Как да се откажете от пушенето у дома: бързо и завинаги.

Защо толкова много хора в нашия свят пушат?

Едва ли някой може да даде точен отговор.

Много пушачи казват, че им помага да успокоят нервите си.

Но въпреки това те продължават да пушат и във време, когато са абсолютно спокойни.

Пушенето е сериозна зависимост, проблем, навик, който е трудно да се отървем.

В тази статия ще разгледаме някои начини как бързо да се откажете от пушенето у дома.

Как да се откажете от пушенето у дома бързо: мотивация

Колко пъти, когато пушат цигара сутрин, хората мечтаят да напуснат пушенето. И после втория, третия и т.н. цял ден, в крайна сметка е трудно да преброите колко пъти на ден сте стигнали до опаковката. А вечерта отваряте друг пакет и мислите за всичко, трябва да направите нещо. Има ли ефективен начин да се прекъсне този кръг? И още повече го правете, докато сте вкъщи.

Всъщност отказването от пушене не е такъв проблем, важно е да се намери мотивация за всичко това. Всеки, който мисли как бързо да се откаже от пушенето у дома, наистина трябва да го желаете. Съветите на приятели и роднини, разбира се, можете и трябва да слушате, но също така е важно да се мотивирате.

Има три въпроса, за които трябва да дадете ясен отговор:

1. Наистина ли искам да направя това?

2. Защо ми трябва това?

3. Какво ще се промени в живота ми след като престана да пуша?

И сега, ако имате време и не е трудно за вас да направите това, вземете обикновен лист празна хартия и напишете върху него какво се променя в живота на хората, които са изоставили завинаги привилегията:

1. Налягането ще намалее или ще достигне норма или скорост - на него е необходимо 30 минути.

2. Кислородът в клетките отново ще се върне към нормалното - това отнема 12 часа.

3. Мозъкът и сърцето ще бъдат много по-бързи, за да получат подобрена нужда от кръв - 24 часа.

4. Вашите рецептори ще могат да изпитат нови вкусове и миризми. Радост ще дойде при вас на 4-ия ден.

5. От устата вече няма да бъде неприятно да мирише - отнема 5 дни.

6. Лицето ще стане, както преди, красиво и с естествен цвят - ще отнеме една седмица.

7. Главата ще престане да наранява, дишането става безплатно, кашлицата изчезва - един месец е необходим.

8. Рискът от инсулт ще спадне точно 2 пъти - една година.

9. Рискът от развитие на рак на белите дробове ще бъде намален 10 пъти - това ще стане след 5 години.

Научете съдържанието на този лист по сърце или просто го носете със себе си. И в един момент, кажи си - искам да го направя. Всъщност това е доста лесен начин, но подготовката за това отнема много време. Важно е да се разбере, че пушачите с опит не могат да напуснат без определена мотивация. Те няма да помогнат, нито съвет. И ако човек е мотивиран, той може да го направи бързо и незабавно.

Как да се откажете от пушенето у дома бързо: медикаменти

Пушенето е смъртоносна зависимост. Веществото, съдържащо се в цигара (никотин), може да причини силна зависимост, както и да навреди на много органи. Отърви се от пристрастяването - означава да се отървеш от опасен наркотик, който по един или друг начин заплашва живота на много хора. Можете да използвате помощта на хипнолог или воля. Но фармакологичните агенти са все още по-търсени и ефективни.

Таблетки

На първо място се заемат таблетки "Tabex". След като вземете хапчето, същите рецептори започват да се вълнуват в мозъка както при нормално пушене. Приет успоредно с тютюнопушенето. Но постепенно ще се почувствате отвратени от миризмата на тютюн и вкуса му. Желанието за пушене ще отслабне и ще можете напълно да се откажете от пристрастяването.

Друго ефективно хапче е никорет. Те съдържат медицински никотин. Дозата за приемане на лекарството се избира индивидуално за всеки, тъй като в много отношения ролята, която играят броя на цигарите, които се пушат на ден. След като никотинът се разтваря в слюнката, той влиза в общия кръвен поток и след това се разпространява в тялото. В резултат на това жаждата за пушене е намалена. Но мнозина се оплакват от страничните ефекти на хапчетата, а именно възпалено гърло и дразнене на лигавицата.

дъвка

Естествено, това не е за обичайната дъвка, а за никотин. Мнозина по някаква причина са скептични относно този метод на отказване, вярвайки, че просто няма да работи. Но други хора вярват в дъвки. По какъв принцип те все още работят?

Както показва практиката, никой човек не може да бъде принуден да се откаже от тютюнопушенето, това изисква своето желание. Дъвчащата гума просто ще даде на тялото доза никотин, като по този начин ще намали нуждата от цигари.

Той се използва заедно с пушенето. След известно време човек ще осъзнае, че може да живее без цигари, което означава, че най-сетне е дошло времето, когато можете да започнете да отказвате пушенето.

Едно от основните предимства на този метод е неговата постепенност. Не е нужно да изнасилвате и мъчите си тялото. Разбирането, че има друг, интересен живот и без пушене, ще дойде при вас сами.

кръпка

Ефектът на пластира е насочен към намаляване на броя на пушените цигари. Този метод ще отнеме известно време, но въпреки това с помощта на помощна лента имате много по-големи шансове да се откажете от пушенето.

Но както и в други случаи, трябва да разберете, че без вашето желание дори той няма да помогне. Разработчиците твърдят, че можете лесно да преодолеете желанието да пушите.

Мазилката съдържа малко количество никотин. През деня тя ще проникне през тялото ви през кожата. Трябва да го изберете и в зависимост от броя цигари, които пушите. Процесът на това лечение е около два месеца.

Основното му предимство е лекота на използване. Залепете го за предпочитане върху тези области на кожата, където няма косми.

Електронни цигари

Благодарение на електронната цигара никотинът ще влезе в тялото под формата на вдишване. Много такива цигари работят автоматично. Когато въздухът е вкаран, загряващият елемент се активира, което в резултат на това изпарява разтвора. Основният елемент в електронната цигара е дюзата, която загрява течността и след това я превръща в пара.

За съжаление, няма точни данни за това дали са помогнали на някого или не. Много от купувачите на електронни цигари всъщност не пушат редовни цигари, но не отказват и електронни цигари. Очевидно това е точно случаят, в който трябва да използвате максимално волята си.

Как да се откажете от пушенето у дома бързо: народни методи

Колкото повече опитвате с пушенето, толкова по-трудно в крайна сметка ще бъде да се откажете от лошия навик. Разбира се, като се използват само фолк методи, е малко вероятно да се отървем от пушенето напълно, но все пак помага на много хора.

Инфузия на зърнени култури

За да направите тинктурата, трябва да смесите ръж, просто овес, като ги вземете до 100 грама. След това изсипете един литър вода и се огънете. Оставя се да се вари в продължение на 10 минути, след това се охлажда и се щам. Лекарството трябва да се приема на чаша половин чаша, три пъти дневно, но само два часа след хранене. При зърнени храни, голям брой хранителни вещества. Благодарение на този метод тялото ще бъде почистено от токсини, а пристрастеността към никотина ще изчезне.

Отвара от билки

Като съставки за приготвянето му можете да използвате следните билки - ябълка, жълт кантарион, ехинацея, айр, коприва. Комбинацията от билки може да бъде различна. Те могат да се събират самостоятелно през лятото и да се сушат или да се купят вече готови в аптеката. Вземете една супена лъжица билки и подсушете пода с един литър вряла вода. След това лекарството се влива в продължение на няколко часа и се консумира три пъти дневно, 30-60 минути преди хранене.

Морска сол

Това е ефективен фолк метод - изплакнете устата си със солена вода. Този метод ще предизвика в тялото си отвращение към тютюна. За да го приготвите, вземете една супена лъжица морска сол и налейте 250 мл варена вода. Всеки път, когато имате силно желание да пушите, отидете в банята и изплакнете устата си.

Замяна на цигари

Същността на този метод е, че когато искате да пушите, вземете нещо друго в устата си, например, семена или бонбони. Но този метод е подходящ само за тези, които имат добра воля.

Lesenka

Методът се състои от няколко етапа, които могат да се извършват поотделно или в комбинация:

• всеки нов ден, намалете броя на цигарите, които сте пушили от един;

• Дайте си инсталация, за някои действия. Преди да отидете да пушите, направете го, така че времето между пушените цигари ще се увеличава всеки път;

• Оставяйте се да не се откажете напълно от пушенето, но всеки път нямате повече от една цигара;

• Опитайте се да убедите себе си, че не участвате завинаги в тютюнопушенето, вземете почивка един ден, след известно време за двама и т.н.

• Споделяйте с близките си за решението си да откажете цигарите и им кажете за успеха всеки път.

Можете също така да добавите различни неприятни добавки към тютюна, което ще доведе до неприятни послевкус в устата ви.

Как да се откажете от пушенето у дома бързо и да не започнете отново!

Много пушачи успешно отказват да пристрастяват, но след известно време отново започнат да пушат. За да не се върнете към пристрастяването, трябва да следвате няколко прости съвета:

1. Контролирайте гнева си. Ако смятате, че пушената цигара може да ви спаси от стреса, то просто намерете друг начин да се отпуснете.

2. Заменете цигарите с нещо друго. Всеки, който има пристрастеност, се използва за това, че всеки ден получава определена доза никотин. За да преодолеете момента, когато има желание за него, яжте бонбони или нещо друго.

3. Опитайте се да не пиете алкохол и кафе. В края на краищата те ще бъдат провокативен фактор.

4. Няма нужда да седи на диета. Вашето тяло вече страда много, така че храната трябва да е пълна.

5. Насърчете себе си. След като престанете да пушите, започват да се спасяват пари. Можете да го използвате за нещо, за което отдавна сте мечтали.

Как да се откажете от пушенето у дома бързо - основният въпрос на много хора. Въз основа на написаното, можем да заключим, че това е съвсем реалистично, но при условие, че наистина го искате. Гледайте здравето си и не се поддавайте на триковете на производителите! Можете да се насладите и да се отпуснете с други, еднакво ефективни начини.

Share:
Comments