Как да се отървем от nits за 1 ден - е трудно, но е

Въпреки привидно нарастващото ниво на човешки живот, педикулозата е сериозен проблем в съвременното общество.

И ако самите въшки могат бързо да бъдат унищожени с определени усилия, тогава ситуацията с ниц е много по-сложна.

Каква е причината?

Кои са те и как да се справят с тях?

Ниц: Характеристики

Nits са яйца от паразити. Вишките се прикрепват директно към кожата и изсмукват кръвта. Nits се намират на косата, плътно прикрепени към тях с помощта на специално секретна тайна.

Ниц не е лесно да забележат. Лице с лошо зрение не може да се види. Nits се прикрепват директно към косата на разстояние 1-3 см от корена. Те са доста упорити.

Яйчните въшки са овални, жълти. За появата на ларвите са необходими определени условия, а именно: влажна среда, висока температура. Идеални условия за поставяне на яйца са гънките на човешкото тяло.

При първично лечение с лекарства или народни лекарства въшките умират почти веднага. Nits често не реагират на действието на конкретен метод. Затова в повечето случаи се отървават от тях механично. Това е, ръчно. И още по-лесно - те изхвърлят. Но за да може процесът да преминава бързо и ефективно, трябва да се използва един от доказаните методи, представени в тази статия.

Как да се отървем от ниците за 1 ден: лекарства

Лечението на педикулозата е доста труден, но съвсем приемлив процес. Във всяка аптека, без рецепта, можете да си купите модерно лекарство за въшки и нишки. Такива препарати се използват широко:

1 Permetrine маз, Унищожава въшките и техните ларви. Не се препоръчва за бебета под 3-годишна възраст, както и за бременни и кърмещи.

2 "Ниттифор" крем - лекарство против педикулоза. Ефективен с 10 минути контакт с въшки и нишки. Той е предназначен за използване с цел унищожаване от въшки и техните ларви. Препоръчва се за деца от 5-годишна възраст.

3 "Медифокс" антипаразитно средство. Това води до парализа на насекомите. Ниска токсичност. Той е предписан за педикулоза (главата, пубиса), крастата.

4 "Никс" - Крем за външна употреба. Тя е предназначена да унищожи паразитите. Тя не може да се използва редовно, но само когато се намират живи екземпляри и техните ларви.

5 "Хигия" - шампоан против педикулоза. Ефективно се бори срещу въшки и глупости.

6 "Pedeks" - антипаразитен агент, фатален за ектопаразитите.

7 "Пара плюс" - комбинирано противопаразитно лекарство, което е отрова за насекоми. Ефективно срещу въшки и язви.

Всички гореспоменати препарати са токсични, така че преди да използвате, трябва внимателно да прочетете инструкциите и да следвате препоръчаните дози.

Как да се отървете от nits за 1 ден: народни средства

1 Вывести не только вшей, но и навсегда избавиться от гнид можно при помощи проверенного народного средства, которое есть на кухне у каждой хозяйки - оцет, Подходяща маса, вино, ябълка или алкохол.

Приготовить лечебный состав просто: если вы используете столовый 9% уксус, то его необходимо развести с водой в пропорции 1:2 Как избавиться от гнид за 1 день? Необходимо:

• Комбинирайте готовия оцет с 40 g сол и 5 g алкохол. Смесете всичко и овлажнявайте марлята в разтвора. Компресирайте косата по време на деня колкото е възможно по-често. След всяка процедура, нишките трябва да се срежат с малък герб.

• Друг начин. Приготвен оцет се нанася върху косата, горната част е обвита с маслена кърпа и е увита с кърпа. Обличането трябва да е доста плътно. Задръжте компрес за половин час или час, след което косата може да се пени.

Внимание! Смисълът на бързото изхвърляне на зърната - при задължителното изхвърляне. Ако това не стане, от преживелите ларви се образуват нови индивиди.

Има някои правила за пениране на косата:

Първо, процедурата трябва да се направи веднага след определено време.

На второ място, при изпичане, гребена трябва да се изплакне с гореща вода и самата процедура трябва да се извърши, за да се контролира белия лист хартия.

Трето, трябва да се съчетаете с всяка нишка и за предпочитане със специална черупка с вдлъбнатини.

За да се избегне увреждането на косата от оцет, трябва да се използват специални маски за крехка коса.

2 керосин - метод, проверен по време, който позволява да се реши въпросът: как да се отървем от ниц за 1 ден. Какъв е терапевтичният ефект от този метод? Първо, керосинът действа върху въшки и отрови. На второ място, това отслабва "мъртвата хватка" на ницове. Трето, тя плаши въшки с миризмата си.

Современные препараты действуют на насекомых паралитически. керосин же приводит к их удушению. Данный метод не является "варварским". При правильном проведении процедуры не будет никаких негативных последствий в виде ожогов и т.п.

Итак, для того, чтобы быстрее избавиться от гнид и вшей необходимо соединить керосин с растительным маслом. керосина наливают большую часть, масла чуть меньше. Во время процедуры открывают окно. При помощи щетки смесь наносят на волосы, укутывают целлофаном и полотенцем, выдерживают час.

След това те измиват главите си, поръсват косата си с оцет и започват да пенират ницовете с малък гребен. Ако третирате педикулозата по този начин 2 пъти седмично, можете да забравите завинаги какви въшки са.

Помага за намаляване на корозивния ефект на керосина върху скалпа. На чаена лъжичка керосин, трябва да добавите 3 големи лъжици мед, 4 супени лъжици вода, малко лъжица шампоан. Смесете всичко и нанесете върху косата под кърпа и шапка за един час.

Препоръчва се децата да държат състава от 50 г зехтин и 1 малка лъжичка керосин за 1 час. След 3 дни, повторно третиране със състава, който се добавя и мед.

Основната опасност при работа с керосин е възможността да се изгори. Родителите трябва да бъдат изключително предпазливи. Ако детето има алергична реакция по време на пробно прилагане на керосин от вътрешната страна на лакътя, то този метод не е за вашето бебе.

Когато използвате керосин, избягвайте контакт с носа, устата, очите. Също така, не трябва да се използва в близост до открити пламъци и на закрито.

3 Как избавиться от гнид за 1 день? Используйте чесън и лук, Подгответе лечебна каша от един лук и една глава чесън. Разпределете композицията по цялата дължина на косата и я разтрийте в кожата. На върха поставете целофан и шапка. Задръжте компреса за 2 часа. След това измийте всичко с шампоан и нанесете масло върху косата. И накрая, помолете близките си да излязат от нишките, като по този начин ги спасят от ницове.

4 Кислая среда губительна для вшей и гнид. Избавиться от личинок поможет лимон, Измийте 3 плода, ги обелете, поставете ги в тенджера и излейте вода (1 л). Пригответе сместа до кипене, хладно, напрежение. Изплакнете косата с лекарствен състав. След това ги изплетете.

5 Интересный, довольно эффективный способ избавления от гнид - используйте приспособление для завивки волос - кърлинг, С него загрявайте нишките по цялата дължина. От докосването на горещи метални ниц просто не умират. По този начин можете да се отървете от досадни ларви.

Как да се отървете от nits за 1 ден и не боли косата си

Без съмнение най-добрият начин да се отървете от въшките и гнидите - бръснат плешив, Този радикален метод обаче не е подходящ за жени представители. Винаги можете да намерите алтернативно лечение на педикулозата.

Прилагайки това или онзи лекарство, е необходимо да се грижи за здравето на скалпа и самата коса. И за това е необходимо да притежаваме полезна информация:

1 Уксус при длительном применении делает волосы ломкими, ослабленными. Кроме того, средство способно менять цвет волос.

2 керосин при слишком большой концентрации или превышении времени выдерживания компресса способен привести к ожогу, раздражению, аллергической реакции.

3 Любой медпрепарат от вшей и гнид является токсичным. Такие средства не рекомендованы детям, беременным и кормящим.

4 Утюжок, фен или плойка сильно высушивают волосы, делают их ломкими и секущимися.

5 Чеснок и лук способны привести к раздражению кожи головы.

За да се сведат до минимум негативните последствия от използването на който и да е от методите за лечение на педикулоза, е необходимо след третирането на косата да се използва маски:

• Маска с рициново масло. Смесете в лъжица масло и лъжица ром (коняк). Поставете маската на косата си и задръжте час. След това измийте косата си.

• Свържете коняк (1 част), кайсиева каша (4 части), бульон от репей (6 части). Разтъркайте в скалпа и след 2 часа изплакнете.

• Смесете 30 г зехтин с два жълтъка. Получената смес се нанася върху косата за 30 минути, след което се измива главата.

• Кефирната маска се бори с чуплива коса. Смесете сок от 1 лук с чаша кефир. Нанесете сместа върху косата и се накиснете за един час, с главата, покрита с шапка. Изплакнете с топла вода.

Използвайки доказани в практиката методи за лечение на педикулоза и спазвайки общите препоръки, можете да забравите за проблема за кратко време. Как да се отървете от nits за 1 ден? Надявам се, представените методи ще помогнат на вас и вашите роднини да поддържат косата и скалпата от "нежелани гости".

Share:
Comments