Как да използвате чесъна за укрепване на имунитета? скъпа,

Човешкото тяло е проектирано да се справя с всякакви "мръсотия" вътре и извънземно нашествие. Всички механизми, предвидени за такова самоочистване, се наричат ​​колективно имунитет. Инфекциите, токсините, паразитите не трябва да остават в тялото дълго време. Те получават приличен отговор и са експулсирани или унищожени от собствените си сили вътре в тялото.

Тази идеална картина е голяма рядкост в наши дни. Животната среда, създадена от човека, не допринася за укрепването на имунитета, а го потиска. Следователно, укрепването на защитата на тялото не е необходимо от време на време, а всеки ден. Природата е създала прекрасни сложни подготовки за това, достъпни и естествени. Ще разберем колко полезен мед, лимон и чесън са за имунитет и дали може да се комбинира с джинджифил.

Ефектът на чесъна върху имунитета

Чесънът действа като имуностимулант: увеличава производството на бели кръвни клетки, унищожава патогени, вируси. В този случай полезната микрофлора на стомашно-чревния тракт не се инхибира. Чесънът съдържа ароматно етерично масло, което включва алицин - естествен антибиотик. Това вещество, в комбинация с почти 400 други активни съставки, осигурява използването на чесън за имунитет.

Алицин е отговорен за силната, силна миризма на зеленчука, която изчезва по време на топлинната обработка. Изчезва пикантен аромат заедно с алицин. Следователно, ако чесънът в готовата форма няма специфична миризма, неговата стойност за имунитет значително намаля.

Добре е да знаете! Под въздействието на ензимите и температурата, алицинът се превръща в вещество, наречено Achone, което има други лечебни свойства: намалява холестерола, предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Най-добрият начин да се консумира чесън за укрепване на имунитета е да го вземете в прясно, две парчета дневно с храна. За да укрепите терапевтичния ефект, използвайте средства за домашно лечение на няколко компонента.

Лимон с чесън за имунитет

Добавяйки лимон към чесъна, получаваме няколко полезни последици:

• Има много витамин С в лимон и в присъствието му много реакции протичат по-бързо, витамини от други групи, микроелементи се поглъщат по-добре;

• омекотява, вкусът и мирисът на чесъна могат да бъдат запазени;

• антиоксидантните свойства на лимона увеличават лечебния ефект.

За постепенното, систематично укрепване на защитата на тялото, следното предписание е добре пригодено.

Чесън инфузия с лимон

За да го направите, имате нужда от 4 парчета чесън глави и средни лимони. Така че съставките ще бъдат приблизително еднакви. Чесънът се почиства и лимоните се използват изцяло. След като сте преминали всичко чрез месомелачка или сте раздробили по друг начин, стека на получената маса в стъклен буркан и допълнете с чиста вода до обем от 3 литра.

Настаивают средство при комнатной температуре 3 суток, после, помещают в холодильник. Принимают по 5 ст. л. перед едой. Лечение проводится 5—6 недель, не чаще раза в год. Лимон с чесън за имунитет особенно полезны весной, когда нехватка солнечного света, авитаминоз приводят к частым простудам и инфекционным заболеваниям.

Една проста ефективна смес

Бързо се възстановява или става по-силен след заболяването се подпомага от приема на смес от лимон и чесън:

• 1 лимон;

• 5 скилидки чесън.

Раздробете заедно и веднага можете да вземете 1 чаена лъжичка. два пъти на ден. Продуктът силно въздейства върху стомашната лигавица, защото се консумира само след ядене. Вкусът и мирисът на лекарството са много силни, но с негова помощ постепенно може да се наруши ходът на заболяването след няколко дни. Приемете докато симптомите изчезнат.

За да се намали вредното въздействие върху стомаха, към състава се добавя мед. Той служи не само за смекчаване, но се превръща в пълноправен имуностимулиращ компонент.

Скъпа, лимон и чесън за имунитет

Използва се за повишаване на имунитета на всички пчелни продукти. Когато правите вътрешни средства за защита, медът е най-удобен. Сложният му състав укрепва всички телесни системи, осигурява необходимото хранене за тъканите на клетъчно ниво. Витамини, 20 аминокиселини, микроелементи, флавоноиди, които са богати на мед, лесно се абсорбират от организма. Съставът на кръвта бързо се подобрява, възстановява се хормоналния баланс, усилва се мозъчната работа и се подобрява настроението.

Важно! Медът не е само полезна сладост, тя има силен биологично активен състав. Не се препоръчва да вземете мед повече от 2 супени лъжици. л. на ден.

Основна рецепта:

В рецепти с мед, лимон и чесън наблюдавате определена пропорция, която ви позволява да подготвите подходящото количество лекарства за един ден или да ги приготвите за цялото семейство: за 1 лимон - 1 голяма глава чесън. При желание се добавя мед, но не повече от 100 g. Желаната консистенция зависи от количеството му. Колкото повече мед, толкова по-добре е лекарството да бъде взето от децата.

Такава смес може да се съхранява в хладилник и да се използва за дългосрочна профилактика. Най-добрите вкусови качества подобен инструмент придобива в рамките на една седмица. Възрастни и деца са достатъчни 1 чаена лъжичка. един ден, но два месеца по-късно, трябва да направите почивка (най-малко една седмица), след което продължете вкусното лечение.

Лимон с джинджифил и чесън за имунитет: най-силната рецепта

Един от лидерите в укрепването на имунитета сред хранителните продукти е коренът на джинджифил. Изгарянето подправка не само помага да се бори с патогени, но също така принуждава тялото да се включи активно в тази работа.

Ускорявайки метаболизма, буквално "затопляйки" тялото отвътре, джинджифил насърчава ускореното изтегляне на токсините и метаболитните продукти. Ефектът на джинджифила в много отношения е сравним с чесъна, така че защо да ги комбинирате в една рецепта?

1. Имуностимулиращият ефект на продуктите се осигурява от различни вещества, поради което в един състав те се укрепват взаимно.

2. Вкусът на джинджифил до известна степен омекотява и прикрива миризмата на чесън. Общо повишаване на метаболизма ускорява изтеглянето на "миризми" съединения през белите дробове и кожата.

3. Комбинацията от лимон, джинджифил и чесън за имунитет създава истински "експлозивен" ефект. Това е спешно необходимо, ако се установят първите признаци на вирусна инфекция, остра или продължителна хипотермия, бавен процес на възстановяване след тежко заболяване.

Четирикомпонентната композиция, в която компонентите се допълват и активират, може да бъде подготвена независимо от сезона. Всички съставки са лесно достъпни, качеството им зависи малко от времето на годината. През зимата е желателно да има готово лекарство в хладилника, за спешни случаи.

Рецепта за чесън-джинджифил "бомба":

• 1 лимон обелени заедно с жар;

• фино нарязан корен на джинджифил, тежащ около 100 g;

• 5-6 натъркани скилидки чесън (или една малка глава);

• 50 г естествен течен мед.

Всички компоненти трябва да се смесват само в стъклени контейнери. Покрийте плътно, оставете за един ден. Възрастните приемат супена лъжица сутрин и вечер, децата на чая. При остри случаи е приемливо да се приема дневна доза (2 литра) наведнъж.

Рецепти с чесън без мирис

Има много рецепти за домашни средства без характерен вкус на чесън. Но когато се прилагат към имунната система, те са неефективни. В края на краищата, "миризми" вещества имат голяма част от терапевтичния ефект. Да се ​​отървем от тях, ние ще получим полезно лекарство, но за други цели.

Отърви се от миризмата на чесън от устата напълно, трудно. Почистването на зъбите, "отвличането" на ароматните билки и подправките само ги отслабва за известно време. Причината е, че бързо проникване в кръвта, сулфатните газове (отговорни за миризмата) се елиминират от организма през белите дробове и повърхността на кожата. Това показва колко е ефективен ефектът на чесъна в цялото тяло, но причинява неудобства.

Уверете се, че устата и езика са чисти, а миризмата е останала, можете само да го маскирате. Фармацевтичните спрейове или ароматните подправки (кардамон, карамфил, мента) могат да се носят с вас и да се прилагат през целия ден.

Естествените средства за защита с подходящо приложение са много полезни.

Скъпа, лимон, джинджифил и чесън за имунитет са добри помощници.

Но във всеки случай трябва да започнете да вземате половин чаена лъжичка и постепенно да увеличите дозата. Така че можете да следите възможните реакции на тялото към компонентите във времето. Не превишавайте дневните дози. Не забравяйте! При силни вещества, трябва да прилагате принципа - добре малко по малко. При наличие на хронични заболявания, консултирайте се с лекар относно безопасността на това лечение.

Share:
Comments