Каква е най-здравата сол?

Фактът, че солта задържа течности, и че намаляването на теглото трябва да се яде по-малко сол, които вече сме говорили. Просто се напомни, че по силата на солта се разбира не само поръсени с рициново храна, но се добавя всичко в тази сол в производството - меса, сирена, консерви, кисели краставички, готови сосове, и най-важното, заведения за бързо хранене и полуфабрикати, които, без сол ще бъде напълно безвкусен , Основният компонент на солта е натриев хлорид. Скоростта на потреблението му за здрав човек е само два грама на ден. Като се има предвид факта, че обикновената сол за маса е съставена от 99% натриев хлорид, нормата лесно се надвишава няколко пъти. А именно, излишъкът от натриев хлорид води до задръжка на течности, оток и повишено кръвно налягане.

Коя сол е най-добра

Високото съдържание на натриев хлорид е основният недостатък на обикновената сол. Освен това, преди да влезе в брояча, солта се подлага на агресивно химическо почистване. И за да поддържате солта свободно течаща, често се прибавят химически добавки, чиито имена най-вероятно ще отнемат апетита ви от вас.

Морската сол е много по-полезна за здравето.

Полезни свойства на морска сол

Това струва повече от готварски, но го превъзхожда многократно с качествата си. Първо, морска сол не е подложена на химическо чистене. В него няма вредна химия, но много минерали, които намаляват нивото на натриев хлорид до 60-70%. И това не е всичко. Представеният в морска сол бромид предотвратява задържането на течности в тялото, което означава, че може да се препоръча морска сол, за да отслабнете.

Морската сол винаги е по-добра от обичайното и може да се спре, но има и друг вид сол, т.нар. Kala Namak или черна индийска сол, продавана в индийски магазини за подправки и здравословни храни.

Кала сол

Сала Кала Намак

Тази сол е тъмен цвят, понякога лилав или кафяв. Нивото на натриев хлорид в Кала Намка е само 15-20%. Такава сол има специфична миризма, но в ястията изобщо не се чувства. Кала Намак подобрява храносмилането и не задържа течности. Това е най-безопасната сол, която можете да намерите в магазините днес. Просто не го бъркайте с невероятен камък, хималайски и розови соли. Те се различават от най-евтината сол за храна само при липса на стъпка на пречистване и съдържанието на натриев хлорид в тях е същото високо.

Сала Кала Намак може да бъде поръчана в Ayerb тук, солта Gimai също се продава в този отдел.

Share:
Comments