Какво е важно да знаете за масаж на простатата е ползите и

Масажът на простатата е една от най-специфичните процедури, показани за поддържане на мъжкото здраве, предписано както за лечението на редица заболявания, така и за тяхното предотвратяване. Ето защо е много ценно да знаете точно как се отразяват на хората и кога могат да бъдат вредни.

Масаж на простатата - предимства и особености от значение за мъжкото тяло

Масажът на простатата е точков механичен ефект върху простатата през ректалната стена, извършван с пръст или специално медицинско устройство (често с вибрационна функция).

И за да разберем нейното значение, е важно да знаем какво е простатата:

• Това е несвързан орган, състоящ се от две равни части, съединени от един провлак, размерът на жлезата варира - от 2,5 до 4,5 см дължина и ширина и с дебелина от 2 см;

• В предната част на малкия таз има желязо, директно между червата и пикочния мехур;

• тъй като уретрата преминава през жлеба, която разделя щифтовете на жлезата, естествено се компресира в възпалителни процеси в нея, което причинява трудно, болезнено уриниране с простатит;

• Функциите на жлезата в човешкото тяло не са напълно разбрани, но голямото му значение за ендокринната система (регулиращо дейността на вътрешните органи чрез производството на хормони) е добре известно;

• желязото произвежда тайна, която участва в образуването на състава на еякулата (сперматозоидите), което е необходимо за активното движение и жизнеспособността на сперматозоидите;

• Също така, важните му функции включват затваряне на изхода от пикочния мехур по време на ерекцията.

Простатит (възпалителен процес в тъканите на простатната жлеза) е едно от най-често срещаните мъжки урологични заболявания, за лечение на които (заедно с употребата на лекарства) и често се предписва матка на простатата.

Освен това ефективността на процедурата е по-висока, колкото повече ще прибягва до нея, а много лекари също настояват за необходимостта от нея като превантивна мярка за простатит (както и аденом, рак на простатата и редица други заболявания).

Ефективността на масаж на простатата във всички случаи се дължи на редица реакции, причинени от нея, най-важните от които са следните:

• изтичането на излишни секрети - факт е, че тя се произвежда от жлезата в резерв и трябва да се консумира по време на полов акт, но ако човек по някаква причина няма редовен сексуален живот, тайната може да се натрупва в вредно излишък;

• активиране на процесите на железен синтез на специфични вещества;

• подобряване на кръвообращението в тъканите на жлезите и по-нататък, грубо казано, чрез инерция в целия тазов регион, което засяга по-специално работата на пикочните пътища;

• нормализиране на процесите на обновяване на жлезни клетки, подобряване на насищането на неговите тъкани с кислород (което е много важно за предотвратяване на тяхната злокачествена дегенерация);

• отнемане на токсините от жлезата;

• Също така, поради нормалното кръвообращение и лимфен поток химикалите, които влизат в организма като част от лекарства за лечение на заболявания на простатната жлеза, се абсорбират напълно и действат пълноценно.

В какви други случаи ще има полза от масаж на простатата?

Поради гореописания масажен ефект (особено поради нормализирането на кръвния поток) и също така във връзка с много други области на влиянието му върху мъжкото тяло често се предписва масаж за подобряване на интимното здраве на пациента (със съществуващи проблеми и дори при отсъствие, отново за превенция).

Доказано е, че навременният масаж на простатата е в състояние:

• намаляване на прага на възбудимост;

• укрепване на ерекцията;

• Предотвратяване на преждевременната еякулация;

• удължаване на времето на сексуален контакт;

• повишава удоволствието от интимността (оргазъм).

По този начин, масажът е прост може да бъде много полезен:

• в периоди на повишен емоционален стрес и стрес, както е известно, често развалят целия сексуален живот;

• след продължителни заболявания и тежки наранявания, когато тялото е заето с възстановяването си и интимните нужди са естествено премахнати, тъй като не са от първостепенно значение;

• на възраст 45-50 години, когато процесите на естествено изчезване започват в най-личната сфера на живота на човека.

Какво друго трябва да знаете за предимствата на масажа на простатата?

Понякога процедурата може да бъде показана с цел диагностициране на състоянието на пациента, т.е. тя се извършва веднъж за отделяне на простатната жлеза.

Продължителността на процедурата е само няколко минути (2-5), а броят на сесиите, предписани от лекаря за лечение или профилактика, се определя индивидуално, но средно за много пациенти всичко е ограничено до 6-12 сесии.

Предимствата на простатния масаж са възможни само при извършване на процедура с напълнен пикочен мехур, за който се препоръчва да се изпият 800-1000 ml течност (чай, сок, вода) преди това.

Важно е да се отбележи, че масовата простатна мания не е панацея и дали е предназначена за лечение на определена болест или за подобряване на потентността, е необходимо да се адаптира начинът ви на живот, за да се постигнат най-добрите резултати от терапията.

Например, факторите, провокиращи развитието на простатит, са:

• честа хипотермия;

• недохранване (по-специално изобилието на мазна и пикантна храна);

• Слабият имунитет;

• злоупотреба с алкохол;

• Недостатъчна подвижност (водеща по-специално до стагнация на кръвта в малък таз).

Специфични препоръки за това, което трябва да се промени на първо място, отново се дава на лекаря.

Всъщност ефективността на процедурите може да се увеличи, както и да се избегне рецидив на заболяванията в бъдеще, а само да се направят промени в ежедневната им работа.

Най-малкото (и, както много лекари вярват, по-малко ефективни) методи за засягане на простатната жлеза за терапевтични цели са външен масаж и масаж чрез уретрата (също е много травматично).

Накрая, трябва да се отбележи, че маската на простатата може да бъде придружена от неприятни, болезнени усещания, не прекалено интензивни, ако процедурата се извършва от лекар и често се дължи на личната тежест, ограничение, неспособност да се отпуснете. Ето защо за този масаж е толкова важно настроението, което в крайна сметка трае само няколко минути, но носи ненадмината полза за мъжкото тяло.

Как се проявява вредата от масата на простатата?

При разкриването на вредата от масаж на простатата е важно първо да се отбележи, че тази процедура е неприемлива в резултат на независима диагноза, без да се консултират, изследват и диагностицират подходящия специалист.

Дори ако тялото наистина е здравословно и масажът е превантивна мярка за заболявания или е необходим за подобряване на сексуалния живот - все пак, такова сериозно действие се предписва само от лекаря.

Масажът на простатата трябва да се извършва с подходяща техника, а най-ефективният ще се извършва от медицински специалист с опит в тази област, способен да изчисли силата на натиск, интензивност и естество на движенията.

И макар че понякога мъжете извършват самостоятелен масаж (или например, те включват съпруг / съпруга в помощниците си), това създава риск от грешки, които поне ще намалят ефективността на лечението или дори ще доведат до влошаване.

Смята се, че неправилният масаж може да провокира развитието на простатит при здрави хора.

Следователно независимият масаж задължително трябва да бъде предхождан от консултация с лекар и може би да гледате образователни медицински видеоклипове.

За да се избегне нараняване от масаж на простатата, строго се забранява да се използват за процедурата, вместо специален масажор предметите, които са под ръката - така че можете да увредите не само простатата, но и червата, дори до нейното разкъсване.

За този тип масаж също е важна хигиена - въвеждането на патогенна микрофлора в червата е изпълнено с инфекциозни заболявания и ако това се случи заедно с увреждане на лигавиците - понякога чрез заразяване с кръв.

Следователно, процедурата винаги се извършва ръчно в ръкавици (върховете на пръстите), а за масажистите използват еднократна защитна екипировка (презервативи).

Съществува и списък на противопоказанията на тази процедура:

• хемороиди, увреждане на чревната лигавица (включително пукнатини);

• неоплазма в простатата;

• калцинира в простатната жлеза (натрупване на калциеви соли в тъканите);

• тежки форми на простатна аденома;

• проктит (възпаление на ректалната лигавица);

• хроничен бактериален простатит (поради риска от разпространение на инфекцията извън жлезата).

При чести случаи на затруднено уриниране, допустимостта на простатния масаж се определя от лекаря.

Share:
Comments