цистити. Външно се използва под формата на лосиони, подноси за фурункулоза, диатеза, невродермит, язви, себорея и др. Освен това, обратът има лек хипотензивен ефект, почиства черния дроб, нормализира апетита и има благоприятен ефект върху далака. Нанесените пресни листа на растението се нанасят върху инфекциозни огнища, а сухият лист се използва като прах.

влак — лекарственные формы

Лечебните свойства се задържат от горните части (15-20 см) на основния ствол и страничните лъчи, които са отрязани в началния период на цъфтене. Сушенето на суровините трябва да се извършва при температура 40-45 градуса, тъй като при естествени условия сортовата структура продължава да цъфти и стане негодна за консумация. Листата и цветята могат да се поставят в тънък слой и да се изсушат на сянка.

влак — рецепты народной медицины

- инфузия от 50 g. Билките за един литър се използват за процедури за баня за диатеза и рахит.

- За да се премахне псориазисът, се предписва отвара от 20 g. билки на завой върху чаша варена вода, сместа се настоява за няколко часа и се прилага външно 3 пъти на ден. Вътрешно, той се приема три пъти дневно на масата. лъжица като диуретик и холагог, както и за настинки.

- В козметологията подобно отвара третира кожата на лицето, за да елиминира акнето и да му даде мекота, еластичност. Тя може също така да се втрие в скалпа, за да се предотврати загубата на коса.

- При възпалителни заболявания: в 400-500 ml вряла вода се наливат две маси. Лъжици от суха тревиста трева и настояват за един час. Тогава суровината се изстисква или филтрира и се консумира вътре в масата. лъжица три r. на ден и външно за изплаквания, миещи препарати и лосиони.

влак — противопоказания

влак трехраздельная является безвредным растением, однако бесконтрольное применение препаратов на ее основе способно нанести серьезный вред здоровью человека, особенно детям. влак может вызвать нервную возбудимость, приступы раздражительности и панических атак. Кроме того, значительное превышение дозы приводит к нарушению стула, падению артериального давления, угнетению состояния. Детям череду не рекомендуется употреблять до трех лет, а беременным женщинам воздержаться в период второго и третьего триместров.

Коментари

Людмила 10/24/2016 Аз пих един завой почти 1,5 години за място на чай, така че ми беше посъветван от псориазис Сега страдам с панически атаки, тъй като 2 години, това е, което означава себе си деноминация означава. че сега не знам ((( Елена 05/10/2016 Благодарим ви за статията. Аз съм най-заинтересована в растенията като козметика. Тук и редът не е донесъл) Тъй като тази трева расте навсякъде, е възможно самата да я събира и използва. Еластична кожа на лицето - винаги е страхотна)) Галина 05/10/2016 Знам, че петролът е низ, много добре укрепваш корените на косата. Моят приятел го направи по този начин, но в допълнение към низ, тя също използва чесън. Изработени или направени с чесън от маска, които също помагат или съдействат за отнемане на косата. Уляна 05.10.2016 Моят приятел използва низ за борба с псориазис. Според нея - ефективен инструмент. Също така чух, че това растение има добър ефект върху всички видове кожни заболявания. Фърнукли, възпаления и др. могат да бъдат излекувани с последователност. Аника 05.10.2016 Аз също винаги просто извадих и хвърлих тази трева, въпреки че подозирах, че има лечебни свойства. Но какво точно - не знаеше. Благодаря ви, сега ще знам. Рецепта за кожата, акне и устойчивост - определено ще я използвам.
Share:
Comments