Какво ще стане, ако боли гърдите ми?

Как да идентифицирате мастопатията и как да я лекувате

Не е тайна, че настоящата система на консултации за жени в Русия не отговаря на съвременните изисквания. Няма достатъчно специалисти, остаряло оборудване, огромни опашки навсякъде ... Днес тези институции едва успяват да "управляват" бременните жени, какво можем да кажем за откриването и предотвратяването на заболявания? Този проблем е толкова сериозен, че на най-високо равнище се обсъжда спешната необходимост от създаване на асоциация на благотворителните центрове за благотворителни жени в цялата страна.

Били ли сте някога сте се опитали точно така, "да проверите здравето", да се срещнете с мамолог в консултациите в областта или в поликлиника? Най-вероятно дори не съществува такъв лекар и специализирана служба, както и да са изпратили голям медицински център, първо трябва да посети поне на гинеколог и да се изследват, но отново този пост опашка, загуба на време. Ето защо една съвременна работеща, натоварена жена се моли за помощ на специалист, само когато проблемът вече е наистина сериозен. Обикновено до този момент заболяването се пренебрегва и лекарят произнася тайнствената фраза: "Е, къде си бил преди? Сега, ако дойдохте шест месеца или преди една година ... "

Всъщност много заболявания реагират добре на лечението на ранен етап. Те включват, по-специално, такова общо заболяване като мастопатия. Известно е, че в една или друга степен всяка втора жена в детеродна възраст страда от нея. Симптомите на мастопатията са добре известни - болка и тежест в гръдния кош, подуване и удебеляване на млечните жлези. Често тези признаци се появяват в ранните дни на менструалния цикъл и жената не им обръща внимание, като ги смята за "нормален феномен". Но мастопатията е коварна, само по себе си тя може да "доведе" много сериозни заболявания до онкологични. Единственият начин да предотвратите това е да го идентифицирате във времето и да започнете лечението.

Разбира се, новината, че в близко бъдеще в цялата страна ще бъдат отворени центровете за жени, където можете да се разглеждате без ненужни проблеми, са много окуражаващи. Не забравяйте обаче какви средства за профилактика и лечение на мастопатията, които вече разполагаме и които са добре познати на мамолозите и гинеколозите. За превенцията и при първите признаци на дискомфорт на млечната жлеза лекарите често съветват билкови лекарства.

Като надежден терапевтично средство за лечение и профилактика на мастит между лекари и пациенти отдавна се е доказала нехормонален билкови лекарства Mastodinon фирма "Bionorica" ​​(Германия). Това е напълно билков продукт, той не съдържа никакви синтетични хормони, естествени екстракти само част от него. За разлика от хранителни добавки, ефикасност и безопасност mastodinon доказано в многобройни клинични проучвания. Нейното приложение води до премахване на отоци, намаляване на болката и стягане в гърдите и да се възстанови засегнатата тъкан на гърдата. В допълнение, използването на билков препарат Mastodinon помага за установяване на редовен менструален цикъл, както и премахва симптомите на ПМС, което, както знаем, често се комбинира с мастопатия.

С леко възстановяване на естествения баланс на хормоните, Mastodinon възстановява здравето и благополучието на жената. Въпреки това, въпреки че лекарството се продава в аптеки без рецепта, преди да го вземете, трябва да се консултирате с специалист и да прочетете инструкциите.

Share:
Comments