Как да разпознаем депресията във времето и да й дадем

Вероятно всеки от нас поне веднъж трябваше да чуе от приятел, съпруг, съпруга, колега тази фраза: "изглежда, имам депресия!".

Изразът стана толкова често, че дори не забелязваме колко безмилостно и неоснователно го използваме отново и отново, без да мислим за истинското му значение.

И в края на краищата депресията не е просто сълзи на възглавницата и два дни без храна, това е сериозно заболяване и не бива да се бърка с краткотрайните емоции.

В противен случай депресията се нарича "умствено настинка". По-светло изображение и не мисля, защото това заболяване е придружено от постоянно чувство за вътрешен настинка и непробиваема зима.

И така, какви са симптомите на предстоящата депресия? Отговорът на този въпрос е просто необходимо да се знае, защото, както се казва, "предупреди - означава въоръжен".

На първо място, със сигурност е постоянно усещане за умора. Дори и да не правите нищо през целия ден и усещането за умора не напуска - мисля, тялото ви ви дава алармена камбана!

Втората е безполезна тъга и раздразнителност. Този път вашето състояние ще се отрази не само на себе си, но и на вашите близки и други. Извинение да размишляваме, нали?

И накрая - "синдром на глупак". Постоянното усещане за глад ви кара да спите в хладилника? Тук трябва да победите всички камбани, защото депресията е взела вашата фигура.

Има само едно нещо, ще се научим как да се развеселим.

Първо на Съвета, Включете слънцето на живота си! За повече светлина и ярки цветове във всичко: независимо дали става дума за дрехи, тапицирани мебели или цвят на стените.

Съвет на втория, Бъдете в постоянно движение! Започнете деня с фитнес зала или разходка. Освободете себе си и тялото си от радостта от умората.

Съвет на третия, По-забавно! Отидете в театъра, киното, бъдете постоянно в общността. Ако можете да си позволите да пътувате - смело отидете!

Четвърти съвет, Ти си това, което ядеш! Яжте повече плодове, защото съдържат веществото, от което се нуждаем за щастие. И все пак, няма строги диети! Яжте това, което искате, дори сладолед и сладкиши. Просто мярка, за да не създавате нови проблеми за себе си - сега с наднормено тегло.

Петият съвет (най-важният!), Не се колебайте да се оплаквате на приятели, приятелки и роднини за собствените си духовни проблеми. Ясно е, че този съвет трябва да се използва умерено, за да не се превърне в тежест за тях. Но за да запазите в себе си емоциите си, това е пътят към самоунищожение. Емоциите и лошите мисли се натрупват постепенно, предизвикват чувство на депресия и отчаяние. Историята за тях на близък човек, напротив, ви позволява да получите освобождаване от отговорност, да се отървете от тежестта в душата и да възстановите реда в мислите си.

Така че, следвайки тези съвети, можете да кажете сбогом с тъга завинаги!

Share:
Comments