Какъв хляб можете да ядете на диета

Калоричното съдържание на черен и бял хляб е почти същото - виждането, че онези, които искат да отслабнат, трябва да ядат само черен хляб, е сто процента погрешно. В бял хляб 240 калории на 100 грама, а в черно 220 ккал.

Всеки, който отслабва, след като е преминал активно в употреба на черен хляб, може да бъде изненадан от намирането на увеличение на теглото. Единствената разлика е в брашното: черен хляб се пече от груби зърна и съдържа повече фибри.

Модата за здравословна храна донесе с него нови рецепти за изработване на продукт, познат на всички от детството - днес на рафтовете можете да видите хляб с добавка на ядки, семена, сушени плодове и зеленчуци. Като правило тези продукти са префикс "фитнес" и са позиционирани като много по-полезни и идеално пригодени за здравословен начин на живот. Уви, това не е съвсем вярно - масата на такива добавки в този хляб е толкова малка, че е просто невъзможно да се разглеждат като източник на някаква съществена полза за тялото. Единственото им предимство е оригиналният вкус: продуктите се наричат ​​"аматьор".

А хлябът с трици? Вярно ли е, че е много по-полезно от обикновения хляб? Вярно е. Най-малкото за хора, които не страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт. В себе си трици са черупки от зърно, което съхранява доставка на хранителни вещества за неговото развитие. Плевелите съдържат голямо количество магнезий, калий, фибри и са идеални за използване при хипертония, диабет, атеросклероза и метаболитни нарушения.

3d_hleb_fazer_semechki_3

Единственият продукт, който може да се конкурира с продукти от трици за първото място в номинацията "Предприятие" е целият зърнен хляб. За разлика от хляба, произведен от рафинирано брашно, той съдържа бавни въглехидрати и по-малко благоприятства за наддаване на тегло.

Share:
Comments