Как да спрем пиенето у дома е най-ефективният начин. мога ли

Алкохолът е зъл, а днес почти всеки знае за него.

Но според статистиката много хора страдат от тази зависимост.

И това не е, че алкохолът има отрицателно въздействие върху здравето, но че човекът, който го използва, по-късно се превръща в антисоциален елемент.

Животът не става толкова интересен и наситен, както преди, а предишните удоволствия постепенно се заместват с друга доза алкохол.

Престанете да пиете у дома: Възможно ли е?

Понякога изглежда почти невъзможно. Но всъщност всичко е далеч от случая. Ако наистина искате да се откажете от алкохола и трябва да получите необходимата подкрепа, независимо колко силна е зависимостта ви и колкото и да сте безпомощни, все пак е възможно да се възстановите. Не чакайте момента, в който ще бъдете на дъното, започнете да предприемате действия сега.

Много е важно в този момент да се подкрепят близки и местни хора, В края на краищата, първо, трябва да вярвате в себе си, във факта, че можете да се справите сами с болест. Ако има човек близо до вас, който страда от алкохолна зависимост, не се опитвайте да го научите, да четете лекции, това няма да доведе до нищо добро. В повечето случаи такова морализиране завършва с факта, че човек отново пие, опитвайки се да се скрие от редица проблеми и проблеми. Имайте търпение и заедно можете да преодолеете всички трудности.

Основното условие, при което можете да спрете да пиете у дома, е продължителността на пиенето. Ако сте в него повече от една-две седмици, тогава едва ли ще можете да управлявате самостоятелно без участието на лекари. В тази статия ще намерите отговори на въпросите как да се откажете от пиенето у дома и да се върнете към стария начин на живот.

Как да спрем пиенето у дома: наркотици

За да можете самостоятелно да почиствате тялото си от алкохолни остатъци, можете да използвате активен въглен, фолиева киселина, Enterosgel. Всички тези лекарства могат да бъдат закупени в аптека, не се изисква специална рецепта за лекар. Експертите препоръчват пускането на клизми, както и пиенето на диуретични лекарства.

Възможно е да имате безсъние, да намалите или да увеличите натиска, изтръпване ще се усети в областта на сърцето. Премахнете всички тези симптоми могат да бъдат обикновени болкоуспокояващи.

Има и други средства, които се наричат ​​"лесно кодиране". Те включват лекарства, които спират ефекта от удоволствието от пиенето на алкохол - Диазепа, Лоразепам, Финлепсин. След употребата им ще останат негативните последици от консумацията на алкохол, но човекът няма да изпитва същата еуфория и удоволствие. В резултат на това пациентът трябва да образува негативни емоционални асоциации с приемането на алкохол. Зависимостта от използването на бира и други напитки постепенно ще намалее.

Има някои недостатъци на наркотиците, за съжаление ефектът им не е дългосрочен, което означава, че трябва да потърсите други начини за борба с алкохола у дома.

Как да се откажете от пиенето у дома: начин на живот, диета

Да спираш да пиеш у дома си е наистина възможно, но за тялото е доста стрес. Има много случаи, когато човек, който е в състояние на алкохолна интоксикация, си казал "всичко е достатъчно" и започна да работи. Но след известно време състоянието му се влошило толкова, че лекарите почти нямаха време да спасят живота си. Така възниква въпросът защо, за да се откажете от пиенето, трябва непременно да изчакате критичен момент в тялото?

За да се откажете от алкохола, трябва не само да пиете лекарства, но и да водите правилен начин на живот, а също и да се храните правилно.

Всички основни правила са представени по-долу:

1. Ако искате да пиете купчина, спрете, поемете няколко дълбоки вдишвания. В същото време започнете да казвате на глас следните изрази: "Спирам да пия, няма да пия отново".

2. Вземете душ два пъти на ден, не е нужно да съжалявате за водата, е по-добре, ако е готино.

3. Между храненията пийте до 10 чаши вода.

4. След ядене опитайте да излезете на чист въздух. Но във всеки случай, не опитайте отново да отидете на старата компания, където ще бъдете помолени да пиете. Опитайте се да мислите за нещо добро.

5. Ако имате остра желание да пиете, отидете направо на душа, това ще успокои нервите ви и желанието за известно време ще изчезне.

6. Не яжте солена и пикантна храна, това ще предизвика желание да пиете бира.

7. В неограничено количество яде зеленчуци и плодове, тялото винаги се нуждае от витамини.

8. Опитайте се да пиете витамини всеки ден.

9. Важно е да не се поддавате на депресия, да гледате забавни програми и филми.

Как диета помага

Защо, когато алкохолик се обръща към лекар, винаги му дава ли много съвети за храненето? Има дори брошури, в които са посочени два елемента, които могат да се консумират и от които е по-добре да се въздържат. Работата е, че много продукти могат да предизвикат състояние на еуфория. Например кафе, сладко или солено. Според статистиката, вегетарианците имат по-малко желание за алкохол и пушене, отколкото обикновените хора. Затова трябва да се опитаме да се ограничим в продукти от животински произход.

Полезни съвети за тези, които спират да пият

Почистете тялото си от всички отрови, които са се натрупали в него. Самият орган ще ги отнеме твърде дълго, защото черният дроб, отговорен за този процес, е сериозно повреден. След почистване ще почувствате, че вашето състояние се е подобрило.

Премахнете или унищожите всички напомняния за пристрастяване. Къщата не трябва да е капка алкохол и тя трябва да бъде изхвърлена, а не скрита. Опитайте се да не общувате с бивши приятели "пиещи приятели".

Научете се да не казвате трудно, така че в думата ви никой не може да се съмнява. Намерете интересна дейност за себе си, посетете спортните секции, басейна. Трябва да имате по-малко свободно време.

Връзките със семейството играят важна роля, те трябва да бъдат надеждни.

Как да се откажете от пиенето у дома: народни методи

Рецептите на традиционната медицина, за борба с алкохола, изглежда там от първия ден, когато беше приготвена първата алкохол. Естествено е, че нашите предци са били запознати с алкохола. Някои от тях го използват и някой се е борил с него. Така се случва в нашето време.

Ето защо, ако имате въпрос как да се откажете от пиенето у дома, можете спокойно да се обърнете към рецепти на традиционната медицина. Но е необходимо да се каже, че в различните етапи на зависимост, ефектът от тинктури и всичко останало действат по различен начин. Ето защо, сто процента от популярния начин за борба с алкохола, разбира се, не.

Билкови средства за защита

За подготовката му трябва да вземете следните съставки: 20 грама жълт кантарион, пелин, равнец. За 10 грама - мащерка, ангелика. 15 грама мента. 5 грама - хвойна. Смесете всичко в една купа и я раздробявайте. Отделете една супена лъжица от билки и излейте една чаша вряла вода. Оставете го да остане за 10-15 минути, след това изцедете и пийте. За 10 дни, няколко пъти на ден, пийте една чаша от тинктура, след това направете почивка в продължение на пет дни и пийте отново 10 дни. Като цяло трябва да се лекувате 2-3 месеца. Ако вярвате на нашите предци, тогава след това жажда за алкохол ще изчезне завинаги.

Тинктура от алкохолизъм

Вземете два дафинови листа и една чаена лъжичка любящ корен. Изсипете всичко в една чаша водка и оставете я да варя за точно две седмици. След това щам и пий. Алкохолът ще ви причини чувство на отвращение, не само вкус, но и мирис.

Гъбен тор

Ефектът на гъбичките е наистина добър, много хора използват това лекарство досега. Ако ядете тази гъба, а след това пиете алкохол, ще се появи и повръщане. Да се ​​яде гъби в храната трябва да бъде няколко пъти, след това, от желанието за пиене няма да има следа. За здравето гъбата е напълно безопасна.

Райски раци

Изперете раците, разделете черупките им и фино котнете, за предпочитане в прахообразно състояние. Всеки ден вземете половин чаена лъжичка прах и добавете към храната. Ефектът ще стане забележим веднага след приемането на алкохол - той ще започне да гадае и да повръща. Необходимо е да я добавите към храната, докато няма окончателно отвращение към алкохола.

Как да се откажете от пиенето у дома: причините за провала

Първата причина, поради която е трудно да се спре пиенето, е зависимостта на тялото от алкохола. Без него човек не се чувства добре, има депресия, нервно разстройство, почти всички органи започват да страдат.

Важно е, че близките хора дават помощ. Ако алкохоликът не се чувства подкрепа, той се разпада, вярвайки, че няма нужда от никого.

За да се отървете от алкохолната зависимост е възможно само когато всички действия са премислени и решителни.

Лицето, което пие, трябва да осъзнае, че има желание за алкохол, и ако реши да се ангажира с него, това ще бъде първият скок за възстановяване.

Където и да сте, по време на празник, на ден на раждане и т.н., винаги трябва да има закон за вземане на алкохол. Първият път ще бъде много труден. В тялото ще има големи промени, защото той трябва да се научи да живее без алкохол. Здравето ще стане много по-добро, а отношенията в семейството, още повече.

Винаги трябва да помните колко трудно е да започнете нов ден и да се приспособите към факта, че утре ще бъде много по-лесно. Ако някой алкохолик не иска да търгува всичко, което има за компания от приятели, със сигурност ще започне да играе и да постигне желания резултат.

Сега знаете как да се откажете от пиенето у дома, не е толкова трудно, колкото изглежда. Основното, което се изисква за това е желанието и постоянството.

Share:
Comments