Как да се отървете от хемороиди

Според една версия, Наполеон загубил битката при Ватерло поради бушуващите хемороиди. И в Русия от тази болест страдаха царете Борис Годунов и Петър III. По това време нямаше надеждни методи за освобождаване от хемороиди. Друго нещо са нашите дни.

Хемороиди - това е плащането на човек за правда. Никое животно, което ходи на четири крака, показва стагнация на кръвта в задните крака и крайните части на червата. И човек, зает със заседнала или постоянна работа, с времето, лесно може да стане собственик на болезнени хемороиди и постоянен пациент на проктолог.

Ако в рамките на един работен ден седнете на компютъра в продължение на 8 часа или повече, вечерта - при пътуване в къщи - гледане на телевизия по време на шофиране, гледане на телевизионни програми или нощна бдение на монитора, хемороидите няма да ви оставят да чакате. Същата ситуация се случва при тези, които работят изправени и по този начин увеличават тежестта върху съдовете на червата.

За да се предотврати развитието на усложнения на хемороидите, с появата на най-малък дискомфорт в областта на ануса, е необходимо да се обърнете към опитен колопротектор възможно най-скоро! Например, в Международния медицински център, HE CLINIC, където специалистите в областта на проктологията работят, готови да помогнат на мъдрите и съветите и подбора на най-модерните и ефективни методи за лечение. Приемането се извършва от мъжки проктолози и проктолози на жена.

За лечение на хемороиди - не боли

Стереотипът, че лечението на хемороиди - това е невероятна болка и ужасен дискомфорт, отдавна е нещо от миналото. В тези случаи, когато е време да се премине от хирургични методи към хирургически, най-добре е да изберете минимално инвазивен метод, който не изисква дълъг период на възстановяване. Днес проктолозите предлагат най-ефективния метод за борба с хемороидите - десетеризация на хемороидни възли (HAL-RAR) под контрола на ултразвукова доплерометрия в комбинация с вдигане на възли.

Методът HAL-RAR (Hemorrhoidal Artery Ligation - Recto Anal Repair) в Русия е въведен през 2003 г. от изключителен лекар по колопроктология, доктор на медицинските науки, проф. Загрядски Евгени Алексеевич, ръководител на катедрата по проктология в клиниката IMC OH. Оттогава в клиниката са извършени хиляди успешни интервенции с HAL-RAR, след което нашите пациенти забравиха за симптомите на хемороиди и възвърнаха здравето си.

Техника операции HAL-RAR

Процедурата за дезертиране на хемороиди се извършва в амбулаторни условия, като се използва аноскоп за еднократна употреба с ултразвуков трансдюсер. След началото на анестезията устройството се вкарва в аналния канал, където се извършва лигирането на артериите, хранещи се с хемороидалния възел.

Големите и малки артерии са здраво зашити със самозасмукваща нишка, което причинява възпалението да "свива" и постепенно да изчезне, а заедно с тях - болка, кървене и дискомфорт. В процеса на отстраняване, самите възли са пробити и теглени до стената на ректума, който освобождава лумена си и улеснява процеса на дефекация.

Десатеризирането трае само 15-30 минути, след което на пациента ще бъде предложена денонощна болница за няколко часа. На същия ден можете да се приберете у дома.

След HAL-RAR ще забравите, че някога сте се притеснявали за хемороиди!

Какво да правим и какво да не правим след HAL-RAR

В постоперативния период се препоръчва да се яде 3-4 пъти на ден, като се предпочитат протеино-зеленчукови ястия, богати на фибри. По-добре е да откажете от пикантна храна, както и от алкохол. Фитнес, повдигане на тежести, топлинни процедури (сауна, горещи вани) и сексуален живот, лекарят ще забрани още няколко седмици. В останалото можеш да водиш обичайния начин на живот.

Плюсове за дезертиране на хемороиди

Сред основните предимства на метода HAL-RAR:

  • С тази намеса елиминира основната причина за хемороиди и патологичният кръвен поток към възлите намалява.
  • Интервенцията може да се извърши при всякакъв вид анестезия.
  • Няма постоперативни рани.
  • Рискът от развитие на усложнения и кървене практически е намален до нула.
  • Дезартеризацията може да се комбинира с други методи за лечение на патологии на аналния канал (пукнатини, анални фистули).
  • Можете да започнете работа в рамките на два или три дни.
  • Следоперативният период е безболезнен, за разлика от другите методи на лечение, включително когато отивате в тоалетната.

Ако вашият избор е здрав

Както се казва в легендата, един от древните сводници, страдащи от хемороиди, бил изцелен от молитва, седнал на горещ камък. След това, хемороидните възли твърдяха, че са изчезнали и са били отпечатани върху камъка, а отшелникът вече не е срещал тази болезнена болест.

Съвременните колопротектори за лечение на хемороиди едва ли ще ви предложат прекрасен камък, но те могат да предложат ефективен метод за дезертиране на хемороиди HAL-RAR, който е подходящ за лечение на всички етапи на хемороидите. Няма нужда да издържате на болката и да чакате болестта да "изчезне сама"! Отделете време за себе си и направете среща с лекар!

Запомнете - проктологията не изисква бързина при избора на метод за лечение, но не прощава забавянето!

Моля ви! HE CLINIC е най-точната диагноза и ефикасна и безболезнена терапия на хемороиди!

Share:
Comments