Какво казва състоянието на ноктите?

През топлия сезон, когато отворените обувки станат подходящи, отделяме повече внимание на краката им и по-специално на ноктите им.

Ноктите отразяват състоянието на много вътрешни органи. Така внимателно обмислете ноктите си: променяйки техния цвят, структура, появата на дефекти може да сигнализира за много сериозни рани, които все още са в латентна форма.

- Дългите кафеникави ивици на ноктите показват повишено съдържание на желязо в тялото, както и хормонални нарушения.

- синкавият и синкаво-лилав цвят на ноктите сигнализира за неизправност в сърцето, сърдечна недостатъчност.

- Белезникавите нокти се появяват при развитието на чернодробно възпаление, заболявания на щитовидната жлеза, повишена функция на надбъбречните жлези.

- При кръвни заболявания, анемия, нокътните плочки стават бледорозови.

- Бели точки или надлъжни стрии (канали) на ноктите могат да бъдат свързани с нарушения в храносмилателната система. Подобни прояви се появяват, ако не сте успели да направите маникюр и, като натискате okolonogte кожата, ще повредите зоната на растеж - матрицата.

- Несигурността на ноктите и тяхното отделяне могат да бъдат свързани с няколко неща. Може да нямате достатъчно цинк и калций в тялото си. Често ноктите се влошават по този начин, ако непрекъснато бъркате с детергенти и препарати без гумени ръкавици или използвате нискокачествен лак за нокти с високо съдържание на разяждащи химикали.

- Ноктите се счупват, когато има недостиг на микроелементи в тялото - калций и силиций. Калцийът се абсорбира най-добре от млечни продукти и ферментирали млечни продукти, силиций от пресни зеленчуци (особено листни салати, репички), неолющен ориз и овесена каша.

- Ако нокът започва да се разпада, той се превръща в жълто, кожата около нея се изчервява, отлепва се, има неприятно сърбеж, а може би това е гъбична болест. Инфекция с гъбички се среща най-често в плувни басейни, душове, съблекални на фитнес клубове (гъби като топлина и влажност). Не се лекува гъбата "народна лекарства", поради което при първите симптоми е необходимо да се консултирате с дерматолог.

С гъбичките на ноктите, както и за предотвратяване на гъбична инфекция или с повишена крехкост и разслояване на ноктите, използвайте Mikozan! След като наскоро се появи на пазара, той вече се е утвърдил като качествен и иновативен инструмент, както се вижда от многобройните положителни прегледи на пациентите.

Изработен от холандски учени въз основа на най-новите технологии, уникален комплекс от компоненти Mikozan

• прониква дълбоко в дебелината на ноктите, причинява смърт на гъбичките и спира по-нататъшното им разпространение върху ноктите •

• увеличава плътността на ноктите, връщайки ги здравословен и атрактивен външен вид, както и предпазва от повторна инфекция

Допълнително предимство е това Mikozan не само удобен, но и приятен! Тя няма мирис и е външно невидима върху ноктите. Включеният специален апликатор за четки ви позволява да прилагате композицията по-ефективно и по-бързо на повърхността на нокътя, а носещите пили за еднократна употреба лесно и удобно лекувате засегнатите области седмично, като по този начин ускорявате възстановяването и връщате краката си красиво.

Mikozan прилагайте два пъти дневно в продължение на четири седмици.

След това веднъж дневно, докато здравият нокът се развие напълно.

Share:
Comments