Как да премахнете спринцовката от ухото у дома е безопасно.

Ухото е органът на слуха, който излъчва продуктите на жизненоважна дейност, което не винаги е лесно да се достигне, поради факта, че слуховият меут е мъчителен и тесен.

Обикновено ухото трябва самостоятелно да се отърве от сярата, но има ситуации, когато това вещество започва да се натрупва в слуховия канал и в крайна сметка луменът е напълно блокиран.

Човек изпитва тежък дискомфорт.

Корк в ухото: причини

По правило, появата на спринцовки се дължи на неправилна хигиена. Например, когато самоочиствате ухото си с памучен тампон, чрез действията си, движите сярата по-нататък, предизвиквайки създаването на корк. Но има и други причини:

1. По време на гмуркане под вода се формира вид натиск, който оказва влияние върху външния вид на корк.

2. Прекомерна чистота. Колкото по-често отстранявате сярата от ушния канал, толкова по-бързо ще се натрупа отново.

3. Ако водата попадне в ухото, сярата започва да набъбва, като по този начин предизвиква затварянето на ушния канал.

4. Работите на място, където има много прах.

5. Дълъг престой в стая със сух въздух.

6. Нивото на холестерола в кръвта се увеличава значително. Странно, това също влияе върху образуването на корк.

7. Анатомични особености на ушния канал - това е прекомерно изкривено.

8. Структура на ушната мида.

9. Уверете се, че някой от близките ви има проблеми с образуването на задръствания.

10. Интензивна работа на мастните жлези, които са отговорни за развитието на сярата. В този случай ушите не могат да се почистват самостоятелно, в резултат на което се създава серпентина.

Често човек дори не подозира, че в ухото му е натрупана сяра, но това е само ако ухото на канала не е напълно затворено.

В ушите ще има шум, главата периодично се върти. Не е изключено появата на рефлексна кашлица.

Намерете наличието на корк дори визуално, дръпнете ухото си и погледнете вътре. Ако кухината е чиста, няма причина за безпокойство, но когато се виждат бучки, трябва да се свържете с LOR възможно най-скоро.

Как да махнете спринцовката от ухото в дома: инструменти и устройства

На фармацевтичния пазар има много инструменти, използвани за отстраняване на сяровия корк. Под тяхно влияние сулфурираният запушалка се разтваря, докато лекарите го омекотят. Сред повечето лекарства две лекарства - Remo-Wax и A-Cerumene - са се доказали добре.

Remo-Vax се прави въз основа на алантоин. Той разтваря добре щепсела и също така помага да се поддържа чистотата на слуховия канал. Препоръчва се при хора с повишено серумно образуване. Ако използвате инструмента поне 4 пъти в месеца, можете напълно да изчистите слуховия медус и да предотвратите образуването на корк. Основното предимство на това лекарство е, че той не съдържа антибиотици, което означава, че може да се използва на всяка възраст.

Капки A-Cerumens (Nycomed) - добре отстранява серния щекер. След като получи наркотикът вътре, той ще разтвори точката, за да не се подуе. Основното предимство на лекарството е предварително изчислената доза. Една бутилка е предназначена да се капе в слуховия канал. Капките са напълно безопасни, не причиняват дразнене на лигавицата. Те могат да се използват от деца на възраст 2,5 години.

Единственото противопоказание е средното ухо, както и свръхчувствителността.

Можете също така да използвате специални свещи за отстраняване на корк, те се продават във всяка аптека. Основната им особеност е, че те се правят въз основа на прополис.

Как да премахнете щепсела за сяра от ухото си у дома: инструкции стъпка по стъпка

Преди да потърсите начини за отстраняване на корк у дома, трябва внимателно да проучите всички налични методи, както и последователността на тяхното изпълнение. Много от тях могат да се използват у дома. Ако не можете сами да правите каквито и да било действия, можете да поискате помощ от някой в ​​семейството.

Ние се отърваме от сяровия корк чрез измиване

Тази процедура е съвсем проста. За удобство при извършването му се препоръчва да използвате спринцовка без игла или малка круша.

Инструкция:

1. Застанете пред мивката или ваната и спуснете главата си с болно ухо над тях.

2. Предварително подгответе контейнера с вода, нагласете в спринцовка. С лек натиск, освободете въздуха. Заредете водата през стените на слуховия канал.

3. Необходимо е да се измие ухото, докато симптомите за наличие на сярен корк изчезнат. Ако поради своята твърдост не можете да я премахнете, първо предприемете действия, за да я омекотите, и отново го изплакнете ухото.

Народни средства за защита

1. Вземете един малък лук и го настържете на ренде. Кашицу поставя в марля, и стиснете сока добре, след това в съотношение 1: 1, разрежда се в топла вода. След това наемете лекарството в пипетата и капете няколко капки в ухото, един ден е разрешено да направите това не повече от три пъти.

2. Също така се препоръчва да се разрежда получения сок с водка, ако не, след това с борен алкохол, съотношението за разреждане е 1: 4.

3. Изсипете лъжица слънчогледово масло и го разтопете върху огъня. Два-три дни копаят в болното ухо за няколко капки.

Водороден пероксид срещу сярна киселина

За да се избегне изгарянето, трябва да използвате 3% водороден прекис. При извършването на тази процедура няма абсолютно нищо сложно, следвайте инструкциите, описани по-долу:

• Изсипете няколко капки хидроперит в пипетата. Легнете на ваша страна, здравословната страна трябва да слезе. Полученият разтвор се капе в ухото и в него се поставя памучен тампон. По-добре е да правите тези действия вечер, преди да си легнете. Курсът на лечението е около една седмица.

• Измийте ухото си.

• Измийте запушалката с душ. Извадете контейнера за напояване от маркуча, включете топла вода и го насочете към ухото си. Мнозина твърдят, че след това ще излезе корк веднага.

Фитосвечи

Фито-свещите могат да бъдат закупени във всяка аптека или произведени самостоятелно у дома. За това ще ви трябва прополис, етерично масло, пчелен восък и билки. Благодарение на ефекта на тези свещи, закалената ушна капсула се разтваря, възпалението и болката се отстраняват. За постигане на положителен ефект се постига чрез нагряване на ушния канал, както и създаване на вакуум, който се получава, когато свещта гори.

Предварително подгответе бебешки крем, памучни тампони и тоалетни, топла вода, специална кърпа или салфетки, сами кичури и свещи. Следвайте инструкциите:

• Използване на бебешки крем, масаж на външния ушен канал;

• Здравата страна трябва да бъде поставена отстрани, със салфетка, с отвор за ухото, покриване на главата;

• поставете ръба на свещта с тясна страна в ухото и поставете втората си част в огън;

• Изчакайте, докато се изгори малко повече от половината от свещта, след което я извадете и я натопете във варена вода, за да излезете;

• Останалата восък остава от свещта от ухото на памучния тампон;

• За да запазите топлината, трябва да поставите тампон в ухото си и да легнете на тази позиция за още 10-15 минути. Ако имате две болки в ухото, по това време можете да проведете същата процедура с втората.

Противопоказания:

• никога не използвайте свещ, ако имате аномалия във външния слухов канал;

• гной, образуван в ухото;

• външното ухо е пострадало;

• Алергия може да възникне при пчеларските продукти;

• тимпаничната мембрана е повредена.

Самопродувание носа

Ако след като се опитате да смекчите щепсела или извършихте процедура за измиване, спринцовката за сяра не изчезна, можете да се опитате да самоочистите носа. За да направите това, трябва да си поемете силен дъх и да притискате крилата на носа си с пръсти. След това, издишайте колкото е възможно повече, сярата трябва да излезе по едно и също време. Но имайте предвид, че тази процедура трябва да се извърши много внимателно, ако изведнъж почувствате силна болка, се свържете с лекар възможно най-скоро.

Всъщност, да се освободите от сярния корк у дома е достатъчно лесно, но помислете дали ще причините още повече вреда. Ако нямате доверие във вашите способности, по-добре е да се консултирате със специалист, за да можете да извадите ухото на щепсела със специално лекарство.

Как да премахнете спринцовката от ухото си у дома и да не се нараните

Както беше отбелязано по-горе, спринцовките почти винаги възникват поради факта, че се прави грешна хигиена на ушите, затова, за да не се навреди на себе си, трябва да знаете основните мерки за превенция:

• Извадете ушна кал от ухото.

• слуховият канал може да се почиства отвън.

• След като имате някакви съмнения, че имате серпентина със сяра, не забравяйте да посетите специалист.

• Никога не използвайте остри предмети, за да почистите ухото.

• Не прекалявайте.

Лекарят трябва да потърси ушния канал и да открие свръх сяра или не. Ако предполагаемата диагноза се потвърди, специалистът ще извърши професионално почистване.

Често се образува сулфичен корк поради възпалителния процес, поради което е необходимо лечението да се извърши своевременно. Едно от превантивните мерки е лечението на екзема и дерматит. След няколко месеца дарявате кръв за тестове, за да контролирате нивото на холестерола.

Необходимо е да извадите щепсела със сяра веднага след като бъде открита. В противен случай последствията могат да бъдат сериозни.

Ако извадите щепсела за сяра в ухото си у дома, бъдете изключително внимателни да не повредите тъпанчето. След като проблемът бъде отстранен, вземете предпазни мерки, за да предотвратите преобразуването на щепсела.

Share:
Comments