Какво трябва да направите, ако ръцете ви изчезнат: трябва ли

Много от нас срещнаха изтръпването на ръцете ни.

Но това може да е различно.

Ако това не е систематично, няма смисъл да се притеснявате особено.

Но ако изтръпването се случи със завидна закономерност - струва си да се види лекар.

Какво да направите, ако ръцете ви изтръпват

В действителност, причините за болестта могат да бъдат много. Един от най-важните са наранявания на гръбначния стълб. Много хора знаят, че гръбначният стълб и неговото здраве засягат качеството на живот на цялото лице. Ако има натъртвания и други наранявания на гръбначния стълб, тогава по всяко време може да има изтръпване в ръцете.

Какво да направите, ако ръцете ви са тъпи - да установите причината за заболяването. Понякога трябва да направите рентгенов анализ. Но може да се предпише само от лекар. Ако пациентът знае точно проблемите си с гръбначния стълб, тогава лечението на изтръпване в крайниците трябва да започне с елиминирането на първоначалното заболяване. За да направите това, имате нужда от цял ​​възстановителен и възстановителен комплекс.

Често пациентите се оплакват, че ръцете им са вцепенени по време на сън. Това може да допринесе за неудобно легло, неправилна поза по време на нощната почивка. Премахването на тези причини за неразположението е доста просто и не трябва да се фокусира върху тях. Но ако проблемът се повтаря вече на ново място на сън - необходимо е да се види лекар.

В тези случаи, когато лявата ръка е вцепенена - е необходимо да се обърне специално внимание на състоянието на сърдечно-съдовата система на пациента. Ако лявата ръка е вцепенена от болка в сърцето или веднага след нея - струва си спешно да се види лекар. Това може да бъде симптом на тежко сърдечно заболяване, до сърдечен удар.

Какво ще стане, ако ръцете ми помръднат и каузата не е фиксирана? Извършете пълно изследване на тялото. Може би пациентът има остър недостиг на витамини и микроелементи. Много пациенти са помогнали да се справят с болестта, спестявайки физически упражнения и витаминна диета. Някои от пациентите отбелязват подобрение в състоянието с намаляване на общото телесно тегло.

Как прекомерното телесно тегло може да повлияе на сковаността на ръцете? Това е много просто. Прекаленото тегло оказва допълнително натиск върху гръбначния стълб и в резултат на това нервите се задържат и ръцете се вцепеняват. Кръвта циркулира лошо през съдовете и капилярите. Много често този проблем се сблъсква с пациенти, които са имали история на измръзване.

Също така, ръцете могат да глупав поради прекомерно нервно натоварване и възбудимост на пациента. Наблясъците оказват отрицателно въздействие върху човешкото здраве и няма изключения от това правило, така че си заслужава да бъдете внимателни към състоянието на вашата нервна система и да не я оставяте да претоварва. Прекаленият опит в празни случаи може да струва на пациентите не само качеството на техния живот, но и самата себе си.

Какво трябва да направя, ако ръцете ми помръднат след дълъг период на работа на компютъра? Този проблем се сблъсква с повечето служители в офиса. Работата е, че за създаването на идеално работно място работодателят трябва да спазва всички стандарти за защита на труда и да осигури индивидуален подход в оборудването си. По този начин, за всеки служител, определена височина на масата, трябва да бъде избрана неговата ширина. Трябва да се има предвид необходимото разстояние от монитора на компютъра към очите на служителя. Височината на масата трябва да е подходяща, така че когато натискате клавиатурата за дълго време, работникът не се уморява от китката, а ръцете му не са вцепенени. Столът трябва да е удобен.

Тези изисквания рядко се вземат предвид и се изпълняват изцяло от работодателя. Често те са пренебрегвани. Особено често срещат проблема със сковаността на крайниците, тези, които предпочитат да гледат телевизията, които се намират на дивана или лежат на работа върху лаптоп.

Каква е причината за това? Това се дължи на факта, че когато се избере погрешна позиция за работа с лаптоп, процесът на кръвообращението се влошава, а не само ръцете, но и лявата или дясната част на човешкото тяло могат да се влошат. В същото време той няма да счита това за проблем, без да осъзнава, че когато тялото е вцепенено, това означава, че кръвта практически е престанала да циркулира.

Често проблемът с изтръпването на ръцете идва от тези, които страдат от продължително заболяване, придружено от висока телесна температура. Когато температурата се повиши, кръвоносните съдове могат да се сринат, така че когато падне, човек все още изпитва дискомфорт, период на физическо възстановяване след толкова дълго заболяване. За да се възстановят напълно съдовете и капилярите, е необходимо определено лечение.

Какво да направите, ако ръцете ви изтръпват - последиците

Тъй като вкочаняването на ръцете често съпътства развитието на други, най-важните заболявания, а след това ясно изразени последици, с изключение на дискомфорта, не е така. В редки случаи функционалността на крайниците не може да бъде възстановена. Често това се свързва с анамнеза за инсулт и сърдечни пристъпи, които водят до изтръпване в ръцете.

В случаите, когато вкочаняването на ръцете е свързано с нервно пренапрежение, то може да придружава човек за цял живот дори след лечението на основното заболяване, тъй като то ще се появи при всяка стресова ситуация.

Ако заболяването е причинено от сърдечна недостатъчност, то всяко сърце претоварване ще доведе до изтръпване на ръцете. В този случай се препоръчва постоянна профилактика на сърдечни заболявания. При гръбначни наранявания, скованост на ръцете е почти неизбежна и може да причини тежест не само в лактите, но и в гръдния кош. Този проблем може да бъде разрешен само с помощта на интегриран подход.

Какво да направите, ако ръцете ви се вкочаняват?

Какво ще стане, ако ръцете ми се вкочаняват? По-добре е незабавно да се консултирате с терапевт. В резултат на изследването и проведените тестове, той вече ще предпише лечението сам или ще се обърне към специалист.

В някои случаи пациентът незабавно се отнася до хирург или травматолог. След това се назначава рентгеновото изображение на гръдния кош. Със своите резултати окончателната диагноза вече е установена. Ако изтръпването се случи в резултат на притискане на нервите, пациентът се насочва към физиотерапия и масаж. Ако проблемът е по-сложен, например унищожаването на гръбначните дискове, тогава е възможно да се използва хирургическа интервенция, последвана от продължително възстановяване на тялото.

Ако имате тези заболявания, не очаквайте бързо възстановяване, понякога пациентът трябва да прекара няколко месеца, за да върне всички функции на ръцете, които са били загубени за тях.

В случаите, когато изтръпването е причинено от психологически фактори, лекарят предписва седативи и успокоителни средства. Някои пациенти са предписани хапчета за сън. Ако проблемът наистина е банален и се състои просто в неприятния матрак или леглото, на които пациентът спи, тогава си заслужава да бъде заменен и животът ще се подобри. Във всеки случай, лечението на болестта ще осигури цялостен, многостранен подход.

Понякога функциите на съдовете се нарушават поради липсата на определени витамини и микроелементи в тялото на пациента. За компенсацията им се предписват специални лекарства. Както показва практиката, често това са препарати от витамини В, глицин, калций и хондроитин. Само лекар може да предпише правилната доза на лекарството, затова не се лекувайте само.

Често пациентите не свързват изтръпване на ръцете с други заболявания. Например, честата скованост на ръцете и мигрена може да покаже предстоящ инсулт, така че в този случай лечението ще бъде сложно и многоетапно.

Неметни ръце не само при възрастни, но и при деца, се случва, че при децата този процес е свързан с активен растеж на костите. В този случай лекарите съветват родителите да помагат на детето си с масаж, тъй като изтръпването се получава в резултат на активен растеж на костната тъкан, когато мускулната маса просто не се справи с нея. Масажът може да се направи с курсове за превенция, може да се направи само при необходимост. Лекарите силно не препоръчват използването на изтръпване при употребата на лекарства против болка. Те допълнително намаляват чувствителността на ръцете.

Какво трябва да направите, ако ръцете ви нараснат с вцепенени средства

Народните средства, които се използват за премахване на проблема със сковаността на ръцете, често се свързват с използването на физиотерапия и масажи с масла и билки. Много е полезно, ако причината за заболяването е разтягане на гръбначните мускули, задушаване във ваната или затопляне на проблемното място с помощта на изгаряне на билкови лосиони.

Ако проблемът е неврологичен, характерът и пациентът не искат да приемат химически седативи - лекарят може да предпише билкови реорсорти или билкови тинктури за нервна релаксация. Използването на билкови препарати трябва да бъде обосновано и не изключва употребата на лекарства.

Струва си да се разбере, че ако не бъде установена окончателната диагноза, самолечението може да причини много вреди. От народни средства, като облекчение на основните симптоми на болестта, можете да приложите зеленчукови мехлеми и триене. Особено добри са тези, които се правят на базата на восъчна и пчелна отрова. Те имат затоплящ ефект и могат да възстановят съдовете отвътре благодарение на съдържанието на огромно количество витамини и микроелементи.

Като витамини могат да се използват отвари и мусове от плодове. Много билкови тинктури също са полезни за употреба. Но ако проблемът наистина е сериозен, тогава народните средства се използват като спомагателни методи за лечение на болестта и само по предписание на лекаря.

Share:
Comments