Какво казват лекарите за непредвидени ваксинации

Според лекарите човек се нуждае не само от вродена, но и от имунитет. Той се произвежда постепенно, под въздействието на ваксинациите. Традиционните ваксинации са известни на всички, тяхната значимост и възможните последици са добре проучени. Но какво да правим с ваксинациите "по желание": от грип, менингокок и пневмокок? Това е, което експертите мислят.

Менингококковая инфекция - В допълнение към често възникващия отит и синузит, това е причината за появата на такива тежки заболявания като менингит и менингококов сепсис.

В обичайното състояние, менингококите присъстват в назофаринкса на повечето хора и се считат за част от микрофлората на тялото. Менингококите се предават от човек на човек чрез въздушни капчици, така че голямата тълпа от деца, например в детските градини или поликлиниките, насърчава възпроизвеждането му.

Инфекцията с Danae е често усложнение след ТОРС, грип, тежка хипотермия. Тя е податлива на деца с хронични заболявания. Тялото на детето не е в състояние да се бори с такава тежка инфекция, особено като се има предвид, че има 12 сорта miniglococcus. Присъствието на имунитет към един от тях не предпазва тялото от други.

Лекарите препоръчват ваксиниране на деца от мини-гонококова инфекция на възраст от девет месеца, тъй като при деца под две години заболяването е много трудно и допринася за развитието на сериозни хронични процеси. На първо място, децата с алергични заболявания трябва да бъдат ваксинирани, както и тези, принадлежащи към "рисковата група" на различни респираторни инфекции.

По отношение на това какво точно трябва да изберете ваксина за ваксинации, лекарите са единодушни - най-добре е да се прибегне до лекарства от последно поколение.

грип Е изключително сериозно заболяване, което е опасно преди всичко за неговите усложнения. Всеки е чувал за ваксини срещу грип и повечето хора знаят, че наборът от щамове варира от година на година.

Ваксинирането срещу грип (както в действителност, съгласно правилата и от други болести) се извършва само когато детето няма видими признаци на заболяването. И за тези, които имат хронични заболявания - по време на ремисия. Смята се, че "хрониките" трябва да ваксинират още по-здрави хора, защото "улавят" грипа, което може да влоши вече несъвършеното им здраве.

Лекарите препоръчват приемането на грипни снимки в началото на есента. Тъй като статистическите данни за епидемията от грип идват до края на януари, ваксинираният организъм по това време вече може да развие пълноправен имунитет.

Според последната заповед на Министерството на здравеопазването бременните жени (във втория и третия триместър), военните, "хрониките", хората, страдащи от затлъстяване и захарен диабет, подлежат на задължителна ваксинация срещу грип.

Също така е важно да запомним, че има абсолютна противопоказания за тази ваксинация - алергия към пилешки протеин, от който всъщност се произвеждат ваксини.

Пневмококковая инфекция - причината за такива сериозни заболявания като пневмония, менингит, плеврит и сепсис. Независимо от факта, че пневмония може да засегне хора от всяка възраст, пенсионери, хора с имунен дефицит, деца под петгодишна възраст са изложени на риск.

Пневмонията се предава чрез капчици във въздуха и чрез предмети, потенциално съдържащи слюнката на пациента (лъжици, играчки и т.н.). Носителите на патогени често не се разболяват сами, но лесно могат да заразят други. Болестта няма сезонен характер и "подкопава" хората по всяко време на годината.

Ваксинацията срещу пневмония е предмет на хора, които са склонни към чести настинки, имат астма, диабет и анемия.

Децата са ваксинирани, в зависимост от това дали са в група на връстници. По правило първата ваксинация пада на 2 години. Лекарят ще разработи схема за ваксинация и реваксинация за деца под две години. Възрастните се ваксинират веднъж.

Share:
Comments