Какво е използването на ски? ски, бягане или ски - каква е

Ходенето по ски е много интересен спорт, който популярна в нашата страна.

С минимални натоварвания можете да получите невероятни резултати и същевременно това е по-малко опасно за здравето, отколкото за същото.

При ски, натоварването на ставите е значително намалено и освен това по време на тренировката, много мускули са подсилени нашето тяло - краката, ръцете, долната част на гърба, гръдната и коремната мускулатура.

Натоварването е разпределено равномерно навсякъде в тялото, което прави ски по-лесна от движение.

Въпреки това калориите и в двата случая са почти еднакви. След това нека разгледаме подробно какво е ски, ползите и възможните му вреди.

Ски: полза или вреда

Преди да започнем да изброяваме всички положителни качества на ходенето по ски, заслужава да се каже, че както всеки друг спорт има не само положителни качества, но и противопоказания. Независимо от това, благоприятният му ефект далеч надхвърля възможната вреда. През зимата скиори от всички възрасти често могат да бъдат намерени в гората, и изненадващо, възрастните хора преобладават сред тях. С това просто, но завладяващо упражнение те могат да поддържат здравето си в продължение на много години.

• От ходенето по ски е възможно да получите многостранно предимство. Първо, пързалянето се извършва през зимата, което благоприятно засяга имунитета. Редовното упражняване на студен чист въздух принуждава тялото да се адаптира към условията на околната среда и закаляет тело.

• Ски се свързва с такава концепция като ландшафтотерапия, Този термин означава лечението и укрепването на човешкото тяло чрез физическа активност върху природата. Това ви позволява да подобрите съня, да подсилите нервната система, да подобрите настроението, както и да облекчите депресията и стреса.

• Ски е отлична тренировка за сърцето и сърдечно-съдовата система. Подобно на всяко друго сърдечно натоварване, тя принуждава сърцето да работи в укрепен режим. В резултат на това бързо подава кръв през тялото и кръвообращението се увеличава. Редовното каране на ски може да укрепи и увеличи обема на сърдечния мускул, което ще има положителен ефект върху цялото тяло като цяло. В допълнение, по време на практиката на артериално налягане почти не се увеличава, тъй като капилярите са склонни да се увеличи по размер, което би било по-добре да се справят с увеличения кръвен поток. Много мускулни контракции подобряват движението на кръвта през вените и улесняват работата на сърцето.

• Ски се подобрява пулмоналната вентилация и обменът на газ в тялото. Това увеличава количеството кислород, който влиза в тялото.

• Ски е превенция на много заболявания на дихателните пътища, а също така позволява на организма да се справя по-лесно с вирусните инфекции.

• Разбира се, ски спомага за укрепване на мускулната корсет на тялото и ви позволява ефективно да отслабнете. По време на карането на ски, ръцете и краката на скиорите получават добро натоварване, което позволява да се укрепват и двете части на тялото. В допълнение, това занимание е доста енергоемко за тялото. Поради това той е принуден да похарчи огромно количество калории за това. Редовните упражнения ви позволяват да изгаряте наднорменото тегло, като същевременно тренирате мускулите си. Освен това те също укрепват мускулите и апарата на ставите. Увеличава нивото на физическа годност, издръжливост и съпротивление на тялото до умора.

Въпреки това, въпреки всички предимства на ските, в някои случаи те могат да причинят вреда. Те сами по себе си нямат отрицателен ефект, но е важно да се спазват следните противопоказания:

1. Не можете да карате ски, ако човек има увреждане;

2. Сериозни заболявания на сърдечната или дихателната система;

3. Патология на мускулно-скелетната система или проблеми с гръбначния стълб;

4. Бременност;

5. Слаби имунитет и стави.

6. Всички неотдавнашни заболявания и операции.

В други случаи ползите от ските са безспорни и се препоръчват на всички хора, без изключение, за насърчаване на здравето през зимата.

Ски: къде да започнем?

Ако решите да карате ски, но нямате необходимите познания за този спорт, тогава ще получите малка препоръка за вас, как и с какво трябва да започнете.

1. Първото нещо, което трябва да направите, е индивидуално вземете ски, Разбира се, за феновете това не е толкова важно, но е по-добре да го направите с комфорт, отколкото да се опитате да разберете защо падате толкова често. Малцина знаят, но ските се избират не по височина, а по тегло. Колкото по-тежък е потенциалният скиор, толкова по-дълго и по-трудно трябва да бъдат. Най-добре е да се свържете с него в специализиран магазин - там ще вземете ски, обувки и подходящи обувки и пръчки.

2. От училищните дни много хора помнят, че преди ски е необходимо предварително смазване на ските. Въпреки това, много модерни ски се плъзгат добре дори без смазване. В някои случаи, специален мехлем така че ски не "стреля", когато е отблъснат.

Най-добрият начин да се научите да яздите на вече валцованата писта, Там няма да имате нужда от специални умения - всичко, от което се нуждаете, е леко да преместите краката си и да избутате с пръчки. Важно е да започнете да се чувствате уверени в ските, преди да започнете по-сложни трикове.

Огромен брой проблеми възникват при начинаещите поради изкачването нагоре. Тези, които никога не са се карали на ски, е трудно да си представим как обикновено може да се качва навсякъде. Това наистина е трудно посрещане, но основното е, че има достатъчно практика. За да се изкачите на хълма, поставете крака си на ръба на ски и "Рибена кост" повдигнете, докато избутате с пръчки.

Ски и неговите сортове

Има няколко вида ски. Основните са:

• Стил на хребетите;

• Класически стил;

За начало трябва да овладеете класическия стил. Когато карате по стил, по правило те вече използват ски влек. Застанете на ски писта, извадете пръчките малко напред и ги избутайте от земята. След това се опитайте да се плъзнете в самолета, като бутате с един крак (посоката на натискане не трябва да е назад, а надолу). Когато се чувствате удобно с това, опитайте ритайте краката си, като едновременно с това се изправя срещу другата страна (левият крак е дясната ръка и обратно).

Ридж стил за начинаещи ще бъде малко по-трудно, но по този начин се пренася цялата атмосфера на зимния ски. Трябва да опитате да отидете с латински буквата "V". По този начин, опитайте се да го направите възможно вече. На единия крак, плъзнете напред и леко настрани, другият е поставен на вътрешния ръб на ски и ви отблъсква. Изглежда, че можете да стъпите един ски на друг, но всъщност е доста трудно. На практика през цялото време, когато шофирате по този стил, краката са в различни равнини и е доста трудно за тях да се срещнат.

Стилът на билото се различава от класическата чрез по-голямата си динамика и следователно е по-ефективен от гледна точка на загуба на наднормено тегло. Класическият стил е по-подходящ както за начинаещи, така и за по-възрастни хора, за които е трудно да се движат с бързи темпове. Това е чудесно за леки разходки и общо подобряване на здравето.

Ски за деца: не е вредно?

Ски е универсален спорт, който е полезен не само за възрастни, но и за деца. С тяхна помощ те могат да укрепят имунитета си от детството и много по-малко вероятно са да бъдат изложени на различни вирусни заболявания.

Редовните дейности ви позволяват да укрепите сърцето и цялостното физическо развитие. Ако успяваш да внушиш любовта си към този спорт с детето си, ще бъде полезно за него през целия му живот. Той ще стане много по-силен и по-траен. Освен това ски - чудесен начин да насочите енергията на детето в правилната посока.

В много северни държави, като Норвегия или Швейцария, децата са били на ски от най-ранното си детство. Това обяснява големия брой професионални спортисти, които са жители на тези държави. Ако ще карате с детето си от ранна възраст, може би ще можете да повишите бъдещия световен шампион.

Ако говорим за вреда, има практически едни и същи препоръки както за възрастни. Но си струва да си припомним, че едно дете може да няма напълно оформена имунна система. Затова не започвайте в твърде студено време.

Ски: ползите от загубата на тегло

Тъй като ските са добър сърдечносъдов, тогава, разбира се, те имат положителен ефект върху изхвърлянето на наднормено тегло. Най-хубавото нещо за загуба на тегло се изпълнява в стила на билото. При доста интензивен темп, ще изгорите още калории, отколкото да бягате. Това е така, защото трябва активно да движите не само краката си, но и да правите доста енергични движения с ръцете си.

В един час интензивно обучение можете да изгорите до 600 калории. Тъй като едновременно изгаряте мазнини и укрепвате мускулите, можете да предотвратите такова явление като запухнала кожа и стрии.

Но, за ефективно изгаряне на мазнините, някои препоръки:

• Практикувайте 3-4 пъти седмично;

• Един урок трябва да бъде поне един час;

• Яжте около два часа преди тренировката и един час след нея.

Редовните дейности, съчетани с правилното хранене и начин на живот, могат да осигурят зашеметяващи резултати. Само за един сезон можете да се отървете от излишните килограми и освен това е добре да изработите мускулите и тялото като цяло.

Share:
Comments