Как да се отървем от лишаване завинаги без последствия? в

Понякога коварните и опасни, но по-често неприятни - да живеят с остър етап, лишават, да го нарекат леко, неудобно.

Правилното лечение на симптомите и правилната диагноза определят как да се отървете от определен тип лишеи, тъй като причините и методите на лечение във всеки случай са различни.

Лишай: възможни причини

Не всички случаи на отнемане са подлежащи на лечение. Това е по-свързано с недостига на болестта на имунната система, отколкото инфекциозната, а не всички страшни изглежда обриви са заразни.

херпес зостер

Известен също като "херпес зостер", лишеите се причиняват от вирус и се характеризират с едностранен кожен обрив на херпети. Тя е придружена от болка с различна интензивност. Херпес зостер варицела (Varicella zoster) води до херпес зостер. По-голямата част от населението за първи път среща този вирус дори в детска възраст - в детска градина или училище, където причинява познато на всички варицела.

След острия стадий на варицела херпес зостер "се крие" в клетките на човешката нервна система и остава там завинаги. В това латентно състояние вирусът не причинява симптоми, повечето хора имат до края на живота си. Но има изключения, когато херпес зостерът "се счупи" през нервните клетки към откритите участъци на кожата, причинявайки прояви под формата на обрив, болка и сърбеж.

Активация вируса сопровождается повышением температуры тела и похожими на грипп симптомами. херпес зостер может поражать даже внутренние органы.

Фактори, предизвикващи активиране на инфекцията:

• хроничен стрес;

• претоварване;

• хипотермия;

• прием на имуносупресори;

• началния етап на СПИН;

• трансплантация на костен мозък и други органи;

• ракови тумори;

• Радиационна терапия;

• дългосрочно използване на глюкокортикоиди, цитостатици и антибиотици.

В риск са бременни и кърмещи жени, както и хора над 55 години.

Как да се отървем от лишеите в случай на пояс - въпросът не е от значение. Лечението е ефективно в ранните етапи и след появата на обриви по кожата, можете да използвате само местни средства за лечение на рани. Тялото се лекува в рамките на 2 до 4 седмици.

Инфекцията с херпес зостер се извършва от лице с остра фаза на херпес зостер или варицела във въздуха и чрез контакт.

Pityriasis (многоцветни) лишеи

Известен също като слънчева гъбичка, питириазата е хронична гъбична инфекция. Тези дрожди подобни гъби живеят по кожата, в роговия слой на епидермиса и всеки здрав човек не предизвиква дискомфорт. Симптомите на страшни лишеи се появяват само при определени обстоятелства.

Формите на гъбичките, които причиняват многоцветни лишеи (Pityrosporum orbiculare, Pityrosporum ovale, Malassezia furfur), могат да се трансформират един в друг. Тези дрождеви гъби също предизвикват себореен дерматит и фоликулит.

Възможните причини за проявата на многоцветните лишеи са горещ и влажен климат. Страдайте ги по-често от хора от мъжкия пол.

Розови лишеи

Лиша Жибера се отнася до инфекциозно-алергични кожни заболявания с характерни петнисти обриви. Средно заболяването трае 1-1.5 месеца, понякога трае до 6 месеца.

Розови лишеи не передается от человека к человеку ни контактным, ни воздушно-капельным путем. До конца неизвестно, что провоцирует возникновение розового лишая, но доказана его связь со снижением иммунитета, перенесенными простудами и весенне-осенним периодом. Существует версия о герпесвирусе 7 и 6 типов как возбудителе лишая Жибера

Болестта засяга хора на възраст между 10 и 55 години, независимо от пола. Рецидивите са редки.

Утежняващ лишей

Имената на трихофития са много - това е дерматомикоза, бръчки, дерматофитоза, трифофитоза. Болестта е широко разпространена, има гъбична природа и може да се "придържа" към всеки човек. Инфекцията възниква при контакт с гъбички Microsporum, Trichophyton и Epidermophyton. Инфекция с дерматомикоза може да се направи чрез контакт и ако не се спазват правилата за лична хигиена.

Повишеният риск от трихофития е засегнат от хората:

• живеещи на места с влажен и горещ климат;

• директен контакт с кожните боклуци на болно лице (животно);

• с отслабен имунитет (често поради имунодефицитни състояния - ХИВ, диабет или левкемия).

Най-често носители на инфекция са деца на възраст от 3 до 10 години. Ако се получи трихофития при работа с животни, формата на болестта ще бъде много по-тежка, отколкото от човек на човек.

Те са засегнати от кожни заболявания на всички места на тялото, включително косата и дори ноктите.

псориазисис, люспест лишей

Тази форма на лишаване не може да бъде точно заразена. Скалният лишей е хронична дерматоза на кожата, провокирана от автоимунна реакция.

Курсът на псориазис е вълнообразен, с различна продължителност на ремисии и обостряния с различна тежест. Провокирането на рецидиви може да доведе до неблагоприятни външни влияния - подчертава, инфекциозни заболявания, злоупотреба с алкохол и други токсични вещества.

Как да се отървете от лишеите: симптоми и диагноза

Перлена (многоцветна)

Основният симптом на страховития лишей е малък тъмно червен, ясно определени петна. Най-често се появяват на раменете, гърба, гърдите и врата, по-рядко - подмишниците. На слънце петна не променят цвета, което се дължи на нередности в работата на меланоцитите. Азелаинова киселина, произведена от причинителя на питириаза, предотвратява синтезата на меланин, причинявайки, че засегнатите участъци от кожата остават без пигмент, не се полагат на слънце на слънце.

Размерите на петна могат да бъдат плитки, но по-често те образуват големи лезии. Появата на кожата леко люспеста, болката и възпалението не се наблюдават, тъй като се засяга само повърхностният слой на епидермиса.

Многоцветен лишей може да продължи до няколко месеца.

Диагностицирайте я с йоден тест (Balzer) - подозрителните участъци от кожата се размазват с йод, който веднага се избърсва с алкохол. Повреденият, разхлабен слой от кожата абсорбира йод, което води до остър оцветяване на петна в тъмно кафяв цвят.

За точна диагноза вземете остъргване, което трябва да се намери мая.

розов

В началото на заболяването върху кожата се появява едно голямо, повече от 2 см. Светло розово петно. В центъра, тази "майка плака" постепенно бръчки, става жълт и люспи. След няколко дни с развиването на розови лишеи могат да се видят много малки розови петна с диаметър до 1 сантиметър, в центъра на които постепенно се появяват малки сухи люспи, а по ръбовете ръбът не се люлее.

Stryhuschyy

Лишай започва с образуването на червени петна под формата на пръстени, които са придружени от тежки сърбеж, както и плешивост на предната част на черепа и пърхота. Симптомите могат да бъдат по-тежки до гнойни инфекциозни секрети на увредените места на кожата.

псориазис

Основният симптом на псориазис е много сух, повишен е червеният над главната кожа, червените петна. Такива папули се сливат заедно и образуват дебели плаки, обречени на засегнатата област на кожата на хронично възпаление и прекомерно образуване на малки капиляри.

псориазисисните плаки се намират главно на външната повърхност на ставите. В периода на екзацербация, ударите с люспести лишеи могат да бъдат малка част от кожата и широки спредове могат да бъдат наблюдавани в цялото тяло.

Как да се отървем от лишеите: набор от дейности

питириазис

Основният принцип на лечение е комплекс от противогъбични лекарства. При леки случаи достатъчно външно лечение на увредените зони, особено в трудно - прилагат системни лекарства вътре.

По-удобно е да се използват лекарства в течна форма - под формата на спрей, лосион или разтвор. Те са лесни за употреба, не е нужно да се размазва. Мазвите се предписват много по-рядко. За да спрете да се притеснявате как да се отървете от лишеите, дрехите и бельото се променят всеки ден, за да се предотврати заболяването.

розов

Този вид заболяване не изисква лечение. Организмът се лекува след определено време. Раните не могат да бъдат разкъсани, изтръгнати и да нарушат целостта на кожата. Ако лихените пластири са силно сърбящи, можете да използвате антихистамини, хидрокортизон и други смеси от сърбеж.

Stryhuschyy

Курсът на лечение за трихофития продължава до 1 седмица след изчезването на симптомите. Как да се отървем от лишеите, които познават лекарите, като използват противогъбични средства, азоли, тербинафафит и толнафтат. Смажете засегнатата зона с алкохолен разтвор на йод.

В тежки случаи системните лекарства се прилагат перорално.

Самолечение с трихофития е опасно! При неефективно използване на лекарства, черният дроб може да бъде силно засегнат.

псориазис

Как да се отървем от люспести лишеи е въпрос, с който лекарите се занимават от векове. Във всеки от случаите, лечението на псориазис ще бъде различно и се нуждае от регулярно адаптиране, тъй като често престава да работи след известно време.

За облекчаване на сърбежа се прилагат антиалергични лекарства.

Как да се отървем от лишеите: фармацевтични лекарства

питириазис

По принцип те използват средства, базирани на:

• триазола («Флуконазол»),

• сульфида селена (персульфидом селена - «Сульсена»);

• производных имидазола («Кетоконазол», «Сертаконазол», «Бифоназол»).

Най-добре е да се отървете от остър комбиниран метод на lishaya: цялото тяло се третира с шампоан Nizoral и веднага щом изчезнат кожните прояви на болестта, те започват да приемат Fluconazole вътре. Продължителността на лечението и дозирането се предписват от лекар.

Промените в пигментацията предотвратяват циклосерин, който блокира синтеза на трансаминазите.

Stryhuschyy

Основата на лечение на трихофития е противогъбични лекарства:

• «Миконазол»;

• клотримазол;

• тербинафин;

• В Mikoseptin;

• «Кетоконазол».

При тежки прояви на болестта и дълбоки лезии на вените, лекарите назначават "гризеофулвин" и селенов сулфид (последният се предписва с повишено внимание).

псориазис

Към днешна дата одобриха три нови ефективни начина да се отървем от люспевите лишеи:

• "Taclonex" (на скалпа);

• Excimer лазерна система "Xtrac Velocity" (помага при особено тежки случаи);

• моноклональное антитело «Адалимумаб».

Има редица други лекарства, които улесняват живота с псориазис, но само лекар трябва да ги предпише!

Как да се отървем от лишеите: народни средства

Въпреки изобилието от предлагани народни средства, можете да се отървете от лишеите само с медикаменти. Рибеното масло, йодът, магарето, чесъна, боровинките и отвара могат да облекчат само симптомите - премахване на сърбеж и възпаление, намаляване на люспемостта. Крайното третиране на гъби, подобни на дрожди, може да бъде постигнато само с помощта на десетилетия научно доказани лекарства.

Share:
Comments