Как да изплакнете ухото с водороден прекис, без да повредите

Мнозина вярват, че почти всички бактерии навлизат в тялото ни през носа, но това не е напълно вярно.

Оказва се, че има още един начин, по който бактериите да преодолеят, за да стигнат до нашето тяло - това са нашите уши.

Следователно, залогът за добро здраве също е чиста уши.

Досега учените са успели да докажат, че за лечение на много заболявания можете да прилагате водороден пероксид към ушите. Но как да изплакнете ухото си с водороден прекис и дори можете да почистите ухото си с пероксид?

Може ли водороден пероксид да капе в ухото: колко полезен е пероксидът

Традиционната медицина твърди, че за да се отървете от отит на отит и серуми, е необходимо да се капе водороден пероксид в ухото. Ако редовно копаете пероксида в ушите си, можете предварително да предотвратите развитието на отит. Може би, не е тайна за никого, че най-добрият антисептик е водороден прекис.

В края на миналия век водородният пероксид става известен на почти всички. Невуйвакин Иван е могъл да докаже на всички, че веществата, които съставляват пероксида, притежават безценни свойства. Той дори публикува книгата си, в която успя да опише подробно всички свойства и рецепти за прилагането на пероксид.

Като резултат от водорода, можете да укрепите имунитета си, освен това пероксидът може да се бори с различни вируси и бактерии, които периодично атакуват нашето тяло. Смята се, че с пероксид за загуба на слух помага добре. И трябва да се отбележи, че лекарството е напълно приемливо за лечение и много лекари препоръчват да го използвате.

Основните терапевтични свойства на водородния пероксид са в борбата срещу вирусите и дезинфекцията. Лекарството не е скъпо, можете да го купите във всяка аптека, това е най-добрият антисептик. Но има и други полезни свойства на водороден прекис:

1. Да се ​​отървем от хроничните заболявания на ушите.

2. Укрепване на имунната система, тялото ще устои на проникването на различни инфекции.

3. Хигиенни свойства. Под въздействието на пероксида всички замърсявания и сяра се отстраняват.

Основното предимство на лекарството - неговият пестелив ефект, целостта на лигавицата не се нарушава: така например, ако алкохолът причинява много дискомфорт, тогава пероксидът дори ще укроти ушната мида.

Всички качества на пероксида се базират на атомния кислород, след като той навлезе в тъканите, се осъществява един вид окислително-редукционна реакция.

Можете да отбележите основните указания за употреба:

1. При външен отит, има добра дезинфекция.

2. Запушалките със сяра се отстраняват, дори ако имат плътни консистенции.

3. Пълно почистване на ушната мида от различни инфекциозни частици.

4. Пълно възстановяване на целостта на кожата, по-специално изцеление на драскотини.

Но както вече казахме, можете да използвате пероксид и точно като превантивна мярка.

Възможно ли е да се капе водороден пероксид в ухото: правилата на вливането

Повечето хора са чували, че е възможно да се използва такова лекарство, но всъщност те не знаят как да изплакват ухото с водороден прекис.

Ако го направите за първи път, тогава е необходимо да се влее в концентрацията на ушите пероксид 0,3%, или малко повече, но не повече от 0,5. В една супена лъжица излейте вода, след това капе в нея 15 капки пероксид. На този етап е завършена подготовката на решението за процедурата. Ако преди това сте направили това почистване, тогава можете да използвате 2% разтвор. Решението в този случай се изготвя точно по същата схема като в предишния случай.

Ако има някаква болест в ушите, не е необходимо да капете пероксид в ухото си, но внимателно поставете импрегнирани тампони в него. Ако детето ви е на възраст под 6 месеца и ушите му са болки, не можете да капете и пероксид, просто вкарайте тампон. Въпросът е, че рискът от увреждане на малкия ухо е твърде висок.

Може да се вкара водороден пероксид в ухото: спринцовки и пероксид

Често в ушите има силен дискомфорт, всичко започва да стреля и боли. Тези признаци могат да показват, че се е образувала серпентина. Това е особено забележимо, когато човек навлезе в стая с висока влажност, или на открито е влажна. При такива условия коркът набъбва и постепенно компресира тимпаничната мембрана.

Разбира се, трябва да посетите медицинско помещение, ако няма възможност да отидете там в близко бъдеще, трябва да се отървете от корк с помощта на водороден прекис. Процедурата не е трудна и можете да я направите докато сте вкъщи:

1. Наклонете главата си по такъв начин, че ухото, в което е образуван корк, е на върха, докато здравият е на дъното.

2. С помощта на пипета наберете малко количество водороден прекис. След това леко капе няколко капки в ухото и дръжте главата си в хоризонтално положение за известно време. Не се страхувайте, ако продуктът започне да съска и пяна, като по този начин коркът се унищожава.

3. Вземете руно или памучен тампон и избършете течността, която излиза отвън, но не се опитвайте да проникнете по-дълбоко в ухото, така че ще продължите да задвижвате корк.

4. За да се освободите напълно от корк, трябва да направите тази процедура няколко пъти седмично.

След като коркът е напълно омекотен, трябва да го извадите напълно от ухото. За да направите това, вземете спринцовка, извадете иглата от нея, изтеглете няколко грама топла вода. Натиснете водата в ухото. Изчакайте няколко минути и изтрийте всичко в ушичката със салфетка. Ако сте образували сдвоена сяра в двете уши, трябва да направите тази процедура на свой ред, първо с едно ухо, а след това с втората. Ако има задръствания при деца, тази процедура трябва да се извърши само след консултация с лекуващия лекар.

Мога ли да използвам пероксид или не?

Мнозина се съмняват и не знаят дали е възможно да почистят ухото с пероксид, ако са много възпалени. Отговорът на този въпрос е недвусмислен, да, възможно е. Всеки лекар ще ви разкаже за това. Но има едно нещо, но не се препоръчва да започнете лечението, дори ако използвате такава безобидна композиция. Преди това е необходимо да се знае точно диагнозата, да се премине необходимите анализи, ако е необходимо и едва тогава е необходимо да се започне лечение.

Кой пероксид е по-добре да се използва?

Водородният пероксид се произвежда в две форми - таблетки и разтвори. Таблетките имат силна концентрация, така че, ако се използват, тогава само за олекотяване на косата. За медицински цели те придобиват решение. Но за концентрацията му е необходимо да се консултирате с Вашия лекар. Ако е малък и не ви помага, може да се подобри.

Полезни съвети

Преди да използвате водороден прекис, трябва не само да се консултирате с Вашия лекар, но и да проучите някои препоръки:

1. Не се самолекувайте. Първото нещо, което трябва да направите, е да посетите отоларинголог, само след приключване на консултацията със специалист, можете да започнете лечението. Трябва да се спазва дозата, тъй като превишаването може да доведе до негативни последици.

2. Ако има сърбеж, изгаряне или някакъв друг дискомфорт по време на лечението на ухото, спрете процедурата. Работата е, че пероксидът може да повлияе неблагоприятно на увредената кожа, което означава, че възстановителният процес ще бъде забавен.

3. В никакъв случай не трябва да се опитвате да изчистите напълно ушната кал. Във всеки нормален организъм трябва да се произвежда сяра, тя е необходима, тъй като изпълнява важни функции. На първо място, това се отнася до защитата на ушния канал от инфекции и различни бактерии.

4. Използвайте концентриран разтвор, който е забранен (много от тях правят това, за да ускорят лечебния процес малко). Вместо да постигнете желания резултат, ще увеличите още повече проблемите и най-вероятно ще се развият усложнения.

5. За да разредете пероксида, трябва да използвате нормална чиста вода. Водата от чешмата трябва да се вари и след това да се почисти през филтъра. Замърсената вода предизвиква само инфекция.

6. Ако сте склонни към факта, че често получавате задръствания, посетете лекар и се опитайте да разберете каква е причината, самолечението в този случай може да бъде опасно.

7. Ако след третирането с водороден пероксид няма положителен резултат, не забравяйте да се консултирате с лекар, може да се наложи да замените лекарството с друг.

За да запазите ушите винаги здрави и чисти, трябва внимателно да ги наблюдавате и да избягвате развитието на болести.

Share:
Comments