Как мога да третирам гъбата в ръцете си у дома? какво

Счупване и удебеляване на нокътната плочка, неестествен външен вид на бяла плака, цвят на кожата, тъканите и ноктите промяна - всичко това свидетелства за развитието на гъбични заболявания. Първите признаци на заболяването трябва да доведат до незабавно лечение на лекар, тъй като закъсненията при повлияването на заболяването, могат да застрашат неловко последици и дори пълна загуба на нокътя. Навременното лечение в домашни условия с гъбички по ръцете ще помогне да се предотврати опасността, но е по-добре да се направи това само след съгласуване на всяка стъпка с лекаря. Колко правилно е да се повлияе на неспокойна болест?

Лечение на гъби по ръцете у дома с лекарства за аптеки

Най-лесният начин за лечение на гъбичките у дома е да се използват фармацевтични продукти. Повечето от съединенията имат широк спектър от ефекти и са в състояние да облекчат дори напредналите форми на заболяването. Разбира се, не е необходимо да разчитате на чудо - ако тъканта на нокътната плоча вече е разрушена от болестта, тя няма да може да я спаси, дори и най-скъпите лекарства нямат свойствата да регенерират засегнатите клетки.

Най-често за лечение в дома, гъбичките на ръцете използват разтвори или спрей, които имат много предимства:

- лекота на използване;

- малък брой противопоказания;

- Ефективно унищожаване на гъбични клетки;

- предотвратяване на разпространението на болестта до здрави тъкани;

- да се отървете от неприятни симптоми - парене, сърбеж, болезнени усещания.

Въпреки ефективността на фармацевтичните формулировки и малък брой противопоказания, основната от които е индивидуалната непоносимост, е по-добре да не се използват лекарства без рецепта. Какви лекарства са най-ефективни? Сред жертвите на гъбични заболявания, лекарствата Nizoral, Mikozal, Mykostop и Exoderil са много популярни. Важно условие преди използването на средствата е внимателното проучване на инструкциите и строгото спазване на правилата. Повечето лекарства нямат специални изисквания, достатъчно е да се прилагат върху почистени и изсушени ноктички няколко пъти на ден.

Предварителна подготовка преди третиране на гъбички по ръцете или при условия в домашни условия

Предпоставка за успешното изхвърляне на гъбична болест е предварителната подготовка на ръцете. Състои се от няколко етапа:

1. Отстраняване на засегнатите тъкани от ноктите, които вече не подлежат на регенерация.

2. Прилагане на сода (2 литра вода 50 грама сода).

3. Извадете влагата с чиста кърпа, изсушете добре ръцете.

4. Повторно отстраняване на кератинизирани тъкани с дезинфекцирани инструменти.

Важно е да запомните, че обучението е от голямо значение и зависи много от него, затова е задължително той да бъде изразходван всеки ден, преди да се приложат всички средства. Няма значение, домашните формулировки се използват, за да повлияят на гъбичните заболявания или фармацевтичните продукти - трябва да се предприемат предварителни стъпки строго.

Чесън при лечението на гъби по ръцете у дома

Срещу гъбични заболявания можете да използвате остър зеленчук, съдържащ агресивни вещества, които могат не само да спрат увреждането на здравата тъкан, но и да унищожат структурата на гъбичките. Включва пациентите и лекотата на използване на продукта, тъй като не е необходимо да приготвяте многокомпонентни съединения - обикновено продуктът се използва без допълнителни съставки.

Подготовка на домашна медицина и процедура:

1. Почистете няколко чесънни зъба, като използвате преса или остър нож, за да ги превърнете в каша.

2. На почистените тъкани, засегнати от болестта, нанесете готовата маса, поставете я с кърпа или превръзка от марля.

3. Оставете компресията цяла нощ.

4. Сутринта премахнете превръзката, ако е необходимо, премахнете кератинизираната тъкан.

5. Направете дневна почивка, вечер, повторете манипулацията.

Възможно е гъбичките да се третират в домашни условия, като се използва цялостен подход - през нощта се приготвят ческусни компреси, а през деня се използват аптечни продукти или билкови препарати. Подобно лечение ще позволи много по-бързо да се постигнат положителни резултати, но при условие, че лекарят даде разрешение за подобни мерки за влияние върху болестта.

Лечение на гъби по ръцете у дома с лимон

Използването на цитрусови плодове е друг чудесен начин да се отървете от гъбичките на ръцете, лечението у дома си отнема около две седмици средно, но при условие, че процедурите се извършват най-малко пет пъти на ден. Няма специални правила или изисквания за употребата на киселинен плод, единственото противопоказание е непредсказуема реакция на организма върху цитрусовите плодове.

Последователност на процедурата:

1. Извършете подготовката на ноктите (изпарете във ваната, отстранете кератинизираните части, изсушете).

2. Нарежете цитрусите с тънки плочи.

3. Поставете лимонови частици върху засегнатата зона.

4. Фиксирайте, използвайте превръзка или марля за това.

Продължителността на процедурата е около една четвърт час. След това извадете лимона, изплакнете ръцете си, премахнете кератинизираните тъкани. За всяка манипулация е важно да се използват изчерпани цитрусови отпадъци.

Смола от кайсия срещу гъбични заболявания

Изключително доказано противогъбично средство е кайсиевата смола, която съдържа агресивни вещества, които могат не само да спрат заболяването, но и да почистват напълно ноктите. Можете сами да събирате растителни суровини - смолата се натрупва в пукнатините на кората върху старите дървета. Съхранява се дълго време, без да се губят забележителните му качества, затова е по-добре да се запази за бъдещето, ако е възможно.

Приготвяне на препарата:

1. Поставете малко парче смола (около 20 грама) в контейнер от тъмно стъкло.

2. Изсипете суровините с алкохол или добра водка (за тази цел, домашната провиснала е перфектна).

3. Затворете контейнера плътно, изпратете на инфузия на тъмно хладно място.

4. По време на инфузията няколко пъти енергично разклащайте бутилката с лекарството.

5. След една седмица филтриране, смолата не може да бъде изхвърлена, но отново напълнена с алкохол.

Получената инфузия за смазване няколко пъти на ден засяга зоните на ноктите и кожата. Възможно е да нанесете кратко лосиони от памучна вата, напоена с домашно лекарство. Предпоставка за това е пара и премахване на невъзстановими тъкани преди процедурата.

Билкови препарати против гъбички

В първите етапи на развитие на заболяването може да се използва при лечението на зеленчукови декорции или инфузии, които са високо ефективни. С бързото разпространение на болестта до здрави тъкани е по-добре да се използват домашни формули като адювант в комбинация с аптеки.

Често, за да се отървете от гъбична болест, използвана флорентин. Най-често растителните суровини служат като компрес, който трябва да се прилага най-малко веднъж дневно. За да направите това, нарязайте сочните стъбла и листата в хомогенна каша с остър нож и ги прикрепете към засегнатите области. Оставете за една четвърт час, след което извадете съединението и измийте добре ръцете си. При използването на фъстъда трябва да се внимава, тъй като сокът от растения има доста агресивен ефект и може да предизвика дразнене или изгаряния на кожата.

Друго растение, известно с ефективния си ефект върху гъбичните заболявания - невен. Въз основа на него, можете да подготвите инфузия, използвани за лосиони - нарязани в суспензия 30 гр. листа и се изсипва вряла вода (100 мл). Поддържайте течност около половин час, уверете се, че сте затворили капака плътно и го увийте в топла кърпа.

След като настоявате, филтрирайте течността, използвайте няколко пъти на ден за лосиони. Процедурата е проста - да се импрегнира диска от памучната вата със средства за защита на растенията и да се приложи към засегнатите райони. Продължителност на манипулациите - само 10 минути. Можете да използвате инфузия на невен в комбинация с други домашни лекарства - лосиони правят следобед, а през нощта - компреси от чесън.

Ако гъбата тревожи ръцете у дома, лечението трябва да започне след появата на първите признаци на заболяването - това ще попречи на развитието и ще се отърве от болестта в ранните етапи. Не трябва да третирате небрежно малко опасна болест, така че е по-добре да отидете при доктора предварително и да се консултирате за това какви мерки да предприемете - неправилното лечение може да доведе до неприятни последици.

Share:
Comments