Как да почистите скобите и колко често трябва да се

Спиранията са спасение за хора с неправилна захапка и други дефекти на зъбите.

Удоволствието е сравнително евтино и системата на скобите е достатъчно крехка.

Ето защо, пациентите, които искат да намерят холивудска усмивка с нея, е важно да знаят как да почистват скоби и да се придържат към прости правила за грижи.

хигиена

Трябва да се помни, че:

1. След инсталирането на носещата система трябва да обърнете специално внимание на чистотата на устната кухина. Частиците от храната са запушени под скоби и могат да провокират развитието на кариес или възпаление на венците. За да се премахнат тези проблеми, може да е необходимо да се премахне цялата структура.

съвет: Препоръчва се пациент със скоби да изглажда зъбите след всяко хранене.

2. За да улесните процеса на почистване, трябва да купите специална четка за скобите - главата му е по-малка от обичайната и лесно прониква в пролуките между елементите на системата, което ви позволява да премахнете остатъците от остатъците от храната.

3. Ако няма достатъчно време за почистване, специалният балсам ще ви помогне - лесно се намира във всяка аптека. Това означава, че дезинфекцира устата и осигурява свеж въздух. В крайни случаи можете да излезете от ситуацията, като изплакнете устата си с топла вода.

4. Избирайки паста за зъби, трябва да давате предпочитание на тези, които съдържат флуорид - спомага за укрепването на емайла и намалява вероятността от кариес.

Как да почистите вашите скоби: процедура

• Поставете четката под ъгъл от 45 градуса към повърхността на зъбите, почистете с леки кръгови движения, без да натискате силно дъгата, за да не повредите структурата.

• Удобно и ефективно е да използвате две четки по време на почистване - конвенционални и специални. Първата се изчиства повърхността на зъбите, която не е заета от скоби - гърба и дъвченето. Второто е внимателно и внимателно да изгладите зъбите под дъгата и самата система. За същата цел можете да използвате четки.

• Специална нишка-суперфлаш или напоител ще ви помогне да премахнете остатъците от храна от интерденталните пространства. Последното е устройство, което изчиства пролуките с малък поток вода под налягане. Напоителната система не е евтина, но не трябва да се купува - тя ще направи почистването по-удобно.

• Необходимо е да се подходи към почистването на зъбите по време на носенето на системата за носещи кърпи и да се даде тази процедура, ако е възможно, най-малко десет минути.

Важно: пациентът със скоби трябва да се изхвърли за известно време от ултразвукови четки за зъби - те неблагоприятно засягат лепилото, с което са прикрепени скобите към зъбите и могат да предизвикат разпадане на системата.

Захранване

След инсталирането на носещата система трябва да спазвате някои ограничения в доставката - в противен случай крехката структура може лесно да се повреди. Докато ядете, следвайте тези правила:

• Изключете от диетата твърди продукти, като например галета, хляб, твърди бисквити, ядки, бонбони - с други думи, всичко, от което се нуждаете. При това налягане, скобите се залепват незабавно.

• Да се ​​дъвчат зеленчуци и плодове (например ябълки) също е силно обезкуражено - те трябва да бъдат нарязани на малки парчета преди консумация.

• Не злоупотребявайте с продукти като карамел (и като цяло сладки), пастили, нуга, зефи - всичко това ще запълни скобите и ще бъде трудно да почистите системата.

• Твърде топли или студени храни и особено комбинациите от тях са вредни не само за емайла - под влияние на температурата металните скоби се разширяват и свиват по-малко със същото количество като зъба. Това причинява отлепване на скобите.

• Дъвчащата дъвка от дизайна е още по-трудна от ириса, така че за известно време е по-добре да забравите за него, а за приятната миризма от устата използвайте изплакване.

Общи препоръки

• Избягвайте механичното въздействие върху системата на скобата: ако носещите скоби се носят от дете, внимавайте да не ги докосвате с ръцете си и да не дърпате предмети в устата си.

• Малък съвет за почистване на скобите: малкото изпъкнало огледало ще ви помогне да видите парчетата храна между елементите на ортодонтия и да ги премахнете.

• Не забравяйте да посетите ортодонтката във времето - той следва промените в ухапването и периодично затяга скобите, което причинява дискомфорт в челюстта и венците поради преструктурирането на зъбите. По време на хранене, неприятните усещания се увеличават, но бързо преминават. Ортодонтът обикновено назначава приеми с честота от 1-2 месеца.

• Ако една от скобите е отстранена или дъгата е повредена, трябва да се свържете с ортодонтката възможно най-скоро, без да чакате датата на приемане.

Да, скобите са скъпи и неприятни, но много ефективни. По време на носене, ще трябва да се сблъскате с ограничения и незначителни проблеми, но красивата усмивка ще бъде достойна награда за изразходваните средства и неудобството.

Share:
Comments