Как да се слънчеви бани правилно, така че тенът е перфектен?

С настъпването на дългоочакваното лято просто искаш да се отървеш от зимната бледност и да помислиш как да се запишеш по-рано.

Как да направите слънчеви бани по подходящ начин, така че тенът да се окаже перфектен, да изглежда красив и естествен и да не ви напомня за новородения рак след слънчеви бани?

За това има определени правила за тен. Ако се придържате към тях, тентата наистина ще бъде идеална

Всъщност, само малцина мислят как да се тенят правилно, така че тенът се оказа перфектен. Дори сериозните последици от свръхдоза на слънчева светлина не спират преди удоволствието да лежиш часове под горещото слънце с надеждата за бронзов тен.

Загар Това е защитна реакция на тялото на ултравиолетова слънчева радиация. Когато е изложен на кожата, ултравиолетовите лъчи проникват в клетките и разрушават ДНК. Защитната реакция на тялото е производството на меланин. Благодарение на това вещество кожата придобива красив бронзов цвят.

Но е невъзможно напълно да се предпази от слънцето и дори да е вредно, тъй като дефицитът на слънчевите лъчи води до определени негативни последици.

В допълнение към меланин под влияние на ултравиолетови е образуването на витамин D. Това е отговорно за костите, мускулите, наличието на витамин D е предотвратяването на рахит.

В допълнение, под въздействието на слънчевата светлина в кожата подобрява кръвообращението и поради това метаболитните процеси, стимулират дейността на жлезите с вътрешна секреция. Благодарение на това, лечението на такива неприятни болести като акне, гъбички, екзема се ускорява.

Ето защо, ако следвате правилата за тен, можете да избегнете отрицателни странични ефекти. Или да ги намали до минимум и да получите от слънчево изгаряне само положителен ефект.

Как да направите слънчеви бани правилно, за да се окаже, че тенът е идеален за важни правила за слънчеви бани

Тъй като слънчево изгаряне по някакъв начин е шок за кожата, той трябва предварително да се подготви предстоящи слънчеви процедури.

Първоначално трябва да излекувате кожата. Когато сте на слънце за дълъг период от време кожата се дехидратира, тя става суха и отпусната. Витамини (С, Е), микроелементи (цинк, селен) и мощен антиоксидант, ликопен индиректно участват в синтеза на меланин. Ето защо трябва да започнете подготовката за плажния сезон, като приемате мултивитамини. Това е важно правило за дъбене, тъй като много хора, мечтаещи бързо да се дъбят, забравят здравата кожа. Сега има много мултивитамини с микроелементи, подхранват кожата и косата, "Vitrum красота", "Complivit", "KonfiVit дъвчащи витамини за кожата / косата / пирон", "Kooten", "Коензим красота" и др.

Ако има такава възможност, два месеца преди предстоящото пътуване, можете да започнете да се разхождате в солариума, където е необходимо да се спазват определени правила за слънчево изгаряне. Сесиите не трябва да бъдат дълги, а започват от една до две минути два пъти седмично. Постепенно пребиваване в солариума може да доведе до 5 минути. Полученият светъл тен ще предотврати допълнително изгаряне на слънцето, ще се превърне в защитна бариера срещу вредните ефекти на слънчевата ултравиолетова радиация.

За тен се оказа перфектно, трябва да помните за чистата кожа. За това има изтривалки. Когато се използват, мъртвите клетки изчезват, кожата става гладка и гладка, а тенът продължава по-дълго.

Но душът пред плажа е по-добре да не вземете. И лосиони за алкохол също са по-добре да се изключат. След тези процедури кожата губи защитния си слой.

Прилагат се основните правила за тен задължително използване на очила и шапки, За да спаси младостта и красотата без очила и шапки в горещ летен ден на плажа, не може да излезе. Дехидратацията ще доведе до коса, станала тъпа, крехка и безжизнена и бръчките се появяват на лицето.

Докато сте на плажа, трябва да пиете много вода. Това ще ви спести от прегряване и дехидратация. Тъй като алкохолът допълнително дехидратира организма, при горещо време е по-добре да забравите за него.

Как да направим слънчеви бани правилно, така че тенът се оказа перфектен - най-доброто време за тен

Най-доброто време за тен - Половин час след закуската. Отидете гладни на плажа не се препоръчва - това също е едно от основните правила за слънчево изгаряне.

Тъй като спането на плажа може да доведе до изгаряния, за да дойдеш в морето, което трябва да спиш. За равномерен тен е по-добре да лежите с краката си на слънце и да го следвате през цялото време, често преобръщайки, променяйки позицията си.

След като предприемете слънчеви процедури добре е да избягате от пряка слънчева светлина на сянка.

Истината, която ни бе предложена от детството, че най-доброто време за тен - до 11 часа и след 16 - винаги трябва да се уважава. През останалата част от деня (от 11 до 16 часа), слънцето е особено активно и безмилостно.

Как да слънчеви бани правилно, така че тенът е перфектен - защита на кожата и ускоряване на слънчево изгаряне

За ускоряване на слънчевото изгаряне има кремове с така наречения "мръсен" ефект. Тези кремове ускоряват производството на меланин чрез увеличаване кръвообращението в кожата. Страничен ефект може да е зачервяване на кожата, възможно е появата на алергии. Следователно, преди да използвате, трябва да опитате крем върху малка част от кожата. Не се препоръчва да се прилага върху лицето и да се използва с много лека кожа.

За да не горят на слънце, задължително е да използвате специален крем или друг тен.

Кремът се избира в зависимост от вида на кожата. Има кремове с защитен фактор от 10 до 50 единици. Степен на защита - SPF (Sun Proction Factor) - означава колко дълго е безопасно да останете на слънце, без риск от слънчево изгаряне.

При използването на крем с определен защитен фактор трябва да се има предвид, че например два слоя SPF-20 крем нямат същия ефект като прилагането на един слой SPF-40.

Кремът трябва да се прилага на всеки 2 часа. Той трябва да се използва след всеки престой във водата. Но броят на приетите минути или часове, прекарани на слънце, се отчита от началото на прилагането на сметаната.

Важна точка, която трябва да имате предвид при закупуване на крем: тя може да бъде проектирана за тен в солариум. И тогава в състава на крема няма да има защитни елементи от UV лъчите и използването му на плажа ще доведе до изгаряния.

Как да направите слънчеви бани, така че тенът да се окаже перфектен - някои диетични трикове

И малко по отношение на диетата, която ще ускори процеса на тен, ще помогне бързо и красиво да получи бронзовата кожа.

1. Бета-каротин - мощен естествен катализатор за тен. Ускорява производството на меланин. Намира се в червени и оранжеви зеленчуци и плодове (моркови, червен пипер, тиква, кайсии, праскови, пъпеши, дини, ябълки и круши). Използването на тези продукти допринася за идеален тен.

2. L - тирозин Има заместваща аминокиселина. Участва в процеса на образуване на меланин. Голям брой от тях - в боб, бадеми, авокадо. Основният източник на тази аминокиселина е месото, черния дроб и някои сортове риба - тон, треска. В допълнение, L-тирозин синтезира допамин - мощен антидепресант: намалява стреса, депресията, тревожността. Това обяснява доброто настроение след слънчеви бани.

Как да се слънчеви бани правилно да тен се оказа перфектно - някои противопоказания

И все пак Не давайте свръхдоза на слънчевите лъчи, защото това е стрес за кожата. А от активното излагане на ултравиолетова светлина тя бързо остарява.

Не се препоръчва забременяване по време на менструация.

По това време, синтезата на меланин се инхибира в кожата, така че слънчевото изгаряне няма да е дори или изобщо не. Освен това физиологичните процеси, протичащи в организма, водят до прегряване и топлинен удар.

Не трябва да забравяме, че НЛО, която всъщност е слънчево изгаряне, води до трансформирането на къртици в злокачествени образувания. Следователно хората с неви по кожата не трябва да остават на слънце за дълго време. Ако това не е възможно, кремовете с най-висок коефициент на защита ще ви помогнат.

Слънчеви бани не трябва да се приемат леко, ако искате да имате млада и добре поддържана кожа. Понякога е по-добре да предпочитате аристократичната бледност, но да запазите здравето си.

Share:
Comments