Какво ядох в америка. хранене на здравословна храна.

Всеки знае, че Америка е основният производител на бързо хранене и основен идеолог по нездравословна храна, страната на Кока-Кола, пържени картофи и хамбургери. Истината обаче е, че Америка, която е богата и много развита страна, се характеризира с изобилие във всичко.

И както е в излишък, тя предлага бърза закуска, а за любителите на правилното хранене има цяла индустрия, произвеждаща биологични продукти, безброй добавки, безкофеини напитки, храни без глутен, лактоза и сол, дезодоранти без алуминий, шампоани без петролни продукти и всичко, което желае душата на човек, който е луд по здравословен начин на живот.

Първата институция за здравословна храна, която срещнах от другата страна на Атлантическия океан, беше ресторантът на известната американска мрежа "Паша". Това е място с източен склон и ще бъде по-точно описано като "здравословен шашлик".

Основното ястие тук е жироскопи (shaurma) и шиш кебап от пиле, говеждо месо, сьомга или скариди. Цялото месо се приготвя така, че мазнината да се източи напълно от него. В резултат на това месото е напълно постно, дори сухо. Гарнитурата се предлага с ориз с зеленчуци на скара или пресни зеленчуци.

Разбира се, бял ориз (бързи въглехидрати), дори и с постно месо, не е най-диетичното ястие. Но мрежата на Паша е един вид компромис между вкусна и здравословна храна. Въпреки това, храната тук е постла, няма хляб, пържени картофи или свинско месо в менюто изобщо, но има хумус, леща супа, билкови чайове, плодови салати, прясно изцедени сокове, самодоволни и вместо хляб - тъмни торти от пълнозърнесто брашно.

За мрежовия ресторант мястото е просто великолепно. И тези, които са на диета, и които не се вписват в бял ориз, можете да вземете зеленчуци за странично ястие.

Друга институция, сега истински автентично кафене за здравословно хранене

- Сок и Java.

Боядисани покрай двете черни дъски на снимката - това е меню от прясно изцедени коктейли и шумове - вероятно има четиридесет от тях тук. Във всеки случай, за да не бъркате касата, посетителите ги наричат ​​по номера.

В допълнение към соковете в менюто, голям брой салати от най-екзотичните продукти, както и разсад, кичур от филми, цели зърна от тестени изделия, кафяв ориз, ями от тъмни цели зърнени торти и зеленчукови бульони са зелени супи. Добре дошли в реалния свят на здравословното хранене.

На снимката има зелена салата с канела и домати.

И това е пълнозърнеста пита с пилешко филе-грил и пресни зеленчуци. Сос от ядки.

И това е зелен коктейл от целина, броколи, киви и ябълки.

Ако по начина, по който не получите специален ресторант за правилното хранене, можете да намерите полезна храна в Америка в почти всяка кафене. Във всеки Starbucks на рафтовете с готови сандвичи, пакети със салати, естествени кисело мляко, мюсли и smuwi непременно лъжат.

И това е световно известната американска верига супермаркети Whole Foods (Hole Foods).

Магазините на тази мрежа се специализират в биологични продукти - произведени без вредна химическа храна, козметика, биоадитиви и дори дрехи. Холивудските интереси много харесват купуването на храна там. Папараците много често правят снимки на селеба, излизащи от супермаркета с такива хартиени торбички като Хол Фуудс. Да отидем на това култово място и да видим какво привлича богатите и известни.

На входа на супермаркета "Цяла храна" ще ви посрещнат плодови салати. Такива контейнери се продават във всеки супермаркет в Америка, но има и десетки от тях.

Отсреща е отдела за салати и зеленчуци. Тук можете да си купите редки билки и дори пресни гъби.

Огромен раздел е в отдела за цели храни и цели зърнени храни. Най-редките екземпляри от цял ​​свят.

Най-ценният брояч на Whole Foods е месото. Както е написано на стъклото, цялото месо е органично, неразширено, отгледано без вредни химикали.

Не е възможно да се опише колко рафтове се използват в този супермаркет.

Редовете са безкрайни и можете да намерите абсолютно всичко тук - от риганско масло до известното допълнение на вечната младост Дмае.

Много важна секция е органичната козметика.

Всички дезодоранти, които се продават в обикновени супермаркети, съдържат алуминий. Дори ако на вашето бурканче е написано нещо за червено и естествени съставки, все пак основният компонент на всеки антиперперсант е алуминий. Naturopaths смятат, че втрива ежедневно алуминий в околностите на гърдата не е много полезно, но тъй като привържениците на здравословния начин на живот се опитват да купят дезодоранти не съдържат метал. Те не предпазват от изпотяване, колкото дезодорантите с алуминий, но много хора по света избират в полза на по-слаба, но безобидна защита. На тези рафтове, разбира се, можете да намерите шампоани без SLS и парабени. Хигиенично червило, кремове и дори декоративна козметика без масло.

Пълното описание на асортимента на този супермаркет изисква отделна книга. Това е уникален магазин, а дори брокерите, които желаят да представят апартамент или къща, ще се гордеят с това, че в близост се намира супермаркет от мрежата Whole Foods, което означава, че бъдещият собственик е много щастлив.

Olesya Khudyshka от САЩ, особено за сайта Dietplan.ru

Share:
Comments